Home / Άλλα Σπόρ / Χάντμπολ (Γ): Νίκες στο νήμα για Σουηδία, Ρωσία και Νορβηγία

Χάντμπολ (Γ): Νίκες στο νήμα για Σουηδία, Ρωσία και Νορβηγία

Στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Η Σουηδία επικράτησε με 31-28 της Νότιας Κορέας σε αγώνα για την 2η ημέρα του Ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ γυναικών στο Ρίο και πήρε ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση και την «πρωτιά» στο Β΄ όμιλο της διοργάνωσης.

Η Σουηδία που έκανε δύο τις νίκες της σε ισάριθμους αγώνες προηγειται με 4 βαθμούς στο Β΄ όμιλο, ενώ η Νότια Κορέα υπέστη την 2η ήττα της.

Στο ημίχρονο η νικήτρια προηγήθηκε 16-15, ενώ κορυφαίες σκόρερ των δύο ομάδων με 7 τέρματα η καθεμία ήταν η Χάγκμαν για τη Σουηδία και η Βου για τη Νότια Κορέα.

Γαλλία-Ρωσία 25-26

Η εθνική ομάδα της Ρωσίας επικράτησε με 26-25 της Γαλλίας (Β΄ όμιλος) σε αγώνα για την 2η ημέρα και πήρε ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση έναντι της αντιπάλου της. Η Ρωσία που έκανε δύο τις νίκες της σε ισάριθμους αγώνες έφθασε τους 4 βαθμούς στον όμιλο, ενώ η Γαλλία έχει μία νίκη και μία ήττα.

Στο ημίχρονο η νικήτρια προηγήθηκε 15-10, ενώ κορυφαίες σκόρερ των δύο ομάδων αναδείχθηκαν με 6 τέρματα, η Κουζνέτσοβα για τη Ρωσία και η Ντεμπελέ για τη Γαλλία.

Νορβηγία – Ισπανία 27-24

Την πρώτη νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά χάντμπολ σημείωσε η εθνική γυναικών της Νορβηγίας, καθώς μετά από ένα συναρπαστικό ματς, επιβλήθηκε 27-24 της Ισπανίας (ημίχρονο 11-10) για την 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Στην πρεμιέρα οι Νορβηγίδες είχαν χάσει από την «οικοδέσποινα» Βραζιλία, ενώ οι Ισπανίδες είχαν ξεκινήσει με νίκη επί του Μαυροβουνίου.

Βραζιλία – Ρουμανία 26-13

Η Βραζιλία διπλασίασε εύκολα τις νίκες της στο Ολυμπιακό τουρνουά χάντμπολ γυναικών του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς επιβλήθηκε 26-13 (ημίχρονο 14-9) της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου. Η Ανα Πάουλα Μπέλο με οκτώ τέρματα ήταν η πρώτη σκόρερ της γηπεδούχου ομάδας, που δείχνει ικανή να φτάσει ψηλά και διεκδικήσει μετάλλιο στους Αγώνες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*