Συνεχίστηκε την Τρίτη (15/6) στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η δίκη στην υπόθεση των φερόμενων ως αθέμιτων παρεμβάσεων σε εκλογές Ενώσεων, με κατηγορούμενους την ΠΑΕ ΑΕΚ και τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Άγγελο Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστα Ντάσιο (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκο Αυλωνίτη (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας).
Στο επίκεντρο για ακόμη μία φορά, βρέθηκε η Ένωση του ποδοσφαίρου Σάλας!
Μόνο που αυτή τη φορά είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς υπήρξε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του απερχόμενου τότε προέδρου της Σάλας, Θεόδωρου Ντάρλα (που είχε καταθέσει επιβαρυντικά περιστατικά για τους κατηγορούμενους), με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ρένο Φρέρη.
Και κάπου εκεί… άρχισαν οι κυβιστήσεις!
Η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση έγινε, διότι ο κ. Ντάρλας είχε πει στην κατάθεσή του ότι στις εκλογές της ΕΠΟ το 2017, οι Δημητρίου και Φρέρης τον έπιασαν και του είπαν να μην ψηφίσει εκείνος για λογαριασμό της Σάλας, αλλά ο Νίκος Αυλωνίτης. Και πως αυτό έγινε κατ’ εντολή του Γιάννη Παπαδόπουλου που λειτουργούσε για λογαριασμό της ΑΕΚ.
Αρχικά κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και νυν αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου:
«Τον είδα τον κ. Ντάρλα στις εκλογές της ΕΠΟ το 2017. Μου είπε “ξέρεις, δεν θα ψηφίσω εγώ για τη Σάλα, θα ψηφίσει ο Αυλωνίτης”. Και ο Ντάρλας όμως, Γραμμένο θα ψήφιζε. Ερχόταν σε όλες τις συγκεντρώσεις της παράταξης Γραμμένου. Και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ήταν από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της παράταξης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εκείνος λέει ότι εσείς του είπατε να μην ψηφίσει.
-Για ποιο λόγο να το κάνω αυτό; Τι θα εξυπηρετούσε; Το αρνούμαι. Κοιτάξτε, ο κ. Ντάρλας δεν είναι νορμάλ άνθρωπος. Είναι ένα άτομο προβληματικό. Μην λάβετε υπόψη τις καταθέσεις του. Έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που λέει.
Ταυτόχρονα, ο λόγος δίνεται στον ίδιο τον Θεόδωρο Ντάρλα, που λέει τα εξής:
«Την ημέρα των εκλογών της ΕΠΟ κατέβηκα στο λόμπι και εκεί μου είπαν ότι θα ψηφίσει ο Αυλωνίτης. Μου είπε ο Δημητρίου ότι θα ήταν καλό να μην πάω να ψηφίσω.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Διαψεύδω πλήρως αυτό που λέει.
ΝΤΑΡΛΑΣ: Εντάξει, δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι τον κ. Δημητρίου. Αν λέει έτσι, τότε εγώ ψεύδομαι.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Αυλωνίτη): Γιατί να σας προκαταλάβει την άποψη τι θα ψηφίσετε; Τον Γραμμένο δεν θα ψηφίζατε;
ΝΤΑΡΛΑΣ: Βεβαίως.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Ο Αυλωνίτης τον Γραμμένο δεν θα ψήφιζε;
ΝΤΑΡΛΑΣ: Δεν ξέρω, εγώ για μένα μιλάω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είπατε ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος έδωσε την εντολή και ο Δημητρίου σας το μετέφερε. Να μην ψηφίσετε. Είναι έτσι;
ΝΤΑΡΛΑΣ: Δεν θυμάμαι τώρα κυρία πρόεδρε. Έχω περάσει τόσα πράγματα που δεν θυμάμαι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όταν καταθέσατε μόνος μας το είπατε. Τώρα δεν ισχύει;
ΝΤΑΡΛΑΣ: Εγώ ξέρω ότι ο Αυλωνίτης ήταν εκεί και πήγε και ψήφισε αντί για μένα.
ΡΙΖΟΥ (δικηγόρος Μελισσανίδη): Ποιος άλλος ήταν παρών στη συζήτηση με τον Δημητρίου; Ο κ. Φρέρης ήταν;
ΝΤΑΡΛΑΣ: Όχι, με τον Δημητρίου ήμουν. Ο Φρέρης με είδε μετά και με ρώτησε γιατί δεν ψηφίζω. Και του είπα ότι θα ψηφίσει ο Αυλωνίτης.
Στο σημείο εκείνο, ο λόγος δίνεται στον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκάδων, Ρένο Φρέρη:
«Είμαι πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων από το 2015. Ήμουν στις εκλογές της ΕΠΟ το 2017 για να ψηφίσω. Με τον κ. Ντάρλα μας συνδέει μια μακρόχρονη φιλία. Μιλήσαμε εκείνη την ημέρα, φιλικά και συναδελφικά. Όλες οι Ενώσεις θα ψήφιζαν την παράταξη Γραμμένου. Ο Ντάρλας δεν μου είπε ότι δεν θα ψηφίσει, εγώ το διαπίστωσα ότι ψήφισε ο Αυλωνίτης. Δεν διαπίστωσα ότι του είπε κάτι ο Δημητρίου. Δεν το άκουσα. Και δεν βρίσκω και το λόγο. Ούτε εγώ του είπα να μην πάει να ψηφίσει. Δεν μπορούσα να του πω τέτοιο πράγμα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Ντάρλα, έχετε καταθέσει ότι ο Παπαδόπουλος έδωσε εντολή στον Φρέρη.
