Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Τελικό η Λιθουανία με σούπερ εμφάνιση

Τελικό η Λιθουανία με σούπερ εμφάνιση

Η Λιθουανία θα είναι τελικά η αντίπαλος της Ισπανίας στον φετινό τελικό του Ευρωμπάσκετ μετά τη νίκη της επί της Σερβίας με 64-67. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας έπαιξε, κατά διαστήματα, υποδειγματικό μπάσκετ καταφέρνοντας να λυγίσει τους πολύ ισχυρούς και αήττητους ,μέχρι χτες, Σέρβους βγάζοντας τους εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Οι Λιθουανοί μπήκαν στον αγώνα με πάθος για τη νίκη, και μπορούμε να πούμε πως έπειθαν, κάνοντας έξυπνες επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν επέτρεπαν κανένα εύκολο καλάθι στην άμυνα, έχοντας τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Απο την άλλη πλευρά η Σερβία έδειξε να μην είναι σε καλή μέρα έχοντας πολύ μικρό ποσοστό στα τρίποντα (21% και συνολικά 6/28) και χάνοντας κατά κράτος την μάχη κάτω απο τα καλάθια (29 έναντι 40 ριμπάουντ των Λιθουανών) δείχνοντας απο πολύ νωρίς οτι το θεωρητικά φαβορί του αγώνα θα περάσει μια δύσκολη βραδιά.

Η Σερβία πάντως έδειξε χαρακτήρα και αν και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 11 πόντους κράτησε τη διαφορά της με τους Λιθουανούς σε χαμηλά επίπεδα. Με αυτό το ρυθμό το παιχνίδι αναμενόταν θρίλερ και έτσι και έγινε καθώς λόγω της αστοχίας των Λιθουανών στο τέλος και ένα κρίσιμο τρίποντο του Τεόντοσιτς η διαφορά ήταν πλέον ένα καλάθι. Στην τελευταία όμως επίθεση για τους Σέρβους, ο Μπογκντάνοβιτς βιάστηκε να κάνει ντράιβ , με αποτέλεσμα να γλιστρήσει, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Ο Καλνιέτις απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ με 1/2 βολές, αφού ο Τεόντοσιτς στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα έκανε κακή πάσα πιεζόμενος , με τη Λιθουανία να παίρνει τελικά μια παλικαρίσια νίκη.

Η Λιθουανοί θα έχουν δύσκολο έργο στον τελικό με την Ισπανία του φορμαρισμένου Γκασόλ αλλά είναι στο χέρι τους να αποδείξουν για άλλη μια φορά οτι δεν κερδίζει πάντα το φαβορί.

 

 

 

Αθανασούλης Κωνσταντίνος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*