Home / Άλλα Σπόρ / Ανακοίνωσε Ιωάννου, Τσιγαρίδα ο ΠΑΟΚ

Ανακοίνωσε Ιωάννου, Τσιγαρίδα ο ΠΑΟΚ

Χαντμπολίστες του ΠΑΟΚ έγιναν την Παρασκευή οι Γρηγόρης Ιωάννου και Χρήστος Τσιγαρίδας. Ο Ερασιτέχνης «δικέφαλος» ανακοίνωσε αντίστοιχα την απόκτηση του 29χρονου δεξιού εξτρέμ, πρώην της CSM Βουκουρεστίου, και του 24χρονου πλέι μέικερ, πρώην του Ολυμπιακού, αμφότερους για τον επόμενο χρόνο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για Ιωάννου:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα χάντμπολ ανδρών ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Γρηγόρη Ιωάννου, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Γεννημένος στις 15/04/1995, ο Γρηγόρης Ιωάννου αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ κι έχει ύψος 183cm.

Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο χάντμπολ το 2012, παίζοντας στη Γαλλία με τη φανέλα της Pontault-Combault Handball. Εκεί, έμεινε έως το 2018, έχοντας, μάλιστα, το 2016-17 την ατομική διάκριση της πρώτης πεντάδας rookie του πρωταθλήματος.

Τη σεζόν 2018-19, αγωνίστηκε στη γαλλική Grenoble Saint-Martin d’Heres GUC, αποκομίζοντας περισσότερες εμπειρίες.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία τριετία (2019-2022) στη γαλλική Angers SCO Handball, με την οποία πανηγύρισε στην πρώτη του σεζόν την άνοδο της ομάδας στη Β’ Κατηγορία.

Τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές σεζόν (2022-2024) αγωνίστηκε στη Ρουμανία και πιο συγκεκριμένα στη CSM Bucuresti, με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές σεζόν στην πρώτη κατηγορία της χώρας.

Είναι διεθνής με όλες τις ηλικιακές ομάδες της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και με την Εθνική ανδρών, με την οποία έχει συμμετάσχει σε προκριματικά Euro, αλλά και παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Γρηγόρης Ιωάννου δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, acpaok.gr: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έγινα μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Είναι μία ομάδα, την οποία πάντα παρακολουθούσα από μακριά. Οι παίκτες και το προπονητικό σταφ με καλωσόρισαν θερμά από την πρώτη προπόνηση.

Ήξερα κάποια από τα παιδιά, αλλά και τους προπονητές, με τους οποίους έχω ιδιαίτερη σχέση κι εκτιμώ βαθύτατα. Με τον Στέλιο Σεϊρεκίδη έχουμε συνεργαστεί παλιότερα στις Εθνικές των ηλικιακών τμημάτων. Με τον Βασίλη Σκανδάλη γνωριζόμαστε, επίσης, πολλά χρόνια, κι είναι ο άνθρωπος ο οποίος με έβαλε στο άθλημα, οπότε του οφείλω πολλά. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τους αγώνες και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της ομάδας. Τέλος, εύχομαι να έχουμε μία χρονιά χωρίς τραυματισμούς και να χαρίσουμε αξέχαστες στιγμές στον λαό του ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για Τσιγαρίδα:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα χάντμπολ ανδρών ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Χρήστο Τσιγαρίδα, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Γεννημένος στις 13/09/2000, ο Χρήστος Τσιγαρίδας αγωνίζεται ως πλέι μέικερ κι έχει ύψος 182cm.

Έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στο χάντμπολ από τον Διομήδη Άργους το 2018, μένοντας στους ‘λύκους’ έως το 2021. Σε αυτή την τριετία αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες από τη Handball Premier, ξεχωρίζοντας με τις εμφανίσεις του.

Τη σεζόν 2021-22, αγωνίστηκε στον ΑΣΕ Δούκα, πραγματοποιώντας μία άκρως παραγωγική σεζόν με 82 τέρματα σε 18 αγώνες, δηλαδή 4.5 γκολ μέσο όρο.

Την επόμενη σεζόν (2022-23), επέστρεψε στον Διομήδη Άργους, στον οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας στη Handball Premier, πετυχαίνοντας 114 τέρματα σε 24 αγώνες, δηλαδή 4.75 γκολ μέσο όρο.

Την προηγούμενη σεζόν (2023-24) αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΟΣΦΠ/Όμιλου Ξυνή, πραγματοποιώντας πολύ καλές ατομικές εμφανίσεις.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Χρήστος Τσιγαρίδας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, acpaok.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ενσωματώνομαι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, μία ομάδα με ιστορία στον χώρο του χάντμπολ. Μας περιμένει μία δύσκολη χρονιά, με απαιτήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα κάνω ό,τι μπορώ, ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών. Εύχομαι μία καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Χρήστο».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*