Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Πανιώνιος / Το σπουδαίο έργο του Ουζουνίδη στον Πανιώνιο

Το σπουδαίο έργο του Ουζουνίδη στον Πανιώνιο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Πανιώνιο, όχι απλά σαν προπονητής, αλλά και στο πώς βοηθά τον σύλλογο να ξεπεράσει την οικονομική στενωπό.

Τον Μαρίνο Ουζουνίδη, παρά το γεγονός πως δεν αγωνιζόταν στην δική μου ομάδα, τον είχα σε υψηλή εκτίμηση, ως ποδοσφαιριστή, πριν καταπιαστώ με το επάγγελμα. Παίκτης που έπαιζε κυρίως με το μυαλό του, ήξερε πολύ καλό ποδόσφαιρο και ήταν εγκαίρως στο σημείο που πήγαινε η μπάλα για να κόψει, δίχως να χρειαστεί να κάνει την υπερβολή. Γνώριζε σαν αμυντικός, με στοιχεία του παλιού λίμπερο, που θα πρέπει να στηθεί, να διαβάσει σωστά την φάση, για να καθαρίσει τον κίνδυνο. Δεν είναι τυχαίο πως ήταν βασικό κομμάτι σε μια σπουδαία ομάδα του Παναθηναϊκού.

Με την πάροδο των ετών, ο Ουζουνίδης ανεβαίνει στην εκτίμηση μου και σαν προπονητής. Όχι μόνο καθαρά, για τον τρόπο που διαχειρίζεται την ομάδα του, αλλά και γιατί φαίνεται πως διαχειρίζεται σωστά καταστάσεις και σαν μάνατζερ, με την αγγλική έννοια του όρου. Ο Πανιώνιος βρήκε στο πρόσωπο του, τον άνθρωπο για να κάνει μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά σε μία κρίσιμη στιγμή για τον σύλλογο και ταυτόχρονα να του δώσει οικονομική ανάσα. Ο Ουζουνίδης ξεκαθάρισε πως αυτό που συνέβη με τον Μπουμάλ, ήταν υποχρεωτικό και πώς ανάλογες πωλήσεις θα υπάρξουν σύντομα, αν ενδιαφερθούν σύλλογοι για παίκτες της ομάδας του.

Ο Ουζουνίδης μπορεί να ισχυρίζεται πως στόχος της ομάδας, είναι η γρήγορη σωτηρία. Όμως εκείνος καταφέρνει παρά την απώλεια σημαντικού στελέχους της ομάδας του να κρατάει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Κι επειδή ξέρει τι θέλει, θα πάρει αμυντικό, τον Τριανταφυλλόπουλο, θα πάρει τον Τζανδάρη που ασφαλώς και μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής και την πληγωμένη αυτοπεποίθηση του στον Πανιώνιο και τον Σάλπι. Έναν άνθρωπο που μπορεί να έχει μείνει εκτός δράσης, αλλά για τους Νεοσμυρνιώτες στον δεύτερο γύρο μπορεί να είναι πολύτιμος.

Για τον Χατζιησαϊα, που για μένα είναι το πιο υποσχόμενο νέο στόπερ στην Ελλάδα, ενδιαφερόμενος φαίνεται να υπάρχει ήδη. Είτε τώρα, είτε το καλοκαίρι, φαίνεται πως είναι πιθανή, αν όχι βέβαιη, η μετακίνηση του στην Τούμπα. Ο Πανιώνιος αν μπορέσει να πάρει ένα ποσό καλό κι από μία τέτοια πώληση, τότε θα έχει εξασφαλίσει τα λεφτά προκειμένου να πάρει την άδεια του, που είναι 700.000 για την προσεχή σεζόν. Κι από εκεί και πέρα θα πορεύεται με αυτά που βγάζει.

Πέρα από τον Ουζουνίδη και οι άνθρωποι που κρατούν τις τύχες του Πανιωνίου αυτή τη στιγμή, αξίζουν τα εύσημα. Μια ομάδα που ήταν στοίχημα για το αν θα μπορούσε να κατέβει, με βαριά φανέλα όπως και να το κάνουμε, δεν παλεύει για την παραμονή, αλλά για την είσοδο στα πλέι-οφ. Αν ο Πανιώνιος ενισχυθεί με τα παραπάνω ονόματα, θεωρώ πως έχει σοβαρές πιθανότητες να βρίσκεται μέσα στην πεντάδα. Αυτό το project πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα κι επειδή ο Πανιώνιος, ως προς την ανάδειξη σπουδαίων παικτών είναι εγγύηση στην Ελλάδα, τα επόμενα χρόνια, θεωρώ πως ο σύλλογος θα σφύζει από υγεία.

Από την αγωνιστική, κρατάω την εμφάνιση του Χαρίση. Αυτό το παλικάρι έχει μέλλον, αρκεί να δουλέψει σκληρά. Κι έχει και ένα όπλο που είναι το περιμετρικό σουτ. Δεν διαθέτουν πολλοί παίκτες, τόσο καλά πόδια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*