Home / Χάντμπολ / Ο Φίλιπ Γίχα στη Μπάρτσα!

Ο Φίλιπ Γίχα στη Μπάρτσα!

Έκλεισε το σούπερ deal με το Κίελο που θα πάρει 750.000 ευρώ για να σπάσει το συμβόλαιο του Τσέχου σταρ που σημείωσε 2.183 γκολ με την Γερμανική ομάδα.

Ο αντικαταστάτης του Νίκολα Καράμπατιτς στη Μπαρτσελόνα βρέθηκε. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προσπάθησαν αρχικά να αναπληρώσουν το κενό του σπουδαίου Γάλλου που πήγε στην Παρί με τον Σέρβο Μόμιρ Ίλιτς (πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα στα πλαίσια του Λουξ Cup και αποθεώθηκε), αλλά η Ουγγρική Βέζπρεμ δεν το διαπραγματεύτηκε καν.

Έτσι οι «Μπλαουγκράνα» στράφηκαν στον Φίλιπ Γίχα του Κιέλου, έχοντας φυσικά στην τσέπη τους 2.000.000 ευρώ από την μεταγραφή του Καράμπατιτς.
Το deal με την ομάδα της Γερμανίας έκλεισε κάπου στα 750.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος ο αθλητής θα έχει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Τσέχος πίεσε πολύ για να γίνει αυτή η μεταγραφή, καθώς η κακή επένδυση που έκανε στον τομέα του real estate του δημιούργησε αρκετά οικονομικά προβλήματα.

Ο 33χρονος αριστερός ίντερ στα οχτώ χρόνια παραμονής του στο Κίελο έπαιξε σε 403 αγώνες, σημειώνοντας 2.183 γκολ (!), ενώ πρόλαβε να πανηγυρίσει 21 τίτλους (2 Τσάμπιονς Λιγκ, 7 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων).

Ο έμπειρος περιφερειακός που επίσης έχει πετύχει 816 τέρματα σε 148 εμφανίσεις με την Εθνική Τσεχίας, ψηφίστηκε το 2010 κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, ενώ έχει ακόμα δεκάδες ατομικές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η μεταγραφή αυτή αλλάζει τους συσχετισμούς και αποδυναμώνει αισθητά το Κίελο που μέσα στο καλοκαίρι έχασε και τον Πάλμαρσον (πήγε στην Ουγγρική Βέζπρεμ) , αντίθετα οι Ούγγροι, η Μπαρτσελόνα και φυσικά η Παρί των Καταριανών και του Καράμπατιτς είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*