Home / Άλλα Σπόρ / «Κρεμάει» τη ρακέτα του ο Κώστας Λαγογιάννης

«Κρεμάει» τη ρακέτα του ο Κώστας Λαγογιάννης

Ο Κώστας Λαγογιάννης αποσύρεται από την αγωνιστική δράση του πινγκ πονγκ στα 41 του χρόνια, βλέποντας ότι, λόγω αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων, δεν μπορεί να συνεχίσει σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Διεθνής αθλητής σε όλες τις βαθμίδες των Εθνικών μας ομάδων, πανελληνιονίκης σε όλα τα αγωνίσματα και τις ηλικίες, έχει ανεκτίμητη προσφορά στο άθλημα και καθολική αναγνώριση. Σταματά, διότι θεωρεί ότι έκλεισε τον κύκλο του, αλλά δεν αποκλείει κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναπιάσει ρακέτα, κάνοντας απλά το χόμπι του.

Ρέκορντμαν σε πανελλήνιους τίτλους στα διασυλλογικά πρωταθλήματα ανδρών με 14, ο Λαγογιάννης φόρεσε τα τελευταία χρόνια τη φανέλα της ΑΕΚ, παράλληλα αγωνιζόταν στη Γαλλία, ενώ αποτελούσε μέχρι και την τωρινή σεζόν στο ΣΕΦ μέλος της προεθνικής ομάδας.

«ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΣ»

«Δεν θα μπορούσε να είναι εύκολη μία τέτοια απόφαση, γιατί η καθημερινή προπόνηση, η συμμετοχή σε αγώνες και η ανταγωνιστικότητα είναι μέρος της ζωής μου. Θεωρώ, όμως, ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου και, χαριτολογώντας θα έλεγα ότι έκανα και κύκλους… γύρω από τον εαυτό μου. Εννοώ ότι έκανα τη διαδρομή και σταματάω χορτασμένος, χωρίς να έχω δεύτερες σκέψεις.

Εξάλλου, είναι και μονόδρομος αυτή η απόφαση. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι πλέον πολύ αυξημένες και, σε συνδυασμό με το χρόνο που θέλω να αφιερώνω στην οικογένειά μου, δεν γίνεται να μένει χρόνος για σωστή και απαιτητική προπόνηση» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ο Λαγογιάννης και πρόσθεσε πως:

«Είχα στο μυαλό μου να συνεχίσω να αγωνίζομαι και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αν όχι κάνοντας πρωταθλητισμό, τότε σε επίπεδο αντίστοιχο με το σημερινό δικό μου. Η φετινή χρονιά, όμως, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη για μένα, έκανα μεγάλη προσπάθεια να τη φέρω εις πέρας κι, έτσι, ήρθε η απόφαση ν’ αποσυρθώ. Σταματάω από την ανταγωνιστική επιτραπέζια αντισφαίριση, από την καθημερινή προπόνηση, αλλά για το μέλλον ας μην αποκλείσω τίποτα.

Ίσως να μπορέσω ν’ αγωνιστώ σε χαμηλότερη κατηγορία, γιατί το πινγκ πονγκ, πέρα από χόμπι, που έγινε επάγγελμα για μένα, δεν θα πάψει ποτέ να είναι ωραία ψυχαγωγία έστω κι αν σταματά να είναι πλέον επάγγελμα».

Γεννημένος στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1981 ο Λαγογιάννης άρχισε την επιτραπέζια αντισφαίριση σε ηλικία 8 ετών σε αίθουσες του Αθλητικού Οργανισμού Κορυδαλλού. Θα πει, μάλιστα, με έμφαση, ότι «δεν θα είχα ασχοληθεί σοβαρά με το πινγκ πονγκ αν δεν είχε βρεθεί στον δρόμο μου ο Ευθύμης Αμερικάνος, ο οποίος έτυχε τότε να είναι προπονητής στον Αθλητικό Οργανισμό, όπου άρχισα να παίζω και προέτρεψε, συμβούλεψε τους γονείς μου ν’ ασχοληθώ σοβαρά με το άθλημα, γιατί έβλεπε ότι είχα μία έφεση, ένα ταλέντο».

Ο Λαγογιάννης έγραψε ιστορία με τον ΑΣ Πέρα Αθηνών, με τον οποίο κατέκτησε 12 πρωταθλήματα Ελλάδας και 7 Κύπελλα Ελλάδας. Το 2019 και το 2020 πανηγύρισε τον τίτλο της Α1 και με την ΑΕΚ. Αγωνίστηκε, επίσης, στον Τελαμώνα Σαλαμίνας, τον Ηρακλή Ηρακλείου Αττικής και τον Παναθηναϊκό.

Συμπτωματικά, δηλαδή, δύο μέρες πριν από τα πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή στην Α1 ανδρών γίνεται γνωστή η είδηση της αποχώρησης ενός αθλητή που άφησε ανεξίτηλο το “αποτύπωμά” του στο πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι του 2001 έκανε το πρώτο βήμα για το εξωτερικό και αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα 2 της Γερμανίας με την Ελζ. Έμεινε μία σεζόν, γύρισε στην Ελλάδα κι, όταν κάποια στιγμή επετράπη η παράλληλη αγωνιστική παρουσία στη δική μας Α1 και σε ξένο πρωτάθλημα, βρέθηκε στη Γαλλία. Αγωνίστηκε στις National κατηγορίες με τη φανέλα της Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ, της Καπέλ λα Γκραντ, της Αντίμπ και τελευταία της Σαρτρ.

Από τις μικρές ηλικίες ήταν σταθερά στις Εθνικές μας ομάδες. Έχει πολλές συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών και είχε κάνει το ντεμπούτο του σε κορυφαία διοργάνωση στο Παγκόσμιο του 2000 στη Μαλαισία. Ήταν βοηθός προπόνησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών το 2001. Γενικά, στο αγώνισμα είχε 13 μετάλλια, ενώ ήταν επίσης πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό εφήβων το 1998 και στο απλό παίδων το 1995. Έχει να επιδείξει ακόμη πέντε πανελλήνιους τίτλους στο διπλό ανδρών κι έναν στο διπλό μικτό ανδρών-γυναικών, πέρα φυσικά από τις πολλές πρωτιές στο ομαδικό και στα διπλά στα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Τα δύο χρυσά μετάλλια στο Μεσογειακό Κύπελλο Νέων το 2002, στο διπλό και το ομαδικό, είναι στις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις του. Στο παλμαρέ του έχει ακόμα χάλκινο μετάλλιο στο απλό της ίδιας διοργάνωσης, χάλκινο μετάλλιο στο απλό στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων το 1998. Επίσης, δεύτερη θέση στο ομαδικό νέων στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1996 και τρίτη θέση στο διπλό ανδρών του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2001.

Με την Εθνική μας ομάδα ανδρών κατέκτησε, μεταξύ άλλων, την όγδοη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 και την πρώτη θέση στη Standard Division του ευρωπαϊκού Λιγκ την ίδια χρονιά.

Ο δεξιόχειρας all around αθλητής άρχισε το 2022 ν’ αγωνίζεται με τους βετεράνους και συγκεκριμένα με τον Άκτορα στο πρωτάθλημα ΠΟΦΕΠΑ. Οι πρωτιές της ομάδας του στις ομαδικές διοργανώσεις της Αττικής θα τον… στείλουν το προσεχές σαββατοκύριακο στο Λουτράκι για τους τελικούς του ομαδικού σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά κι αυτή την ενασχόληση εκτιμά πως είναι δύσκολο να την κρατήσει στη νέα σεζόν…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*