Home / Άλλα Σπόρ / Αποκόμισαν σημαντική εμπειρία οι 11χρονοι Μαρκουλάκης, Αλεξίδης στο προπονητικό καμπ επιλογών της ETTU στη Ρίγα

Αποκόμισαν σημαντική εμπειρία οι 11χρονοι Μαρκουλάκης, Αλεξίδης στο προπονητικό καμπ επιλογών της ETTU στη Ρίγα

Στο Eurotalents Selection Camp II πινγκ πονγκ για το 2024, που έγινε 4-10 Αυγούστου στη Ρίγα, πήραν μέρος οι γεννηθέντες το 2013 Θεοφάνης Μαρκουλάκης και Νίκος Αλεξίδης, ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής Ελλάδας αντίστοιχα φέτος στην Πάτρα στο ατομικό πρωτάθλημα Κ11. Ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στο απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα, αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία ανάμεσα σε συνολικά 25 αγόρια, 17 κορίτσια κι 27 προπονητές από δέκα διαφορετικές χώρες-μέλη της ETTU κι έδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους.

Εδώ και χρόνια η Ελλάδα έχει σταθερά ανάλογες «εξορμήσεις» κι αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τη χρησιμότητα τέτοιων κινήσεων στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ETTU. Στην πρωτεύουσα της Λετονίας ήταν υπεύθυνος για τα δύο παιδιά ο προπονητής του ΟΑ Χανίων, Μιχάλης Αγγελίδης.

Ο Μαρκουλάκης είναι νούμερο 1 στον πίνακα αξιολόγησης της ΕΦΟΕπΑ τόσο στους μίνι παμπαίδες, όσο και στους παμπαίδες. Στη μεγαλύτερη κατηγορία, μάλιστα, κατέκτησε φέτος και την πρωτιά στον τελικό των αναπτυξιακών τουρνουά. Τέλη Μαΐου αγωνίστηκε με την εθνική παμπαίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13.

Ο Θεσσαλονικιός Αλεξίδης βρίσκεται στο νούμερο 3 των μίνι παμπαίδων στην κατάταξη της ΕΦΟΕπΑ και στο 14 των παμπαίδων. Στην Under 11 έχει και καλή θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, συγκεκριμένα στο νούμερο 41. Την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε στη Βουλγαρία και το ντεμπούτο του σε Youth Contender της World Table Tennis, μετείχε στις κατηγορίες Under 11 Under 13 κι είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις.

Η ελληνική αποστολή μετέβη στη Ρίγα στις 3/8, οι προπονήσεις διήρκησαν μέχρι και τις 9/8 κι, όπως κάθε φορά, περιλάμβαναν κι εσωτερικό τουρνουά, τα αποτελέσματα του οποίου αποτελούν πάντοτε βασικό κριτήριο για τις επιλογές.

Οι φιλικοί αγώνες έγιναν στις 6 και 7 του μήνα. Οι αθλητές χωρίστηκαν αρχικά σε πέντε γκρουπ των πέντε και οι δύο πρώτοι από το καθένα προκρίθηκαν στην τελική φάση. Ο Μαρκουλάκης κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό του και μετά την έβδομη στην τελική κατάταξη.

Ο Αλεξίδης κάλλιστα μπορούσε να μπει στη δεκάδα, αλλά έχασε την προνομιούχο δεύτερη θέση σε τριπλή ισοβαθμία και για ένα σετ. Ακολούθησαν ματς κατάταξης κι ήρθε 15ος.

Όπως ενημερώθηκε η ελληνική αποστολή, ο Μαρκουλάκης διεκδίκησε την τελευταία θέση επιλογής με έναν Τούρκο αθλητή. Τελικά, με ψήφους 2-1 η Επιτροπή πήρε ως πέμπτο τον αθλητή της γειτονικής χώρας, ο οποίος στο πλαίσιο των εσωτερικών αγώνων είχε επικρατήσει 3-2 του Χανιώτη και στην παράταση του πέμπτου σετ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*