Τη δική του ξεχωριστή ιστορία στη φετινή Stoiximan Super League γράφει ο Λεβαδειακός, συνεχίζοντας σε τροχιά Ευρώπης. Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ Novibet για την 9η αγωνιστική και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, όσους έχει και ο Βόλος.
Πέρα από τα αποτελέσματα, ο Λεβαδειακός κερδίζει τις εντυπώσεις με το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παρουσιάζει, ανεξαρτήτως αντιπάλου, αποδεικνύοντας ότι το καλό ποδόσφαιρο δεν είναι προνόμιο μόνο των ομάδων της πρώτης πεντάδας.
Η φετινή πορεία του Λεβαδειακού είναι ιστορική, καθώς οι 15 βαθμοί στις πρώτες 9 αγωνιστικές αποτελούν ρεκόρ για τον σύλλογο στην κορυφαία κατηγορία.
Ούτε την εξαιρετική περίοδο 2017-18, υπό τον Ζοζέ Ανίγκο, δεν είχε συγκεντρώσει τόσους βαθμούς — τότε η ομάδα είχε τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες πριν γνωρίσει την πρώτη της ήττα, φτάνοντας τους 14 βαθμούς.
Ακόμη πιο πίσω, τη σεζόν 1989-90, οι Βοιωτοί είχαν πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, δηλαδή 11 βαθμούς με το τότε σύστημα 2-1-0, ή 16 βαθμούς με το σημερινό. Παρ’ όλα αυτά, τότε βρίσκονταν χαμηλότερα στη βαθμολογία λόγω ποινής -4 βαθμών.
Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι ο φετινός Λεβαδειακός έχει τη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, επίδοση που είχε να δούμε από επαρχιακή ομάδα από τη σεζόν 1987-88, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας πετύχει 25 γκολ στο ίδιο διάστημα.
Εκτός των «Big-5», μόνο ο Ιωνικός το 1997-98 είχε πετύχει κάτι ανάλογο, σημειώνοντας 22 τέρματα (μαζί με τον Ολυμπιακό).
SportSite.gr Αθλητικά νέα, ειδήσεις