Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ρούνεϊ υπέρ Φαν Γκάαλ για παραμονή του κόουτς στη Γιουνάιτεντ

Ρούνεϊ υπέρ Φαν Γκάαλ για παραμονή του κόουτς στη Γιουνάιτεντ

Αθήνα
Ο Γουέιν Ρούνεϊ δήλωσε ότι οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στηρίζουν τον προπονητή της ομάδας, Λουίς Φαν Γκάαλ, και πως είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν την αγωνιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην τρέχουσα σεζόν. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο Ολλανδός τεχνικός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απόλυσης μετά τον αποκλεισμό των «κόκκινων διαβόλων» από το Champions League, την ώρα που η ομάδα «τρέχει» ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη, με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να… μουμουρίζουν.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόνισε σήμερα με δηλώσεις του στο «Sky Sports»: «Πολεμάμε για τον προπονητή και προσπαθούμε να πάρουμε αποτελέσματα, για να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι μιλάνε για πράγματα που πιστεύουν ότι συμβαίνουν, όταν στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που γράφουν αυτά τα πράγματα δεν ξέρουν τίποτα από αυτά που συμβαίνουν».

Ο Φαν Γκάαλ αποχώρησε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του εν όψει του σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα με τη Στόουκ Σίτι, αφού πρώτα ζήτησε από τους παριστάμενους δημοσιογράφους να του ζητήσουν συγνώμη για τον τρόπο, με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν.

Ο Ρούνεϊ ακολούθησε το «παράδειγμα» των Άσλεϊ Γιάνγκ, Φιλ Τζόουνς και Νταβίντ Ντε Χέα, οι οποίοι έχουν μιλήσει με θετικό τρόπο για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ στο διάστημα της θητείας του Φαν Γκάαλ.

«Έχουμε τακτικά συναντήσεις με τους παίκτες» τόνισε ο Ρούνεϊ και συνέχισε: «Εγώ και οι άλλοι παλιοί παίκτες στην ομάδα και μαζί με τον προπονητή συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε να φτάσουμε στην καλύτερη λύση που θα μας βοηθήσει να παίρνουμε τη νίκη στους αγώνες».

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας παραδέχθηκε ότι η αυτοπεποίθηση στο «Ολντ Τράφορντ» δεν βρίσκεται ψηλά και πως ο ίδιος βρίσκεται υπό πίεση, αφού δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η Γιουνάιτεντ να έχει πέσει στην πέμπτη θέση της κατάταξης, εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ.

«Ξέρω ότι οι εμφανίσεις μου μπορούν να είναι καλύτερες, το ξέρω αυτό. Δουλεύω σκληρά για να το βελτιώσω αυτό και να προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα» υπογράμμισε ο Ρούνεϊ, για να καταλήξει:

«Δεν είναι ωραίο, προφανώς, να δέχεσαι κριτική κάθε εβδομάδα, κάθε παιχνίδι. Είναι δύσκολο για τους παίκτες να το αντιμετωπίσουν. Είμαστε υπερήφανοι άνθρωποι, είμαστε υπερήφανοι που παίζουμε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε είναι δύσκολο να το χωνέψουμε».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*