Home / Αυτοκίνητο / F1 / GP Abu Dhabi 2015: Αυλαία με τον Ν. Rosberg στην κορυφή

GP Abu Dhabi 2015: Αυλαία με τον Ν. Rosberg στην κορυφή

Ο N. Rosberg επέκτεινε το νικηφόρο σερί του, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του τελευταίου αγώνα της φετινής σεζόν. Για τρίτη φορά φέτος ο K. Raikkonen καταφέρνει να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου

 

Την 14η νίκη της καριέρας του κατέκτησε ο N. Rosberg στο τελευταίο grand prix της φετινής σεζόν.

Ο Γερμανός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα διατηρώντας την πρώτη θέση από τον πρώτο ως και τον τελευταίο γύρο του.

Αν και ο L. Hamilton έδειξε λίγο πριν την πραγματοποίηση του δεύτερου pit stop πως είχε την ταχύτητα ώστε να απειλήσει τον ομόσταυλό του και να σπάσει το νικηφόρο σερί του που μετρά πλέον τέσσερις αγώνες, δεν κατάφερε στη συνέχεια να βρεθεί σε απόσταση βολής από το μονοθέσιο του Ν. Rosberg, μένοντας τελικά στη δεύτερη θέση.

Μετά από αρκετό καιρό, στο τρίτο σκαλί του βάθρου επέστρεψε ο K. Raikkonen, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τερματίζοντας στη θέση από την οποία εκκίνησε.

Έναν εξαιρετικό αγώνα, ακολουθώντας μια διαφορετική στρατηγική από την πλειοψηφία των οδηγών, πραγματοποίησε ο S. Vettel.

Εξαιτίας μιας λανθασμένης εκτίμησης κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου, ο Γερμανός ήταν αναγκασμένος να εκκινήσει από την 15η θέση, κάτι που δεν τον εμπόδισε ωστόσο αυτά να δει την καρό σημαία από την τέταρτη θέση.

Μια θέση, σε σχέση με τη σειρά της εκκίνησης, έχασε ο S. Perez, χωρίς αυτό να μειώνει παρ’ όλα αυτά την επιτυχία του Μεξικανού που τερμάτισε πέμπτος.

Την εξαιρετική παρουσία της Force India στο Abu Dhabi ολοκλήρωσε η έβδομη θέση του N. Hulkenberg, ο οποίος είδε τον D. Ricciardo να τερματίζει μπροστά του παρά τη διαφορά ισχύος ανάμεσα στον κινητήρα της Renault και της Mercedes.

H όγδοη θέση του F. Massa έσωσε της παρτίδα για την Williams, καθώς ένα λάθος στη διαδικασία του pitstop του V. Bottas κατέστρεψε τον αγώνα του Φινλανδού.

Στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του με την Lotus, o R. Grosjean κατέκτησε τους βαθμούς της ένατης θέσης, αφήνοντας δέκατο τον D. Kvyat.
auto.in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*