Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Πάτησε γκάζι στο β’ και πέρασε από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός

Πάτησε γκάζι στο β’ και πέρασε από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός

Λιβαδειά
Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό. Μία εβδομάδα μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο στο «Απ. Νικολαίδης», η ομάδα του Στραματσόνι επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στην Βοιωτία σε αναμέτρηση για την 19η αγωνιστική της Super League.

Τα τέρματα του Παναθηναϊκού, ντεμπούτο με τα χρώματα του οποίου έκανε ο Εβαντζελίστα, σημείωσαν οι Μπεργκ (57`) και Εσιέν (78`).

Με τον Παναθηναϊκό να ασκεί συνεχή πίεση και τον Λεβαδειακό σε ρόλο κυρίως παθητικό κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Στο 2ο λεπτό, ο Μπεργκ προσπάθησε εξ επαφής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα των Βοιωτών, αλλά ο Τσιτνώτας δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα την τελευταία στιγμή.

Στο 20` κοντινή κεφαλιά του Μπεργκ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 33` ο Μουλόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μετά τη σέντρα του Μπουμάλ, λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα του Τσιντώτα ο οποίος πάντως και σε αυτήν την περίπτωση αντέδρασε καλά.

Στο 37` ο Στιλ απέκρουσε με γροθιέτς το δυνατό σουτ του Μαχαίρα στη μοναδική ευκαιρία του Λεβαδειακού στο α` μέρος, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Κουτρουμπή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης κι ενώ η μπάλα δεν απομακρυνόταν από την περιοχή του Λεβαδειακού, ο Εσιέν έκανε την προβολή σε κενή εστία, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με ακόμη μία ευκαιρία στο 41ο λεπτό, όμως το σουτ του Μπεργκ μπλόκαρε ο Τσιντώτας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, αφού ο διαιτητής Δημητρόπουλος απαίτησε να κατέβει το πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με υβριστικό περιερχόμενο κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή. Με την παρέμβαση των ποδοσφαιριστών αλλά του τεχνικού επιτελείου, το πανό διπλώθηκε και ο Δημητρόπουλος έδωσε το «πράσινο φως» για να επανεκκινήσει η αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το ίδιο επιθετικό τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47` βολίδα του Εσιέν από μακριά απέκρουσε ο Τσιντώτας, στο 50`, βολέ του Πράνιτς πάνω στην κίνηση έδιωξε με γροθιές ο Τσιντώτας, ενώ στο 56` το σουτ του Μπέργκ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Η πίεση έφερε το γκολ για τον Παναθηναϊκό στο 57ο λεπτό. Από την εξαιρετική πάσα του Μπουμάλ, ο Μπεργκ από κοντά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1), οι οποίοι κλείδωσαν τη νίκη στο 78`. Από το γύρισμα του μέστο, ο Πέτριτς άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Εσιέν «κάρφωσε» με δυνατό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα των Βοιωτών (0-2).

Ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε τον αγώνα με δύο ευκαιρίες, η πρώτη στο 80` με σουτ του Μαχαίρα που απέκρουσε ο Στιλ και η δεύτερη στο 83` όταν το σουτ του Γιακουμάκη απέκρουσε εκ νέου ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος

Κίτρινες κάρτες:
Μεντί, Μπεν, Στάθης, Μάγκας – Αμπέντ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος):
Τσιντώτας, Στάθης, Μπεν, Μαχαίρας, Μουλόπουλος (63` Γιακουμάκης), Μεντί, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι (75` Μίνγκας), Μάντζιος, Νικολάου (52` Μάγκας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι):
Στιλ, Εσιέν (80` Ταυλαρίδης), Κουτρουμπής, Αμπέντ, Μπεργκ (63` Πέτριτς), Ζέκα, Καλτσάς (70` Εβαντζελίστα) , Τελάντερ, Μέστο, Μπουμάλ, Πράνιτς

(*) Πρόβλημα στο δεξί δικέφαλο αντιμετώπισε ο Μπεργκ και έγινε αλλαγή στο 63`.

(*) Ο Εβαντζελίστα έκανε ντεμπούτο με τα χρώματα του Παναθηναϊκού στο 70ο λεπτό, όταν και πήρε τη θέση του Καλτσά.

(*) Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σημείωσε ο Εσιέν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*