Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Συγκλονιστική πρόκριση της Ατλέτικο παρά την ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν

Συγκλονιστική πρόκριση της Ατλέτικο παρά την ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν

Πέρασε στον τελικό

Αθήνα
Ενας από τους πλέον συγκλονιστικούς ημιτελικούς του Champions League βρήκε την Ατλέτικο Μαδρίτης να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό παρά την ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν αλλά σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Δύο χαμένα πέναλντι, λάθη από τον διαιτητή Τσακίρ αλλά και παλικαρίσια πρόκριση για τους παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε, που έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν την αμυνά τους.

Ο Αντουάν Γκριζμάν στο 54΄ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ για την ισπανική ομάδα, ενώ οι Αλόνσο (31΄) και Λεβαντόφσκι (74΄) ήταν οι σκόρερ της Μπάγερν.

Η ομάδα της Μαδρίτης θα μάθει αύριο, Τετάρτη, την αντίπαλό της στις 28 Μαΐου στο «Τζουζέπε Μεάτσα» από το αποτέλεσμα του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι (0-0 ο πρώτος ημιτελικός στην Αγγλία).

Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 31΄ με τον Τσάμπι Αλόνσο εκτελεί φάουλ και να εκμεταλλεύεται την… κόντρα της μπάλας πάνω στον Χιμένεθ που ξεγέλασε τον τερματοφύλακα των Ισπανών, Όμπλακ.

Μόλις 3 λεπτά αργότερα, η ομάδα του Μονάχου είχε την ευκαιρία να πάρει… κεφάλι για πρόκριση στον τελικό, αλλά ο εξαιρετικός Όμπλακ απέκρουσε το πέναλτι του Μίλερ (κράτησε παρατεταμένα από τη μέση τον Μαρτίνεθ ο Χιμένεθ) και διατηρήθηκε το 1-0.

Μετά την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, ο κόσμος στην «Allianz Arena» πάγωσε! Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε τη μία φάση που έψαχνε, με τον Τόρες να βγάζει τετ-α-τετ τον Γκριζμάν και τον Γάλλο να γράφει το 1-1.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα, όμως δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους… στο 74ο λεπτό, ο Αλάμπα σέντραρε από τα αριστερά, ο Βιδάλ γύρισε με το κεφάλι την μπάλα και ο Λεβαντόφσκι σκόραρε προ κενής εστίας, βάζοντας την Μπάγερν ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τεράστιο λάθος του Τούρκου διαιτητή Κιουνέιτ Τσακίρ στο 84′, όταν υπέδειξε πέναλτι για την Ατλέτικο σε ανατροπή του Τόρες από τον Χάβι Μαρτίνεθ. Ο Τσακίρ έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά η ανατροπή είχε γίνει ένα μέτρο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Αυτή τη φορά ήταν ο Νόιερ που απέκρουσε πέφτοντας σωστά και… αποδίδοντας δικαιοσύνη, όταν ο Τόρες σημάδεψε τη δεξιά γωνία. Οι Βαυαροί έκαναν ό,τι μπορούσαν στο τέλος για να πετύχουν ένα ακόμη γκολ και να βρεθούν στον τελικό… χωρίς επιτυχία.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέπε Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73΄ Κίνγκσλεϊ Κόμαν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46΄ Φερέιρα-Καράσκο), Κόκε (90΄ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82΄ Τόμας), Τόρες

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*