Home / Άλλα Σπόρ / Άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ στα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ στα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Η ΕΦΟΕΠΑ εξέδωσε τη Γενική Προκήρυξη Αγώνων Πινγκ Πονγκ για την προσεχή αγωνιστική περίοδο και η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι «μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων ακολουθεί αγωνιστική ‘πλέι οφ’, όπου οι ομάδες αγωνίζονται σε νέο όμιλο του ενός γύρου, κρατώντας τη βαθμολογία των δύο πρώτων γύρων».

Για το τελικό στάδιο, βέβαια, παραμένει ο διαχωρισμός ότι οι πρώτες τέσσερεις ομάδες της κανονικής διάρκειας συνεχίζουν για τις θέσεις 1-4 για ν’ αναδειχτεί κι η πρωταθλήτρια ομάδα της κατηγορίας κι οι τέσσερις επόμενες για τις θέσεις 5-8.

Την περασμένη σεζόν, όταν η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επανέφερε τα πλέι οφ, δεν μετρούσαν τα αποτελέσματα των δύο γύρων, παρά μόνο η κατάταξη των ομάδων κι ακολουθούσε μίνι ταμπλό με χιαστί ημιτελικούς (1-4, 2-3), «μικρός» και μεγάλος τελικός. Γενικά, η Ομοσπονδία παρουσιάζει κι άλλες αλλαγές, δίνοντας επιπλέον κίνητρα στους αθλητές.

Η Ομοσπονδία επισήμανε τις σημαντικότερες αλλαγές στη γενική προκήρυξη σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο 2023-2024. Είναι οι εξής:

«Αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των Playoffs (Β3.3): Μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων ακολουθεί αγωνιστική “Play Off”, όπου αγωνίζονται σε νέο όμιλο του ενός γύρου κρατώντας την βαθμολογία των 2 πρώτων γύρων.

Μειωμένα παράβολα στα περιφερειακά των νησιών (Α6).

Στα αγωνίσματα Διπλό και Μικτό στα Π.Π. οι προκριθέντες έχουν δικαίωμα δήλωσης και με μη προκριθέντα ή μη δηλωθέντα στο ατομικό (Γ3).

Αύξηση του αριθμού των προκρίσεων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα από τα περιφερειακά πρωταθλήματα (Γ4.3).

Αλλαγή στον τρόπο συμπλήρωσης κενών θέσεων στα Π.Π. που προκύπτουν από μη δήλωση συμμετοχής από τους προκρινόμενους αθλητές – αθλήτριες των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων (Γ4.14).

Επιτρέπεται αλλαγή ενός αθλητή από την σύνθεση που δηλώνεται πριν την έναρξη του αγώνα μόνο στα Π.Π. Παμπαίδων–Παγκορασίδων (Γ5.1).

Πλήρης διαβάθμιση στα Περιφερειακά πρωταθλήματα, στα πρότυπα των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Προοδευτικό knock out με διαβάθμιση όλων των θέσεων για όλους του συμμετέχοντες (ακόμα και για τους 3ους 4ους των ομίλων) (Δ5)».

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι, όπως πέρυσι, οι ξένοι αθλητές/ξένες αθλήτριες για να μετάσχουν στους αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ σε οποιαδήποτε κατηγορία πρέπει να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον στο 50% των αγώνων της κατηγορίας στη φάση των δύο γύρων. Στη σύνθεση κάθε ομάδας πρέπει και φέτος υποχρεωτικά να υπάρχει τουλάχιστον ένας αθλητής με δικαίωμα συμμετοχής στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας, κάτι που, ως γνωστόν, αλλάζει από τη χρονιά 2025-2026 με υποχρέωση για δύο Έλληνες στις τριάδες των ομαδικών αγώνων.

Ίδιος ο τρόπος διεξαγωγής κάθε αναμέτρησης ομαδικού σε πρωταθλήματα και τοπικά Κύπελλα (από 4-0 έως 4-3 να λήγει κάθε ματς και στο τέλος, αν χρειαστεί, να γίνεται διπλό), όμως για το Κύπελλο Ελλάδας η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει άλλο σύστημα: Νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα κατακτήσει πρώτη τρεις νίκες στα πέντε ματς με σειρά αγώνων A1-B2, A2-B1, A3-B3, A1-B1, διπλό.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου θα διενεργήσει η Ομοσπονδία τις κληρώσεις για τη Β’ Εθνική και τις τοπικές κατηγορίες και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου για την Α1 και την Α2. Θυμίζουμε ότι τα σωματεία από φέτος μπορούν να δηλώσουν και Β’ ομάδες στα διασυλλογικά κι οι προκηρύξεις αναφέρουν τη διαδικασία.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*