Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Σίλβα: «Δεν ασχολούμαστε με τον διαιτητή, θέλουμε μόνο τη νίκη»

Σίλβα: «Δεν ασχολούμαστε με τον διαιτητή, θέλουμε μόνο τη νίκη»

Αθήνα
Αισιόδοξος για τη νίκη του Ολυμπιακού στο «αιώνιο» ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το Σάββατο εμφανίστηκε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Μάρκο Σίλβα στην κάμερα της Nova.

Ο πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα ρεκόρ παρά μόνο η νίκη σε κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Τέλος έκανε λόγο πως δεν θα ασχοληθεί με διαιτησία ούτε με την ασφάλεια καθώς αυτά είναι θέματα των αρμοδίων. Το μόνο που αφορά εκείνον αλλά και τον Ολυμπιακό, είναι το «τρίποντο».

Αναλυτικά:

Για το τι γνώριζε για το ντέρμπι πριν έρθει στον Ολυμπιακό: «Όπως είναι φυσικό, όσο μπορούσα τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προπονητής παρακολουθούσα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, είναι οι δύο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα, γεμάτο πάθος, όπως όλα τα ντέρμπι στην Ευρώπη».

Για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό και τη γενικότερη εικόνα του φέτος: «Τον Παναθηναϊκό τον γνωρίζουμε πολύ καλά σαν ομάδα, δέκα αγωνιστικές τον παρακολουθούμε. Τον προπονητή δεν τον γνωρίζουμε, είχε 15 μέρες καιρό να δουλέψει και να προετοιμάσει το παιχνίδι, θα δούμε τις καινούριες ιδέες που θα θέσει στην ομάδα του. Εμείς ασχολούμαστε με το τι θα κάνουμε εμείς, όχι με τον Παναθηναϊκό, με τα δικά μας όπλα, τη δική μας δουλειά, να κάνουμε το παιχνίδι μας όπως σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Καμπιάσο που ήταν μαζί με τον Στραματσόνι στην Ίντερ: «Όχι δεν έχω μιλήσει για αυτό το θέμα, δεν έχουμε ασχοληθεί. Ασχολούμαι περισσότερο με τη δουλειά της ομάδας, με το πως θα προετοιμαστούμε και θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αγώνα. Δε μου φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό γιατί είναι τελείως διαφορετικό να προπονείς την Ίντερ και τον Παναθηναϊκό. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικούς παίκτες. Εμείς θέλουμε να πάρουμε το διπλό».

Για το ότι είναι οι νεότεροι προπονητές σε ντέρμπι στην ιστορία των δύο ομάδων: «Πιστεύω πως ο προπονητής είτε είναι μεγάλος, είτε μικρός, παλιός ή καινούριος, μετριέται με το πόσο ανταγωνιστικός είναι, με τα αποτελέσματα και την επιτυχία που έχει. Δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά η ποιότητα και το πόσο ανταγωνιστικός είναι».

Για το ποιον θεωρεί τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Παναθηναϊκού: «Όπως γνωριζετε δε θα μιλήσω για έναν παίκτη, αλλά για όλη την ομάδα. Έχει δείξει ξεκάθαρα τον στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο, έχει ποιότητα, είναι ομάδα που μπορεί να κάνει πράγματα. Στο γήπεδό της είναι πιο επικίνδυνη και πιο καλή. Θα τα δώσει όλα, θα προσπαθήσει να ασκήσει μεγάλη πίεση, είναι υποχρεωμένη να κερδίσει αν θέλει τον τίτλο. Αν δεν το καταφέρει, θα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτή να μας προλάβει. Εμείς έχουμε φτιάξει διαφορά από την αρχή, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει να τα δώσει όλα, να παλέψει, αλλά κι εμείς απ’ την πλευρά μας θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε».

Για το ποιο είναι το αντίστοιχο «clasico» της Πορτογαλίας, οι διαφορές και οι ομοιότητές του: «Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα ντέρμπι Πορτογαλίας και Ελλάδας. Είναι αγώνες πολύ ανταγωνιστικοί, πολύ ισορροπημένοι, οι δύο ομάδες τα δίνουν όλα, δείχνουν μεγάλο πάθος. Σημαντική διαφορά είναι η μεγάλη διαφορά ότι δε βλέπεις στη Λεωφόρο και στο Καραϊσκάκης οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων. Καταλαβαίνω τους λόγους, τα προβλήματα, αλλά το κλίμα στη χώρα μου είναι διαφορετικό. Είναι πολύ μεγάλη διαφορά αυτή».

