Home / Ποδόσφαιρο / Football League / Στην ΑΕΛ ο Σάκης Τσιώλης

Στην ΑΕΛ ο Σάκης Τσιώλης

Τη Δευτέρα (22/2) έγινε γνωστό ότι ο Ράτκο Ντόστανιτς αποχώρησε από τον πάγκο της ΑΕΛ και μία μέρα αργότερα η ομάδα της Λάρισας βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Σάκη Τσιώλη. Ο 56χρονος προπονητής είχε συνάντηση με τον Αλέξη Κούγια με τους δύο άνδρες να καταλήγουν σε συμφωνία.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με τον Σάκη Τσιώλη να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τους νέους του παίκτες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: “Μετά από συνάντηση δύο ωρών συμφωνήθηκε συνεργασία δυόμισι ετών. Ο κ. Σάκης Τσιώλης συμφώνησε με τον κ. Αλέξη Κούγια να αναλάβει τη θέση του πρώτου προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΛ και να παραμείνει ως έχει το υπόλοιπο προπονητικό team.

Ο νέος προπονητής θα κάνει την πρώτη του προπόνηση αύριο το απόγευμα στις 16:00 στα Δένδρα, η οποία θα είναι κλειστή, ενώ την Πέμπτη 25/2 θα γίνει ανοιχτή προπόνηση στο AEL FC ARENA, αφού προηγουμένως θα έχει γίνει επίσημη παρουσίαση του κ. Τσιώλη σε χώρο και σε χρόνο που θα οριστεί αύριο λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του κ. Κούγια.

Στις επόμενες ώρες θα ανέβει επίσημη δήλωση του κ. Τσιώλη στο site της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Βιογραφικό νέου προπονητή ΠΑΕ ΑΕΛ

Ο 56χρονος Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γενέτειράς του, την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το 1982 αποκτήθηκε από την ΑΕΛ, με την οποία το 1988 πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδας και το κύπελλο το 1985. Αγωνίστηκε επίσης στον Ιωνικό, στον Πανηλειακό και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1997 στον Αστέρα Αμαλιάδας. Με τη φανέλα της ΑΕΛ αγωνίστηκε από το 1982 ως το 1989, έχοντας 142 συμμετοχές και 9 τέρματα.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1988 στην εκτός έδρας νίκη (1-0) επί του Καναδά στο Μόντρεαλ, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Μίλτου Παπαποστόλου, όπου ευτύχησε να είναι και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος που σημειώθηκε στον αγώνα. Με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά 4 φορές.

Όσον αφορά στην προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον Αστέρα Αμαλιάδας. Το 1996 ανέλαβε την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ την περίοδο 1997-1998 κάθισε στον πάγκο του Ναυπακτιακού Αστέρα και την επόμενη χρονιά πήγε στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Το 1999 ο Σάκης Τσιώλης εργάστηκε στον Πανιώνιο ως βοηθός του Γιάτσεκ Γκμοχ, στη συνέχεια επέστρεψε για λίγο στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ την περίοδο 2000-2001 συνεργάστηκε με τέσσερις ομάδες (Πανηλειακός, Πανελευσινιακός, Ναυπακτιακός Αστέρας, Πατραϊκός).

Ακολούθησε μια τριετία στον Πανηλειακό (2001-2004), για να αναλάβει στη συνέχεια την Καλαμάτα (2004-2005). Το 2005 ανέλαβε τον Ιωνικό Νικαίας, όπου και παρέμεινε μέχρι τα μέσα της περιόδου 2006-2007, την οποία τελείωσε στον πάγκο του Λεβαδειακού. Ακολούθησε η διετία στον Θρασύβουλο (2007-2009), τον οποίο οδήγησε στην παρθενική συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα από την πρώτη του χρονιά.

Το 2009 προβίβασε στη Σούπερ Λίγκα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Αποχώρησε ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2011 έπειτα από δηλώσεις συμπάθειας που είχε κάνει για τη ΑΕΛ και το αγωνιστικό της μέλλον. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ανέλαβε τον Άρη Θεσσαλονίκης, η θητεία του όμως υπήρξε βραχύβια (έφυγε τον Νοέμβριο του 2011) για να αναλάβει στη συνέχεια τον Αστέρα Τρίπολης, όπου και παρέμεινε έως το 2013. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, ενώ το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, από την οποία αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους”.

Πηγή : Sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*