Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ατρόμητος / Φωνάζουν δικαιολογημένα στον Πλατανιά για πέναλτι που δεν δόθηκε στο φινάλε.

Φωνάζουν δικαιολογημένα στον Πλατανιά για πέναλτι που δεν δόθηκε στο φινάλε.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως δεν πτοήθηκε. Με παλικαρίσια ανατροπή ο Ατρόμητος έφυγε ασπροπρόσωπος, 2-1, από τα Περιβόλια. Φωνάζουν δικαιολογημένα στον Πλατανιά για πέναλτι που δεν δόθηκε στο φινάλε.

Ο Ατρόμητος δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος και δικαίως ήταν πίσω στο σκορ. Όμως οι αλλαγές του Γρηγορίου στην επανάληψη και η τόνωση της επίθεσης με τον Λε Ταλέκ στο πλάι του Ναπολεόνι σε διάταξη 4-4-2 έφερε τα πάνω κάτω. Ο Γάλλος σημείωσε το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα, για την ισοφάριση των Περιστεριωτών στο 53′ και ο Στέφανο Ναπολεόνι με κεφαλιά από εκτέλεση του Ούμπιντες χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο που έκανε το 2 στα 2, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Πολύ καλός ο Πλατανιάς στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κιβρακίδη στο 19′ και είχε ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα. Δικαίως φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Μπιτόλο στο 88′ ο Πλατανιάς.
Το ματς

H oμάδα των Χανίων μπήκε πιεστικά στο παιχνίδι, χτυπώντας από την αριστερή μεριά της ομάδας του Περιστερίου. Άλλωστε δεν είναι συμπτωματικό, πως όλες οι καλές φάσεις για την γηπεδούχο ομάδα, ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά, βγήκαν από το πόδι του Αποστολόπουλου. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μιλούνοβιτς μετά από πάσα του Γιακουμάκη έκανε το σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 19ο λεπτό ήταν η στιγμή του Πλατανιά, για ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Αποστολόπουλος κόβει ωραία την μπάλα στον Βάντερσον που σουτάρει, η μπάλα πάει στο δοκάρι και όπως γύριζε στο γήπεδο, βρίσκει στα πόδια του Κιβρακίδη για να καταλήξει στα δίχτυα. Λίγο αργότερα λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, αλλά ο Αποστολόπουλος, δεν σημάδεψε σωστά για να φύγει έξω. Ο μονόλογος του Πλατανιά συνεχίστηκε με μια ακόμα ευκαιρία στο 36΄με τον Κουλιμπαλί, να τελειώνει την αντεπίθεση, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου με την έναρξη του δευτέρου μέρους, έκανε μια διπλή αλλαγή που δικαίωσε απόλυτα την επιλογή του. Έβγαλε τον Κιβρακίδη αλλά και τον κουρασμένο Γοδόι, για να περάσει τον Λε Ταλέκ και τον Μπρίτο. Γύρισε το σχήμα σε 4-4-2, με τον Ούμπιντες δεξί μπακ και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Σέντρα του Μαρσελίνιο στο 53’, κεφαλιά του Λε Ταλέκ, για το πρώτο γκολ του Γάλλου με τη φανέλα του Ατρόμητου.

Στη συνέχεια ήταν ο Πλατανιάς εκείνος που πίεσε και προσπαθούσε με πολλά σουτ και πλαγιοκοπήσεις να πολιορκήσει την εστία του Ατρόμητου. Στο 67’ ο Γρηγορίου πέρασε τον Στόιτσεφ στο ματς αντί του Πίτου Γκαρσία, αλλά ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που είχαν μεγάλη στιγμή στο 76’ με την εκτέλεση φάουλ του Μιλούνοβιτς στο δοκάρι. Ο Ζιλβάν λίγο αργότερα γύρισε την μπάλα στην περιοχή, αλλά η απομάκρυνση του Γκορμπούνοφ πάνω στο σώμα του Γιακουμάκη, έστειλε την μπάλα εκτός.

Ο Στέφανο Ναπολεόνι, ήταν εκείνος που τελικά χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο στο 85ο λεπτό. Ο Ούμπιντες έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ναπολεόνι έπιασε την κεφαλιά για το 1-2 και την ανατροπή κορυφής για τους Περιστεριώτες. Ο Πλατανιάς δικαίως φωνάζει για χέρι του Μπιτόλο μέσα στην περιοχή στο 88’ σε σέντρα από δεξιά, αλλά ο Θάνος, έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος (85’ Γουνδουλάκης), Ντίνας (65’ Ζιλβάν), Μιλούνοβιτς (77’ Μιλούνοβιτς), Γιακουμάκης

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης (46’ Μπρίτο), Γοδόι (46’ Λε Ταλέκ), Πίτου Γκαρσία (67΄Στόιτσεφ), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο, Ουσέρο, Ναπολεόνι

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*