Για το «κλειδί» για τη νίκη στο ντέρμπι: «Το κλειδί είναι να είμαστε η ποιοτική ομάδα που είμαστε μέχρι τώρα. Έχουμε δείξει ως τώρα πως αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας κερδίζουμε ή είμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Να είμαστε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι και να πάμε για τη νίκη, που είναι ο στόχος μας».

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του «Τσόρι»: «Είναι δύσκολο, είναι αμφίβολο. Δεν μπορώ να δώσω μια σίγουρη απάντηση ακόμη, γιατί έχει χάσει πολλές προπονήσεις λόγω του τραυματισμού του».

Για την κόπωση του Πάρντο μετά το υπερατλαντικό ταξίδι από την Κολομβία: «Έχουμε μια αμφιβολία για το αν θα μπορέσει να προπονηθεί σήμερα. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί, δεν θέλουμε να τον πιέσουμε. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι και αν δεν είναι έτοιμος να προπονηθεί σήμερα, θα είναι αύριο».

Για το αν αληθεύει ότι ο Πάρντο επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως θέλει να παίξει: «Καταλαβαίνω πολύ λίγα από όσα λέγονται ή γράφονται στην Ελλάδα, αλλά είναι δύσκολο. Πολλές φορές όσα γράφονται και λέγονται απέχουν από την πραγματικότητα. Ο Πάρντο δε με πήρε τηλέφωνο. Είναι φυσικό πάντως ο Πάρντο, αλλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές να θέλουν να παίξουν στο ντέρμπι. Εγώ είμαι αυτός που θα αποφασίσω ποιος θα παίξει».

Για την επιστροφή των διεθνών και αν είναι όλοι εντάξει: «Σήμερα ο Ντουρμάζ θα λάβει μέρος στην προπόνηση. Όλοι έχουν επιστρέψει καλά, θα τους δούμε σήμερα και αύριο μέχρι να αποφασίσουμε ποιος θα παίξει».

Για το αν το ρεκόρ του 11/11 του Μπούκοβι από τη σεζόν 1966/67 αποτελεί πρόκληση: «Όχι, ειλικρινά όχι. Δεν κυνηγάω τα ρεκόρ, αλλά τις συνεχείς νίκες που κάνουν καλό. Για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες, για να εξελιχθούν και να πάνε μπροστά. Μου αρέσει η ομάδα να βελτιώνεται διαρκώς για να πηγαίνει μπροστά. Ήδη έχουμε παρουσιάσει σημαντικά στοιχεία φέτος. Μου αρέσουν οι νίκες, γιατί είναι σημαντικό να κερδίζεις στο ποδόσφαιρο. Δεστέκομαι τόσο στα ρεκόρ».

Για το παιχνίδι με την Μπάγερν που ακολουθεί: «Δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό. Ακόμη κι αν είχαμε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι δεν θα ασχολούμασταν με το επόμενο. Αν δεν είχαμε συγκέντρωση δεν θα είχαμε πετύχει όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Κοιτάζουμε μόνο το ντέρμπι».

Για το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θέλω να πω στον κόσμο πως θα κάνουμε και πάλι τα πάντα για να σταθούμε στο ύψος της περίστασης, να νικήσουμε και να τους κάνουμε να νιώσουν υπερήφανοι. Ξέρουμε πως δεν μπορούν να είναι δίπλα μας, αλλά θα πάμε εκεί προσπαθώντας να εκπροσωπήσουμε άξια τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας τίποτα περισσότερο από το να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να νικήσουμε. Δεν ασχολούμαστε με τον διαιτητή και την ασφάλεια, αυτά είναι για τους αρμόδιους. Θέλουμε να τους ξανακάνουμε υπερήφανους».

Για τα γεγονότα στο Παρίσι: «Έχω μιλήσει με κάποιους από τους παίκτες μας που έχουν γαλλικές ρίζες. Ευτυχώς όλοι είναι καλά. Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι για όσα έχουν συμβεί. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να έχεις διάφορα συναισθήματα, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα».
Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*