Home / Ποδόσφαιρο / Premier League / «Χορός» δισεκατομμυρίων στην Πρέμιερ Λιγκ!

«Χορός» δισεκατομμυρίων στην Πρέμιερ Λιγκ!

Εξωφρενικά είναι τα ποσά που παρατηρούνται στα νέα οικονομικά δεδομένα που δημοσιεύθηκαν για την Πρέμιερ Λιγκ! Περισσότερα από 2,5 δις σε μισθούς έδωσαν τη σεζόν 2014-2015 οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας!

Η Deloitte ανακοίνωσε τα… νέα, διαστημικά δεδομένα που επικρατούν στο οικονομικό σκέλος του κορυφαίου πρωταθλήματος, στο οποίο πλέον, οι μισθοί που παραχωρούνται, είναι μεγαλύτεροι ακόμα και από το σύνολο αυτών που καταγράφονται στην Πριμέρα και τη Serie A μαζί!

Την ώρα που στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας τα χρήματα που διαθέτονται για τις πληρωμές των παικτών φτάνουν στο 1,2 δις και αυτά στην Ιταλία ανέρχονται περίπου στα ίδια, στην Πρέμιερ, ξεπερνούν τα 2,5 δις.

Τα έσοδα των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 που ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαΐου, έφτασαν μέχρι και στα 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα πάρει την … ανηφόρα μόλις τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, το… βασιλικό deal με τα τηλεοπτικά δικαιώματα που γεμίζει ακόμα περισσότερο τα ταμεία των ομάδων της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας.

Μαζί με αυτό, τα χρήματα που θα καρπώνεται πλέον κάθε ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος και θα καταγραφούν μόλις πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι υπολογισμοί στο κλείσιμο της σεζόν, θα ξεπερνούν τα 300 εκατ.ευρώ!
Πηγή:Gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*