Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / «Πρόκριση» η Σίτι, όλα ανοιχτά για Ατλέτικο και Αϊντχόφεν

«Πρόκριση» η Σίτι, όλα ανοιχτά για Ατλέτικο και Αϊντχόφεν

Στους «16» του Ch. League

Aθήνα
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το Κίεβο με 3-1 επί της Ντιναμό, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση της στους προημιτελικούς του Champions League.  Από την άλλη πλευρά η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε αυτό που ήθελε στο «Φίλιπς Στάντιον» αφού με το 0-0 εναντίον της Αϊντχόφεν μεταφέρει την υπόθεση-πρόκριση στην έδρα της και φυσικά έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της 15ης Μαρτίου στο «Βιθέντε Καλντερόν», όμως όλα παραμένουν ανοιχτά. Ας δούμε αναλυτικά…

Ντιναμό Κιέβου – Μάντσστερ Σίτι 1-3

Ο Κουν Αγουέρο με σουτ μέσα από την περιοχή στο 15΄ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 40΄ ο Νταβίντ Σίλβα έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «Πολίτες».

Το σοκ ήταν μεγάλο για τους γηπεδούχους, που έχασαν πολύ εύκολα το ευρωπαϊκό εντός έδρας αήττητο των τελευταίων δύο χρόνων (από Φεβρουάριο 2014). Μείωσαν με τον Μπουγιαλσκι στο 59΄, είχαν κι ένα δεκάλεπτο (65΄-75΄) έντονης πίεσης στην περιοχή του Χαρτ, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους άφηνε έστω κάποιες ελπίδες ενόψει της ρεβάνς της 15ης Μαρτίου, στο «Ετιχαντ».

Ο Γιάγια Τουρέ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή στο 90΄ και η Σίτι πήρε μια άνετη -πέρα από κάθε πρόβλεψη με βαση την εικόνα της τον τελευταιό καιρό- νίκη. Νίκη αρκετή για να τη στείλει στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οσο για τον προπονητή της, φαίνεται πως ο Πελεγκρίνι… ζήλεψε τον Λουϊς Ενρίκε της Μπαρτσελόνα. Επί 90 λεπτά δεν έκανε ούτε μία αλλαγή, παρότι την Κυριακή η Σίτι παίζει τελικό Λιγκ Καπ εναντίον της Λίβερπουλ.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόθ

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Σέρχι Ρεμπρόφ): Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα (66΄ Μακαρένκο), Χατσερίντι, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Ριμπάλκα, Γκάρμας (31΄ Μιγκέλ Βελόσο), Μπουγιάλσκι, Γιαρμόλενκο, Γκονζάλες, Τεοντόρσικ (46΄ Ζούνιορ Μοράες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (90+1΄ Ιεανάτσο).

Αϊντχόφεν – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Πολύ κακο ματς με ελάχιστες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Μόλις μία για την PSV στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγο αποβολής του Ουρουγουανού, Γκαστόν Περέιρο, στο 68΄.

Ούτε και τότε ο «Τσόλο» Σιμεόνε επιχείρησε να ρισκάρει. Οι «Ροχιμπλάνκος» είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα παραπάνω.

Βέβαια, ισοπαλία με σκορ στη ρεβάνς δίνει πλέον την πρόκριση στην Αϊντχόφεν, αλλά ο Σιμεόνε μάλλον δεν φοβάται τέτοιο ενδεχόμενο, όπως φάνηκε στα τελευταία 25 λεπτά της σημερινής αναμέτρησης.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Περέιρο – Σάβιτς

Κόκκινη: Περέιρο (68΄ – δεύτερη κίτρινη)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Φιλίπ Κοκού): Ζουτ, Αρίας, Μπρούμα, Μορένο, Βίλεμς, Πρόπερ, Φαν Χίνκελ, Γουαρντάδο (75΄ Χέντριξ), Νάρσινγκ (65΄ Μιρίν), Λοκάντια (86΄ Λεστιέν), Περέιρο

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ (74΄ Κορέα), Όλιβερ Τόρες, Κόκε, Γκριεζμάν, Βιέτο (61΄ Φενράντο Τόρες).

Στους πρώτους αγώνες για τη φάση των «16» του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 2-1
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) 1-0
Γάνδη (Βέλγιο)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 2-3
Ρόμα (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-2
Αρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-2
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 2-2
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-3

Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*