Με κάθε επισημότητα την Τετάρτη, οργανώθηκε στούντιο-φλας φωτογράφιση για τις Εθνικές μας ομάδες πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών στο ΣΕΦ. Με αφορμή την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2025-2026 κι, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού που έρχεται στα μέσα Οκτωβρίου στο Ζαντάρ της Κροατίας, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποφάσισε αυτή την ξεχωριστή φωτογράφιση με τους παλιούς και νέους διεθνείς που προπονούνται φέτος στο ομοσπονδιακό κέντρο.
Η διαδικασία είχε βέβαια και τις… απαιτήσεις της για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί σωστά, αλλά το βασικό είναι ότι δημιούργησε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και πρόσφερε στιγμές χαλάρωσης στους πρωταθλητές μας. Στο ΣΕΦ βρέθηκε από νωρίς κι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Παναγιώτης Τζόβολος, και, φυσικά, φωτογραφήθηκε με όλα τα στελέχη, αφού είναι παράλληλα κι έφορος των Εθνικών ομάδων.
Παρών κι ο εργοφυσιολόγος των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, Χρήστος Μπαλαμπίνης.
Το πρωί της Τρίτης προηγήθηκε προπόνηση κι η συνέχεια… παραχωρήθηκε εξ ολοκλήρου στους φωτογραφικούς φακούς και τα φλας. Πριν από την έναρξη της φωτογράφισης, όμως, ο Παναγιώτης Τζόβολος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους διεθνείς για πρώτη φορά στη νέα σεζόν.
Πέρα από τις ευχές για υγεία κι επιτυχίες, θέλησε να περάσει κάποια μηνύματα, μια που είναι και το πρώτο ξεκίνημα σεζόν με τον ίδιο στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.
«Έχετε πολλούς αγώνες με ομάδες σε Ελλάδα κι εξωτερικό, αλλά καταλαβαίνετε ότι προέχει η Εθνική ομάδα στις αγωνιστικές σας υποχρεώσεις. Περιμένουμε να προχωράτε με αλληλοϋποστήριξη και σύμπνοια κι, όλοι μαζί ενωμένοι, να προσπαθείτε για το καλύτερο. Να ακολουθείτε τα προγράμματα των προπονητών και να ενεργείτε με επαγγελματισμό κι αφοσίωση σε αυτά που κάνετε. Η Ομοσπονδία κοιτάζει και θέλει να σας στηρίζει σε κάθε σας προσπάθεια, όπως ήδη το κάνει», τόνισε αρχικά ο επικεφαλής της διοίκησης και πρόσθεσε:
«Θα θέλαμε να εφαρμόζετε κατά γράμμα τους κανονισμούς που προστατεύουν το άθλημα και την ανάπτυξή του. Επίσης, να είστε προσεκτικοί στη χρήση των social media, ώστε να μην έχουμε ενέργειες που μπορεί να εκθέσουν την Ομοσπονδία και το άθλημα. Να σέβεστε την ιεραρχία και να μεταφέρετε ό,τι σας απασχολεί στους αρχηγούς των Εθνικών ομάδων. Αν ένα πρόβλημα δεν επιλυθεί, τότε μπορεί να φτάσει σε μένα και να το δούμε μαζί, πάντα σε πνεύμα συνεργασίας».
# Στο τελευταίο δεκαήμερο μπαίνει η προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η κορυφαία διοργάνωση θα γίνει 12-19/10 κι, ως γνωστόν, πέρα από το κίνητρο της διάκρισης, δίνει από 16 προκρίσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού του 2026.
Θυμίζουμε ότι οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Κώστας Βατσακλής και Χρήστος Λάμης, θα στηριχτούν στους Παναγιώτη Γκιώνη, Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Κατερίνα Τόλιου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ελισάβετ Τέρπου κι Ιωάννα Γερασιμάτου.