Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Πήρε βαθμό στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ, εκτός μάχης η ΑΕΚ

Πήρε βαθμό στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ, εκτός μάχης η ΑΕΚ

Στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

Αθήνα
Εκτός προκριματικών Champions League έμεινε η ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία 0-0 που παραχώρησε στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική των play off. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει πρώτος και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική (31/5) εναντίον του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, για να πάρει την πρώτη θέση στην ειδική κατάταξη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένες για τη νίκη που ισοδυναμούσε με «μισό» εισιτήριο για τους προκριματικούς του Champions League. Στο 6΄ από λάθος του Γλύκου ο Γιόχανσον σούταρε άουτ και ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 11΄ με «κεραυνό» του Γκάρι Ροντρίγκες στο δοκάρι του Ανέστη.

Λίγο αργότερα ο πανήψυλος γκολκίπερ έσωσε τους γηπεδούχους στην προβολή-σήμα κατατεθέν του Αθανασιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 32΄ έγινε η καθοριστική φάση. Μια εξαιρετική μπαλιά του Μάνταλου έδωσε την ευκαιρία στον Τόμας Πέκχαρτ να φύγει μόνος του προς το τέρμα του ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Τζαβέλλας προφανώς δεν υπολόγισε ότι ο Τσέχος υστερεί σε ταχύτητα κι έτσι βιάστηκε να τον «αρπάξει» και να τον ανατρέψει. Καθαρή παράβαση σε προφανή ευκαιρία για γκολ, δίκαιη η αποβολή για τον διεθνή αμυντικό.

Οπως ακριβώς έγινε πριν από τρεις ημέρες στο ματς με τον Παναθηναϊκό, η κόπωση της ΑΕΚ αντισταθμίστηκε από το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς στο 49΄ ο Πέκχαρτ τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο παιχνίδι. Στο 66΄ η ΑΕΚ «άγγιξε» το 1-0 όταν ο Αραβίδης από κεφαλιά-πάσα του Αρθο «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75΄ ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ έξω του Κάτσε από την περιοχή.

Με την πάροδο του χρόνου ο ΠΑΟΚ άρχισε να συμβιβάζεται με το βαθμό της ισοπαλίας, που ισοδυναμούσε με νίκη, αφού δεν διαφοροποιούσε τίποτα ως προς τον στόχο του στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Πράγματι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να γίνει ο πρώτος από τους «μεγάλους» που φεύγει αήττητος από την έδρα της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν. Οι παίκτες της Ενωσης, από την πλευρά τους, υπερέβαλλαν εαυτούς με 5 ματς σε 12 ημέρες και γνωρίζουν πλέον ότι θα συμμετάσχουν στον γ΄ προκριματικό του Europa League την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κόκκινη: Πέκχαρτ (42΄-δεύτερη κίτρινη) – Τζαβέλλας (32΄)

Κίτρινες: Μπαρμπόσα – Μακ, Κάτσε, Αθανασιάδης

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας)
: Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος (89΄ Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46΄ Αραβίδης), Πέκχαρτ, Μπαρμπόζα

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς):
Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης (59΄ Μαλεζάς), Κάτσε, Χαρίσης (66΄ Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90΄ Σκόνδρας), Αθανασιάδης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*