Home / Στίβος / Φετινό ρεκόρ από τον Φιλιππίδη, «δυνατή» και η Κυριακοπούλου

Φετινό ρεκόρ από τον Φιλιππίδη, «δυνατή» και η Κυριακοπούλου

Αθήνα
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Φιλιππίδης, στο μίτινγκ του Ρουέν. Ο Ελληνας πρωταθλητής βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ δύο φορές, με αποκορύφωμα το 5,77 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα, στη συνέχεια απέτυχε στα 5,84 μ., ύψος στο οποίο έδειξε πως σύντομα θα περάσει.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Ραφαέλ Χολζντέπε με 5,84 μ. και χαμένες προσπάθειες στα 5,91 μ. και τρίτος ο Κέβιν Μενάλντο με 5,77 μ., όπως και ο Φιλιππίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 ταξίδεψε στο Ρουέν με 5,67 μ., από τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας στην Ορλεάνη.

Τόσο ο Ρενό Λαβιλενί, όσο και ο Σον Μπαρμπέρ έμειναν στα 5,70 μέτρα. Ο Φιλιππίδης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 3 Φεβρουαρίου στο Ντίσελντορφ. Στο μεταξύ, κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό ήταν το ντεμπούτο της Νικόλ Κυριακοπούλου στη νέα σεζόν. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 στο Πεκίνο ξεκίνησε τη χρονιά στο Ρουέν εκεί όπου ξεπέρασε τα 4,71 μ. και έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Η 30χρονη στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 4,82 μ., ύψος που δεν κατάφερε να υπερβεί. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη αναμένεται και αυτή τη σεζόν να είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στις 6 Φεβρουαρίου στο Μοντεβίλ. Το 4,71 μ. είναι η δεύτερη επίδοση στον κόσμο. Το ίδιο ύψος έχουν σημειώσει ακόμη η Κατερίνα Στεφανίδη και οι Αμερικανίδες Ντένι Πέιν, Σάντι Μόρις και Μέρι Σάξερ. Την δεύτερη θέση στον αγώνα του Ρουέν κατέλαβε η Μπούχερ με 4,48 μ. και τρίτη ήταν η Μούρτο με 4,38 μέτρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*