Home / Μπάσκετ / NBA / Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ CHICAGO

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ CHICAGO

Το Chicago αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Kobe Bryant, τον οποίον παρουσίασε μέσω των matrix του σταδίου ο Pau Gasol!

Ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομα του στην τέταρτη περίοδο, παροτρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τον Byron Scott να τον επαναφέρει στο γήπεδο. Τον αποθέωνε σε κάθε καλάθι του και δημιούργησε ακόμα περισσότερο θόρυβο όταν βγήκε για τελευταία φορά από το γήπεδο. Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του Kobe Bryant είχε σταθμό το Chicago τα ξημερώματα της Δευτέρας. Και ήταν ένας από τους πιο ιδιαίτερους σταθμούς αυτής της διαδρομής για τον “Black Mamba”…

 

Δεν ήταν μόνο η τελευταία εμφάνιση του Bryant σε μία πόλη όπου σκέφτηκε σοβαρά (δύο φορές) στο παρελθόν να μετακομίσει μόνιμα και να φορέσει τη φανέλα των Bulls. Ήταν και η τελευταία αναμέτρηση με τον αγαπημένο του συμπαίκτη στο ΝΒΑ, τον Pau Gasol. Τον άνθρωπο που τον παρουσίασε μάλιστα μέσα από τα matrix του σταδίου πριν από την έναρξη, σε μία πολύ όμορφη και πρωτότυπη κίνηση από τους “ταύρους”!

 

Οι άμυνες πήγαν περίπατο

 

Κατά τα άλλα, δεν υπήρξαν ούτε εκπλήξεις, ούτε απρόοπτα στο United Center. Έστω κι αν δυσκολεύτηκαν αρκετά, οι Bulls κατέβαλλαν τους Lakers με 126-115, σε ένα βράδυ που οι άμυνες πήγαν περίπατο. Το Chicago σούταρε με 55,7% εντός πεδιάς, ευστόχησε στα 13 από τα 19 τρίποντα που επιχείρησε και στις 23 από τις 24 ελεύθερες βολές, μοίρασε 30 ασίστ και υπέπεσε σε μόνο 8 λάθη! Κι όμως, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη το σκορ ήταν 108-105…

 

Ο E’Twaun Moore (24 πόντοι, 10/14 σουτ) ήταν ο απρόσμενος πρωταγωνιστής των Bulls, ο Derrick Rose (24 πόντοι) και ο Pau Gasol οι σταθερές επιθετικές λύσεις (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 τάπες), ενώ άλλοι τρεις παίκτες (Portis, Dunleavy, McDermott) πρόσθεσαν πάνω από 16 πόντους έκαστος για το Chicago, το οποίο προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους διαφορά στο τέταρτο δωδεκάλεπτο (100-81), πριν δεχτεί ένα επιμέρους 18-4 από τους Lakers, που έκαναν ενδιαφέρων το παιχνίδι στα τελευταία 6-7 λεπτά.

 

Βασικός πάλι ο Russell

 

Οι Lakers υπέστησαν βέβαια την 5η συνεχόμενη ήττα τους και την 5η στη σειρά στο Chicago, αυτά όμως πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, ακόμα και για την ομάδα του L.A., από την οποία ξεχώρισαν οι Julius Randle (22 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και Jordan Clarkson (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Ο Kobe Bryant αποχαιρέτησε την “Πόλη των Ανέμων” με 20 πόντους και 8/20 σουτ, ενώ ο D’Angelo Russell επέστρεψε στην αρχική πεντάδα των Lakers έχοντας 15 πόντους και 6 ασίστ.

 

Δείτε εδώ το boxscore με τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

 

Πηγή:nba.sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*