Πρόθεση της ΕΠΟ ήταν να μιλήσει με Ολυμπιακό και ΟΦΗ για τον διαιτητή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Εφόσον οι δύο φιναλίστ ήταν θετικοί, ο ρέφερι του τελικού της 17ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα ήταν Έλληνας.
Ο ΟΦΗ αφού πρώτα επικοινώνησε την πρόθεση του να σφυρίξει ξένος τον τελικό, κάτι που προκάλεσε έκπληξη στην ΕΠΟ αλλά και στην ΚΕΔ, έστειλε και επίσημη επιστολή με το συγκεκριμένο αίτημα.
Ειδικά ο Στεφάν Λανουά, όταν ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης για την αρνητική διάθεση των ανθρώπων του ΟΦΗ για Έλληνα διαιτητή, απόρησε και σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος αρχιδιαιτητής διαφώνησε.
Ο Λανουά ήταν κάθετος στο ενδεχόμενο να σφυρίξει ξένος τον προσεχή τελικό του Κυπέλλου, αλλά όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να ανατρέψει το κλίμα και αναγκαστικά θα φέρει ξένο ρέφερι να διευθύνει το Ολυμπιακός-ΟΦΗ στις 17 Μαΐου.