Ο Άρης Λυκογιάννης τόνισε πως πίεσαν για να εκμεταλλευτούν την κούραση των Τούρκων, στάθηκε στις απουσίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες, ζήτησε διαχείριση και στα θετικά και στα αρνητικά αποτελέσματα, ανέλυσε την τακτική για τη νίκη επί της «τσιμ μπομ» και θεωρεί πως ο όμιλος είναι ανοιχτός για την πρόκριση.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, κάναμε ένα πολύ συγκροτημένο παιχνίδι. Είναι σημαντικό ότι ήμασταν πρώτη φορά όλοι μαζί και ακόμα πιο σημαντικό ότι είχαμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε. Γνωρίζαμε πως θα είναι κουρασμένη η Γαλατάσαραϊ και τους πιέσαμε στην μπάλα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά, κυρίως στην άμυνα στα τρία δεκάλεπτα, και νομίζω νικήσαμε δίκαια.

Η ομάδα είχε σημαντικές απουσίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Και ο Καμπερίδης έδωσε ενέργεια και ο Κάρτερ ήταν σημαντικός. Αγωνιστήκαμε σχεδόν ένα μήνα όχι πλήρεις. Στο ματς με το Λαύριο είχαμε άθλια εικόνα, στα υπόλοιπα τα παλέψαμε μέχρι τέλους. Το σημαντικό είναι να έχουμε κοντή μνήμη.

Όπως διαχειριστήκαμε αυτά τα αποτελέσματα μεταξύ μας, έτσι πρέπει να κάνουμε και τώρα. Να χαρούμε τη νίκη σήμερα και να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι στο Περιστέρι».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της Γαλατάσαραϊ: «Συζητούσαμε όλη τη βδομάδα ότι πρέπει να τους βγάλουμε τα… συκώτια. Να τους τρέξουμε, να τους εξαντλήσουμε και νομίζω πως το πετύχαμε στο απόλυτο. Δεν υπάρχει… σούπερμαν. Κανείς δεν μπορεί να νικήσει την κούραση. Έπαιξαν οι Αμερικανοί τους πάνω από 30’ με την Εφές. Κάναμε τη δουλειά μας, παίξαμε και σωστά και, αν είχαμε αυτοπεποίθηση και ευστοχία στην αρχή, μπορεί να μη χρειαζόταν ένα τόσο μεγάλο comeback.

Πάντα θα παλεύουμε να “γυρίσουμε” ένα παιχνίδι, το κάναμε με τη Νίμπουρκ. Το σημαντικό είναι να δίνεις το 100%, αυτό αξιολογήθηκε από τον κόσμο και χειροκρότησε την ομάδα. Τη στήριξε, τη βοήθησε και σήμερα ήρθε κοντά μας πιο δίκαια και είμαστε διπλά ευχαριστημένοι».

Για την κατάσταση στον όμιλο: «Είναι ανοιχτός όμιλος. Κάθε ομάδα έχει άλλα χαρακτηριστικά, μπορεί ο καθένας να νικήσει οποιονδήποτε. Λόγω ποιότητας, η Γαλατάσαραϊ έχει ένα προβάδισμα για να πάρει την πρώτη θέση».

Για την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα, η νίκη είναι ωραίο συναίσθημα. Οι καλές στιγμές στη ζωή ενός προπονητή είναι πολύ λιγότερες από τις καλές. Η νίκη διαρκεί λίγο. Νικήσαμε, χαιρόμαστε και πάμε παρακάτω».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*