Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Σίλβα: «Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε»

Σίλβα: «Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε»

Για τη ρεβάνς με Άντερλεχτ

Αθήνα
Συγκέντρωση, ποιότητα στο παιχνίδι του και πάθος για τη νίκη, είναι όλα όσα χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο ματς της Πέμπτης με την Άντερλεχτ, προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη νίκη-πρόκριση στους 16 του Europa League, όπως τόνισε ο Μάρκο Σίλβα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα.

Οι δηλώσεις του Σίλβα:

Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, όμως δεν μπόρεσε να έρθει η νίκη. Πόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι στην αυριανή αναμέτρηση; «Τα στατιστικά είναι σημαντικά στοιχεία που περιγράφουν τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και πολλές φορές απέχει από τα στατιστικά στοιχεία. Δεν είναι υπέρ μας το σκορ του πρώτου αγώνα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Ελπίζω να είμαστε καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι στην αυριανή αναμέτρηση. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και πάθος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πώς θα αγωνιστεί αύριο ο Ολυμπιακός; Επιθετικά από την αρχή; Ο Καμπιάσο θα παίξει; «Η αρχή είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε 100% πεπεισμένοι πώς θα ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να πετυχαίναμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος. Το γεγονός ότι ο Καμπιάσο είναι παρών στη συνέντευξη Τύπου, δεν σημαίνει ότι θα είναι ένας από τους 11».

Ήρθε η ώρα για να αλλάξει ο Ολυμπιακός την αρνητική προϊστορία; «Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν θα πρέπει να μας επηρεάζει. Αντίθετα έχουμε το κίνητρο για να το ανατρέψουμε. Αυτό έχει σημασία αύριο. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η δύναμη αυτής της ομάδας. Αυτά είναι τα σημαντικά στοιχεία. Η απόδοση του αντιπάλου, η δύναμη και η δική απόδοσή μας και η δύναμη του κόσμου μας».

Πόσο μπορούν να διορθωθούν τα λάθη του πρώτου αγώνα και ειδικά από τη στιγμή που ήρθε το γκολ; «Είναι αλήθεια ότι μείναμε στο γκολ αυτό. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί όσο ήμασταν πριν. Το αναλύσαμε. Το συζητήσαμε. Πιστεύουμε ότι αύριο θα είμαστε αποτελεσματικοί σε όλες τις περιτώσεις που θα βρεθούμε κοντά στο γκολ. Είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας. Είναι σημαντικό να μην αφήσουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Η Άντερλεχτ έπαιξε σωστά τον ρόλο της στον πρώτο ματς. Έχουμε συζητήσει και δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη».

Σχετικά με την ενδεκάδα; «Έχω τα ίδια κριτήρια, όπως και σε όλα τα προηγούμενα ματς, για ν` αποφασίσω ποιοι είναι οι παίκτες που θα έχω στη διάθεσή μου ώστε να βοηθήσουν την ομάδα. Σημασία έχει να αγωνιστούν οι παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο για να δείτε ποιοι είναι αυτοί».

Τι τον φοβίζει από την Άντερλεχτ; «Κατά κανόνα σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ομάδα που μετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι δύσκολος αντίπαλος. Έχει παίκτες γρήγορους και δυνατούς, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας δημιουργήσουν ζημιά. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας δυνατά στοιχεία και να μην μας ενδιαφέρει τι κάνει ο αντίπαλος».

Σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι η ομάδα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας αγωνιστικής σεζόν και όλες οι ομάδες παρουσιάζουν μια «κοιλιά» στην απόδοσή τους; «Καθημερινά, όλοι οι παίκτες είναι σε θέση να τα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλοι, ανά πάσα στιγμή, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην ομάδα. Έχουμε 1-2 ποδοσφαιριστές τραυματίες σε κάποιες περιόδους, όμως σύντομα κι αυτοί είναι διαθέσιμοι και μπορούν να προσφέρουν. Γενικά τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μου την βρίσκω καλή. Σε καλό επίπεδο ώστε να αγωνιστούμε σε αυτά τα παιχνίδια. Η φυσική κατάσταση δεν έχει να κάνει με τις ήττες απέναντι σε Άντερλεχτ και ΑΕΚ. Το μυστικό για τον αυριανό αγώνα είναι συγκέντρωση, ποιότητα του παιχνιδιού μας, με υπομονή και δύναμη και το τρίτο είναι το πάθος. Αυτά είναι τα κλειδιά που πρέπει να έχει η ομάδα στο αυριανό ματς».

Καμπιάσο: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα»

Από την πλευρά του ο Εστέμπαν Καμπιάσο, είπε ότι η ομάδα λόγω του αποτελέσματος στον πρώτο αγώνα είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, κάτι που σκοπεύει να κάνει αύριο, έχοντας και την βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού.

Οι δηλώσεις του Καμπιάσο:

Διαθέτεις μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες, όμως ο Ολυμπιακός έχει να ξεπεράσει το «πονηρό» σκορ που είναι το 1-0. Ποιο είναι το κλειδί για να έρθει η πρόκριση; «Ο Ολυμπιακός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα, αφού υπάρχει και ο δεύτερος αγώνας του συγκεκριμένου γύρου. Το πρώτο ματς ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμά του μας υποχρεώνει να κερδίσουμε αύριο. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας και μετά πόσο πρέπει να κερδίσουμε. Εάν σκεφτούμε με άλλον τρόπο θα κάνουμε λάθος».

Έχεις μεγάλη καριέρα αλλά δείχνεις να ζεις έντονα στιγμές σαν αυτήν απέναντι στον Ατρόμητο, όταν σημείωσες το γκολ: «Ξυπνάω κάθε πρωί με την επιθυμία να πάω στην προπόνηση και να παίξω μπάλα. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, ήρθα για να παίξω σε όλα τα ματς. Όχι μόνο για την Ευρώπη. Για μένα όλα τα ματς είναι ίδια. Εάν κάποια μέρα συμβεί το αντίθετο, τότε πριν φτάσω σε αυτό το σημείο θα έχω πάρει την απόφαση να εγκαταλείψω την ενεργό δράση. Θέλω να προσφέρω στην ομάδα αυτή».

Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως να έρθει η νίκη. Πόση πίστη υπάρχει ενόψει της αυριανής αναμέτρησης; «Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Σημαντικό να έχεις στατιστικές υπέρ σου, αλλά δεν φτάνει. Η δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα μας δίνει αυτοπεποίθηση. Το γνωρίζει και ο κόσμος μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν θα έρθει το δεύτερο γκολ σε έναν αγώνα εάν δεν έρθει το πρώτο. Κι αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε και να έχουμε υπομονή και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Το ίδιο ξέρουμε ότι θα κάνει και ο κόσμος μας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*