Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Χάσι: “Ήμασταν η ομάδα που άξιζε την πρόκριση”

Χάσι: “Ήμασταν η ομάδα που άξιζε την πρόκριση”

Ο προπονητής της Άντερλεχτ, Μπεσνίκ Χάσι, ανέφερε πως η ομάδα του άξιζε την πρόκριση με βάση τη συνολική εικόνα των δυο αγώνων και αναφέρθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό και την πρόκριση της Άντερλεχτ, ο Μπεσνίκ Χάσι ανέφερε πως η ομάδα του άξιζε την πρόκριση με βάση τη συνολική εικόνα των δυο αγώνων και αναφέρθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις.

Πιστεύετε ότι ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι στην προπονητική σας καριέρα;

“Εχουμε παίξει και άλλα ματς όπως το περσινό με το 3-3 κόντρα στην Αρσεναλ. Αυτό το ματς είχε πολύ θέαμα από πολλές απόψεις. Από άποψη αποφάσεων, θέαμα των παικτών, τα γκολ που μπήκαν και ο τρόπος που εξελίχθηκε το ματς. Δεν πρέπει πάντως να παραλείψω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πρόκριση”.

Πιστεύετε ότι οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν ενάντια στην Αντερλεχτ;

“Μετά τα πρώτα έξι λεπτά είδαμε τη φάση με τον Ατσεαμπόνγκ που δεν δόθηκε σωστά το φάουλ. Στην επόμενη φάση δόθηκε ένα ανάποδο φάουλ. Κι επίσης το πέναλτι ήταν λανθασμένο. Σε μία επόμενη φάση με τον Τζούριτσιτς, εκεί κακώς δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα. Καταφέραμε να μείνουμε ψύχραιμοι και να παραμείνουμε πιστοί στο δικό μας πλάνο. Πέρασαν κάποια λεπτά, ο Προτό μας βοήθησε πολύ και εμείς προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο και αφού πέρασαν τα πρώτα λεπτά, είπαμε ότι τώρα θα κάνουμε το παιχνίδι μας, θα κρατήσουμε τις δικές μας γραμμές και θα κοιτάξουμε να έχουμε χώρο στο γήπεδο. Είχαμε ευκαιρίες και στα τελευταία 20 λεπτά μπήκαμε στο τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού. Είπαμε ότι με το 1-0 εμείς έπρεπε να περιμένουμε και για αυτό κάναμε τις δύο αλλαγές. Κάναμε συνεχώς αλλαγές μέσα στο παιχνίδι και σε αυτό το παιχνίδι βοήθησαν οι αλλαγές με τα δύο παιδιά που μπήκαν. Εγιναν σε καλό σημείο οι αλλαγές, παίξαμε στην αντεπίθεση, γιατί νομίζω ότι οι αντίπαλοί μας άρχισαν να αγχώνονται στο τέλος του αγώνα. Ως εικόνα των δύο ματς ήμασταν η ομάδα που άξιζε την πρόκριση”.

Για το βελγικό πρωτάθλημα αυτή η πρόκριση θα σας δώσει μία ώθηση; Πώς κρίνεται τη φυσική κατάσταση με την οποία θα παρουσιαστεί η ομάδα σας ενάντια στη Σταντάρ την Κυριακή;

“Θα είμαστε καταπονημένοι, γιατί παίξαμε 120 λεπτά. Ψυχικά σαφώς το σημερινό αποτέλεσμα θα μας δώσει μία ώθηση. Είδα τους παίκτες στα αποδυτήρια να τραγουδούν και ας μην λησμονούμε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν εδώ και δεν ήταν εύκολο. Το κοινό θα είναι μαζί μας και θα μας δώσει κάτι έξτρα για να πάρουμε το τρίποντο”.

Είπατε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Επειδή είστε και προπονητής, μήπως είδατε και να είναι η ομάδα σας πιο γυμνασμένη;

“Η μόνη διαφορά που μπορώ να παρατηρήσω είναι ότι ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς ήμασταν πιο φρέσκοι προς το τέλος του αγώνα. Κι εμείς είχαμε πάντως προβλήματα με κράμπες”.

Ο Ντεφούρ γιατί δεν ξεκίνησε;

“Είχε στα πόδια του δύο προπονήσεις και μην ξεχνάμε ότι είχαμε δύο παιχνίδια μέσα σε τρεις μέρες. Αν έπαιζε από την αρχή, δεν θα μπορούσε να παίξει την Κυριακή. Θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσουμε την οργάνωση και στο δεύτερο να κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας”.

Με αυτή την πρόκριση θα γίνει ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα σας;

“Έχουμε δείξει πολλά στα τελευταία παιχνίδια. Ξέρουμε την ποιότητα των παικτών μας, έχουμε τώρα ένα ντέρμπι και ξέρουμε ποιοι είμαστε”.

Για την επόμενη φάση προτιμάτε έναν μικρότερο αντίπαλο όπως την Βασιλεία ή μία μεγαλύτερη όπως την Λίβερπουλ;

“Δεν έχω καμία προτίμηση. Ξέρω ότι οι παίκτες προτιμούν τις μεγάλες ομάδες”.

Πηγή:Sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*