Home / Ευρώπη / Κατάσχεση-μαμούθ ύψους 41 εκατ. ευρώ από τις ιταλικές αρχές στον ιδιοκτήτη της μπασκετικής Μονακό!

Κατάσχεση-μαμούθ ύψους 41 εκατ. ευρώ από τις ιταλικές αρχές στον ιδιοκτήτη της μπασκετικής Μονακό!

Μία πολύ μεγάλη δικαστική περιπέτεια για τον Αλεξέι Φεντορίστσεφ! Όπως αποκάλυψε η «Corriere Fiorentino», οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ύψους 41 εκατ. ευρώ, που ανήκουν στον ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ της Μονακό!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη από ουκρανικό δικαστήριο, καθώς κατηγορείται για απάτη κατά του δημοσίου, που εκτιμάται ότι ήταν ύψους 60 εκατ. δολαρίων, αλλά και ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».

Σύμφωνα με το πόρισμα των ερευνών των ουκρανικών αρχών, τα συγκεκριμένα χρήματα που φέρεται να έχει αποκομίσει από παράνομες πράξεις ο Φεντορίστσεφ, τα έχει επενδύσει στην Ιταλία και συγκεκριμένα σε κτίρια και οικήματα στην Τοσκάνη, μέσω εταιρίας που ίδρυσε εκεί και δραστηριοποιείται στο real estate.

Έτσι, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου δισεκατομμυριούχου. Τα 3 εκατ. ευρώ αφορούν σε μετοχές της εταιρίας, που έχει έδρα στη Φλωρεντία και παράλληλα κατασχέθηκαν τέσσερα ακίνητα συνολικής αξίας 38 εκατ. ευρώ. Ένα από αυτά είναι ένα κάστρο του 12ου αιώνα σε λόφο της περιοχής, με την ονομασία «Torre del Gallo».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*