Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Ό,τι θέλετε να ξέρετε για τον Ιντέγε Μπράουν!

Ό,τι θέλετε να ξέρετε για τον Ιντέγε Μπράουν!

Από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στη Νιγηρία, με την κακόφημη παρέα του, και την απαγόρευση να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο από την μητέρα του, μέχρι και το πάθος του για τα ακριβά, (πολύ άκριβά) αυτοκίνητα.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τον Ιντέγε Μπράουν, τον νέο επιθετικό του Ολυμπιακού. Ό,τι θέλετε να ξέρετε για αυτόν…

Είναι γεννημένος στις 10 Οκτωβρίου 1988 στην πόλη Yenagoa στην Νιγηρία. Έχει ύψος 1,80μ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Bayelsa United από την οποία πήρε μεταγραφή στην Ocean Boys.

Από την Αφρική θα μεταπηδήσει στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2008 για να φορέσει τη φανέλα της ελβετικής Ξαμάξ. Στη συνέχεια θα αγωνιστεί στη Σοσό (για τρία χρόνια), στη Ντιναμό Κιέβου και την Γουέστ Μπρομ.

Πριν πάρει μεταγραφή στη Ξαμάξ είχε βρεθεί στην Ολλανδία για να δοκιμαστεί σε ομάδες. Δεν υπήρξε κάποια ομάδα που ενδιαφέρθηκε.

Το ντεμπούτο του με τη Ντιναμό Κιέβου έγινε στις 16 Ιουλίου 2011 και τα πήγε εξαιρετικά. Σκόραρε δύο φορές με αντίπαλο την Oleksandria. Άλλα δύο τέρματα είχε σκοράρει και στο δεύτερο του παιχνίδι στη Ρωσία.

Ένα από τα σημαντικότερα του τέρματα… Στις 7 Αυγούστου 2012 ο Ιντέγε σκόραρε στο δεύτερο παιχνίδι με την Φέγένορντ και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 18 Ιουλίου 2014 θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με την Γουέστ Μπρομ.

inner

Η μεταγραφή του στην Γουέστ Μπρομ θα αποτελέσει και την ακριβότερη στην ιστορία της ομάδας μέχρι τότε. Δέκα εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 13,7 εκατ. ευρώ, θα βγάλει από τα ταμεία της η αγγλική ομάδα.

Συνολικά οι μεταγραφές που έχει κάνει στην καριέρα του έχουν «κοστίσει» περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό –φυσικά- δεν υπολογίζονται τα χρήματα τα οποία έβγαλε από τα ταμεία του ο Ολυμπιακός. Από την Σοσό για την Ντιναμό Κιέβου χρειάστηκαν εννιά εκατομμύρια.

Το πρώτο του γκολ στην Αγγλία. Στη Boxing Day στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι που η Γουέστ Μπρομ θα γνωρίσει την ήττα 3-1.

Συνολικά έχει 237 εμφανίσεις στην καριέρα του, έχοντας πετύχει 94 γκολ. Με την φανέλα της εθνικής ομάδας της Νιγηρίας έχει 25 παιχνίδια και έχει σκοράρει 5 φορές.

Στην Γουέστ Μπρομ οι οικονομικές απολαβές του ήταν αρκετά μεγάλες (£40, 000 την εβδομάδα). Αυτές μεγάλωσαν από ένα συμβόλαιο που έκανε με γνωστή μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών την Adidas.

Αμέσως μετά την υπογραφή του deal με την εταιρεία αυτή ο Ιντέγε πόζαρε με ένα ζευγάρι παπούτσια…

inner

Ο τραπεζικός του λογαριασμός «φούσκωσε» αρκετά και έτσι αποφάσισε να τον… ελαφρύνει. Πώς; Αγόρασε μια Bentley Mulsanne!

inner

Πλέον έχει στην κατοχή του μια Rolls Royce Ghost II. Αξίας; 250.000 δολαρίων!

inner

Τα παιδικά του χρόνια ήταν… δύσκολα. «Οι φίλοι μου έκαναν τρελά πράγματα. Ήταν τα κακά αγόρια τις περιοχής. Μία φορά με συνέλαβε η αστυνομία», εξομολογείται σε συνέντευξή του.

Στα 16 του η μητέρα του θα τον στείλει να ζήσει με τη θεία του για να τον κρατήσει μακριά από μπελάδες. Αυτός όμως θα το σκάσει γιατί ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο κάτι που του είχαν απαγορεύσει οι δικοί του.

ΠΗΓΗ http://www.sport-fm.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*