Το… φαινόμενο Μίλτος Τεντόγλου ανέλυσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Πομάσκι. Μιλώντας στην εκπομπή των Μπάμπη Χριστόγλου-Σταύρου Χονδροθύμιου, σημείωσε ότι ο ψυχισμός και η αγωνιστικότητα του Έλληνα πρωταθλητή του μήκους είναι κάτι σπάνιο.
Εξήγησε λοιπόν χαρακτηριστικά ότι δουλεύει στο 70% σε σχέση με τους άλλους γιατί… δεν χρειάζεται παραπάνω και τόνισε ότι αν ευνοηθεί μια φορά και από τον άνεμο, κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσει.
Δεν παρέλειψε ωστόσο ν’ αναφερθεί και στις διαχρονικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους οι Έλληνες αθλητές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το κλειστό της Παιανίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επειδή δεν έχει… λάμπες.
Αναλυτικά όσα είπε ο Πομάσκι στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω»
Για την πρόοδο του Μίλτου Τεντόγλου: «Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι του αλλά… σκαρφαλώνει. Σε ποιον όροφο θα φτάσει, θα το δούμε. Ο κλειστός δεν τον βολεύει και δεν έχει τύχει και ένας αγώνας να έχει λίγο ευνοϊκό… αεράκι. Εκεί θα φανεί πραγματικά τι μπορεί να κάνει. Έχει μια άνεση και μια σιγουριά στην εκτέλεση και αυτό του δίνει την άνεση και αυτό το περπάτημα στον αέρα. Σαν να χορεύει. Μιλάμε για άλλους είδους ψυχισμό, είναι κάτι πολύ σπάνιο. Με αυτό το πράγμα γεννιέσαι, δεν το αποκτάς. Βγάζει μια αγωνιστικότητα με τέτοια άνεση που δεν το συναντάς εύκολα».
Για το πώς διαχειρίστηκε το πρώτο άλμα που του έβγαλαν άκυρο: «Αυτός είναι ο καινούργιος τρόπος μετρήματος, έχει γίνει δυο φορές μόνο. Μπορούσε να χάσει και όλον τον αγώνα. Σίγουρα ένα ευάλωτο ή συναισθηματικό παιδί θα μπορούσε να το πάρει από κάτω. Αυτός στενοχωρήθηκε λίγο και μετά πήγε και έκανε αυτό που έκανε…»
Για το ταλέντο του Τεντόγλου: «Δουλεύει στο 70% σε σχέση με τους άλλους. Οι εκτελέσεις του όμως είναι τόσο ακριβείς που δεν χρειάζεται. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ασχοληθεί με το παρκούρ. Έχει μια αίσθηση του σώματος που είναι αξιοζήλευτη».
Για τον στόχο που έχει θέσει για τον Τεντόγλου: «Θέλω να αυξηθεί η επίδοση, να μπει στην πεντάδα ή την τριάδα του κόσμου, να μπει στο 8.70. Βασίζομαι και στον άνεμο λίγο και πιστεύω θα το κάνει».
Για το πώς δουλεύει με τους αθλητές του: «Προσπαθώ πάντα να περάσω στα παιδιά την επιμονή, την υπομονή και την καθημερινή δουλειά. Αυτό το κάτι παραπάνω που κάνουμε στην προπόνηση, το ότι μπορεί να δουλεύουμε ακόμα και στις αργίες, δίνει προβάδισμα έναντι των άλλων. Οι λεπτομέρειες παίζουν πάντοτε μεγάλο ρόλο όταν είσαι αθλητής».
Για τους λόγους που έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια οι διακρίσεις στον στίβο: «Περάσαμε μια δύσκολη εποχή, όπου προτεραιότητα των κυβερνήσεων τα τελευταία 15-20 χρόνια δεν ήταν η εξέλιξη του αθλητισμού. Οι εξελίξεις αυτές απομάκρυναν πολλά παιδιά, ενώ τα περισσότερα δεν μπαίνουν στη διαδικασία να πιεστούν. Έπειτα είναι και η έλλειψη εγκαταστάσεων. Υπάρχει το κλειστό στην Παιανία που δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε γιατί δεν έχει… λάμπες. Δεν μπορώ να καταλάβω, ηλεκτρολόγους δεν έχουμε»;