ΝΤΑΡΛΑΣ: Δεν ξέρω, εγώ ξέρω ότι δεν ψήφισα.
ΦΡΕΡΗΣ: Δεν ξέρω τι είχε καταθέσει ο φίλος μου ο Ντάρλας. Εγώ δεν διαπίστωσα ούτε κάποια επιρροή, ούτε κάποια βία. Τον Γραμμένο θα ψηφίζαμε όλοι. Είτε ψήφιζε ο Ντάρλας, είτε ο Αυλωνίτης, το ίδιο θα ήταν.
Για την ίδια υπόθεση, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης:
«Ήμουν υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ το 2017 με την παράταξη Γραμμένου. Γνωρίζω τον Ντάρλα και τον Αυλωνίτη. Τους είδα εκείνη την ημέρα, στο λόμπι του ξενοδοχείου. Καμία ένταση δεν υπήρχε. Και ο κ. Ντάρλας μου είπε “όλα καλά”. Δεν ξέρω γιατί δεν ψήφισε ο Ντάρλας, αλλά γι’ αυτό υπάρχει ο αναπληρωματικός, ώστε να ψηφίσει αν δεν μπορεί ο εκπρόσωπος.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Αυλωνίτη): Ο Ντάρλας υποστήριζε την υποψηφιότητα Γραμμένου;
-Ναι φυσικά, είχε έρθει και σε μια συγκέντρωση.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Ο Αυλωνίτης;
-Και ο Αυλωνίτης τον Γραμμένο υποστήριζε. Όποιος και να ψήφιζε στις εκλογές, ήταν το ίδιο πράγμα. Γραμμένο θα ψήφιζαν.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Αυλωνίτη για τα περιστατικά που φέρονται να έλαβαν χώρα στις εκλογές της Ένωσης Σάλας, κατάθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ, Τηλέμαχος Κιρλόγλου:
«Εγώ ήμουν ο εποπτεύων των σεκιούριτι στις εκλογές της Ένωσης Σάλας. Ο ένας εκ των δύο σεκιούριτι είναι και υπάλληλος εδώ. Μας ζήτησε ο υπάλληλος της Ένωσης Σάλας, ο κ. Χρυσάφης. Με εντολή της διοίκησης της Ένωσης. Με τον κ. Αυλωνίτη δεν μίλησα. Μόνο με τον υπάλληλο.
Μας ζήτησε δύο φύλακες για μπροστά στην πόρτα ώστε να ελέγχουν ποιοι θα εισέλθουν. Είχαμε μια λίστα και ζητούσαμε ταυτότητες. Όταν πήγαν να μπουν Ντάρλας (απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης) και Κεραμυδάς (αντίπαλος του Αυλωνίτη στις εκλογές) τους ζητήθηκε ταυτότητα και δεν την έδειχναν. Επέμενε ο Ντάρλας να μπει. Δημιουργήθηκε μια ένταση. Προσπάθησε να απωθήσει τους σεκιούριτι και εκείνοι μπήκαν μπροστά. Ήρθε από μέσα ο υπάλληλος, ο κ. Χρυσάφης και μετά ήρθε και ο Αυλωνίτης και είπε να περάσουν και οι δύο.
Εμείς βάσει νόμου δεν έχουμε δικαίωμα να απωθήσουμε κανέναν. Μόνο να μπούμε μπροστά και να καλέσουμε την αστυνομία. Δεν δημιουργήθηκε κάτι, δεν προσπάθησαν να μπουν διά της βίας. Δεν υπήρξε κάποια πράξη βίας. Φουσκωτοί και μπράβοι δεν υπήρχαν, υπήρχαν οι δύο φύλακες και εγώ ως εποπτεύων».
Τέλος, κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαυρόπουλος, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του Τύπου που ήταν παρών στις εκλογές της Σάλας:
«Δεν υπήρχε κανένας φουσκωτός στο χώρο των εκλογών της Σάλας. Ειπώθηκαν και δυο κουβέντες παραπάνω, ψηφοφόροι είναι. Δεν είδα να παίρνουν κάποιον σηκωτό. Εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα έτρεχα αν γινόταν κάτι, για να τραβήξω βίντεο ή να φωτογραφίσω.
Ήμουν και στις εκλογές της Καρδίτσας. Δεν είδα ποτέ χτυπημένο τον Παλάσκα. Ούτε υποβοηθούμενος ήταν. Αντεγκλήσεις υπήρχαν μόνο. Ο κ. Παλάσκας έφυγε χωρίς να ανοίξει μύτη».
Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την υπόθεση είναι στις 22/6 με τους τελευταίους μάρτυρες υπεράσπισης.