Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ρόμα-Ρεάλ και Γάνδη-Βόλφσμπουργκ στο… δεύτερο πιάτο των «16»

Ρόμα-Ρεάλ και Γάνδη-Βόλφσμπουργκ στο… δεύτερο πιάτο των «16»

Ενδιαφέρουσες «μάχες»

Aθήνα

Συνέχεια σήμερα, Τετάρτη στη φάση των «16» του Champions League με τα φώτα να πέφτουν σΣτο Olimpico. Εκεί η Ρόμα φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, με διαφορετικούς προπονητές από εκείνους που τις οδήγησαν στην φάση νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η Ρόμα πέρασε από τον Γκαρσία στον Σπαλέτι, που μετράει 4 νίκες στην σειρά, η Ρεάλ από τον Μπενίτεθ στον Ζινεντίν Ζιντάν. Το 2008 με τον Σπαλέτι στον πάγκο τους, οι Ρωμαίοι απόκλεισαν την Ρεάλ με δύο νίκες και έφτασαν στα προημιτελικά.

Συνολικά στις 8 προηγούμενες συναντήσεις τους, η Ρόμα έχει 3 νίκες, 4 ήττες, ενώ ένα ματς ολοκληρώθηκε χωρίς νικήτρια. Οι Μαδριλένοι στον όμιλο δέχθηκαν 3 γκολ, όλα εκτός έδρας.

Είναι φυσικά το πρώτο Champions League παιχνίδι του Ζινεντίν Ζιντάν σαν προπονητής. Η Ρεάλ πάντως δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις από τις επισκέψεις της στην Ιταλία, αφού δεν έχει κερδίσει καμία από τις οκτώ τελευταίες, παρουσιάζοντας 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Η Ρόμα έχει χάσει μόλις ένα από τα 13 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, φέρνοντας ισοπαλία σε επτά από αυτά, ενώ η Ρεάλ είναι αήττητη στα εννέα δικά της τελευταία, έξι με προπονητή τον Ζιντάν.

Στο άλλο ματς της ημέρας η έκπληξη της διοργάνωσης Γάνδη υποδέχεται την Βόλφσμπουργκ. Σε εξαιρετική κατάσταση οι Βέλγοι, που μοιράζονται την κορυφή στο πρωτάθλημά τους μαζί με την Μπριζ, έχοντας 4 νίκες στα 5 τελευταία τους παιχνίδια. Η νίκη (2-0) της Βόλφσμπουργκ απέναντι στην Ινγκολστάντ, διέκοψε το αρνητικό σερί 7 αγώνων χωρίς νίκη για τους «λύκους».

Πάντως εκτός η Βόφσμπουργκ είναι κακή, έχοντας μόλις μία νίκη στην Bundesliga σε 10 ματς (1-3-6). Είναι η πρώτη φορά που ομάδα από το Βέλγιο ξεπέρασε τους ομίλους, μετά την Αντερλεχτ την σεζόν 200/01. Η Βόλφσμπουργκ, στην δεύτερη παρουσία της στο Champions League, θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Νάλντο, ενώ έχει δεχθεί από τρία γκολ στα τρία τελευταία της εκτός έδρας ματς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» έχει ως εξής, με ώρα έναρξης στις 21:45:

ΤΡΙΤΗ
Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι 2-1
Μπενφίκα – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-0

ΤΕΤΑΡΤΗ
Γάνδη (Βέλγιο)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Ρόμα (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν τα ματς:

ΤΡΙΤΗ
Αρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

ΤΕΤΑΡΤΗ
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

* Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*