Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / “Όχι” Μοντανιέ στην ΑΕΚ

“Όχι” Μοντανιέ στην ΑΕΚ

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Φιλίπ Μοντανιέ στην πρόταση της ΑΕΚ, όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου.

Φιλίπ Μοντανιέ ήταν και πάει. Ο Γάλλος τεχνικός απάντησε το Σάββατο, όπως αναμενόταν μετά από τις συναντήσεις που είχε την Παρασκευή, ωστόσο δεν έδωσε την αναμενόμενη απάντηση, αφού αρνήθηκε την πρόταση της ΑΕΚ.

Όπως μετέδωσε ο Sport 24 Radio 103,3, ο πρώην προπονητής των Ρεάλ Σοθιεδάδ και Ρεν δεν έκανε δεκτή την προσφορά της Ένωσης, κάτι που είχε διαφανεί και μετά από τις διακοπές των διαπραγματεύσεων της Παρασκευής. Η χθεσινή μέρα άφησε προβληματισμό και δεν αποφεύχθηκε το -πρώτα- ουσιαστικό και -μετά- επικοινωνιακό κάζο.

Στην Ένωση θεωρούν ότι ο Μοντανιέ άλλαξε τελευταία στιγμή κάποιες από τις απαιτήσεις του παρότι -όπως υποστηρίζουν- είχε ενημερωθεί εγγράφως για τις γενικές γραμμές της προσφοράς της ΑΕΚ, μετά από το ταξίδι του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο Παρίσι το προηγούμενο Σάββατο. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας και όταν διαπιστώθηκε η απόσταση, οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν την προσφορά τους, ωστόσο υπάρχει αποδεδειγμένα απόσταση στο οικονομικό ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΣΤΙΣ 400.000 Η ΔΙΑΦΟΡΑ

Μοντανιέ και ΑΕΚ είχαν… συμφωνήσει περίπου στις 500.000 ευρώ, στην πρώτη ουσιαστική επαφή που είχαν, ωστόσο δεν είχαν… επεξηγήσει τι περιελάμβανε αυτό το ποσό. Το κασέ του Γάλλου ανερχόταν σε 700.000 ευρώ και όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για ένα καλό deal για τους “κιτρινόμαυρους”.

Ωστόσο, στις επόμενες συζητήσεις, επί ελληνικού εδάφους, έγινε κατανοητό ότι ο Μοντανιέ υπολόγιζε αυτά τα χρήματα μόνο για τον εαυτό του. Οι βοηθοί του θα είχαν ένα κασέ περίπου 200.000 ευρώ και ως εκ τούτου, το συνολικό αρχικό κασέ του Γάλλου συν αυτό των βοηθών του σε σχέση με αυτό που προσέφερε η ΑΕΚ να απέχει 400.000 ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις οδήγησαν σε αμοιβαίες υποχρεώσεις, ωστόσο το χάσμα δεν “γεφυρώθηκε” ολοκληρωτικά, με συνέπεια την αρνητική απάντηση.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ… ΜΕΡΑ

Ο Μοντανιέ αναχώρησε από την Ελλάδα στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του για να κάνει σχόλιο στην τηλεοπτική μετάδοση του φιλικού ανάμεσα στη Γαλλία και στην Σκωτία και φυσικά δεν θα ξαναγυρίσει.

Ομοίως, η Ένωση δύσκολα θα ξαναγυρίσει στις επιλογές που απέρριψε (Τόρστεν Φινκ, Ροδόλφο Αρουαμπαρένα), με συνέπεια αυτήν τη στιγμή να μην υπάρχει ξεκάθαρο εναλλακτικό πλάνο.

Το πολύ σημαντικό της όλης ιστορίας είναι ότι ο χρόνος πιέζει ιδιαίτερα την ΑΕΚ η οποία στο τέλος του τρέχοντος μήνα θα πρέπει να έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει της νέας σεζόν. Συνεπώς, μέχρι τότε πρέπει να έχει τρέξει το θέμα του αγωνιστικού σχεδιασμού, κάτι που για να γίνει απαιτείται συμφωνία με τον προπονητή το συντομότερο δυνατό.

πηγή : contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*