Home / Βόλεϊ / Ο ΠΑΟΚ έτοιμος για τον αγώνα της χρονιάς κόντρα στην Τρεντίνο

Ο ΠΑΟΚ έτοιμος για τον αγώνα της χρονιάς κόντρα στην Τρεντίνο

Έτοιμος να φορέσει το ευρωπαϊκό κουστούμι του στο Champions League για πρώτη φορά ως γηπεδούχος είναι ΠΑΟΚ που για τη 2η αγωνιστική των ομίλων υποδέχεται την Τετάρτη (18/11, 19:00, OTE-TV) την τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλική Τρεντίνο. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αναμένεται να ζήσουν στιγμές… περσινών τελικών στο «PAOK Sports Arena» και δηλώνουν έτοιμοι να κοιτάξουν στα μάτια μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο.

Η Θεσσαλονίκη ζει και αναπνέει για τον μεγάλο αυτό αγώνα και οι παίκτες του Νικολάι Ζελιάσκοφ «έχοντας» πάρει το βάπτισμα του πυρός στη διοργάνωση στο εκτός έδρας ματς με την Τουρ, εμφανίζονται αισιόδοξοι απέναντι στο μεγαθήριο. Στην Τρεντίνο, αγωνίζεται άλλωστε και ο Έλληνας διεθνής διαγώνιος, Δημήτρης Τζούριτς, αλλά και ο δευτεραθλητής Ευρώπης με την Σλοβενία, Τίνε Ούρναουτ.

Αγωνιστικά, για τον ΠΑΟΚ ο Πέτρος Πέτρογλου που δεν αγωνίστηκε στο ματς με την Τουρ στην πρεμιέρα αλλά και με τον Παμβοχαϊκό κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να βοηθήσει. Ο «Δικέφαλος» προέρχεται από μία δύσκολη νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον Παμβοχαϊκό (3-2) και από ήττα με 3-1 από την Γαλλική Τουρ.

Ζελιάσκοφ: «Γιορτή για το βόλεϊ»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Νικολάι Ζελιάσκοφ τόνισε: «Θα είναι μια πραγματική γιορτή του βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη. Ένα πραγματικά ξεχωριστό παιχνίδι, απέναντι σε μία τόσο δυνατή ομάδα, όπως είναι Τρεντίνο , που έχει γράψει ιστορία την τελευταία δεκαετία. Εύχομαι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να διαφημίσουμε το άθλημα και καλώ τον κόσμο να έρθει να απολαύσει βόλεϊ υψηλού επιπέδου».

«Προσοχή σε Μπραντόεφ, Γιανέλι»

Σχετικά με το προφίλ της Τρεντίνο ο τεχνικός του Δικεφάλου σχολίασε: «Είναι μια γεμάτη και δεμένη ομάδα που τα τελευταία χρόνια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ιταλικό πρωτάθλημα. Έχει σπουδαίους παίκτες σε όλες τις θέσεις, ανάμεσα στους οποίους και ο νεαρός Σιμόνε Γιαννέλι, ο οποίος κατά την γνώμη μου είναι τα ένας από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο. Και φυσικά, υπάρχει και ο Γκεόργκι Μπρατόεφ, ο Βούλγαρος διεθνής πασαδόρος , ο οποίος μαζί με τον Γιαννέλι αποτελούν ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει πολύ γρήγορα, ωστόσο μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι», σχολίασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ που επανέλαβε ότι από τα παιχνίδια του Champions League μόνο κέρδος θα είναι για την ομάδα του.

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει η ομάδα και τι να διορθώσει σε σχέση με το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τουρ ο Βούλγαρος τεχνικός επισήμανε: «Στον πρώτο αγώνα με την Τουρ ήμασταν περισσότερο νευρικοί από ότι έπρεπε , κάναμε πολλά λάθη και δεν καταφέραμε να χαλάσουμε την υποδοχή της Τουρ με το σέρβις μας. Αυτό θα είναι και το κλειδί στον αγώνα με την Τρεντίνο και ελπίζω να τα πάμε καλύτερα την Τετάρτη».

«Ο Τζούριτς και η Ορεστιάδα»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας Μίταρ Τζούριτς, που αποτελεί και το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση του ιταλικού συλλόγου: «Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία του Τζούριτς, τον οποίο τον γνωρίζω από μικρό καθώς υπήρξαμε συμπαίκτες στην τελευταία μου χρονιά ως παίκτης στην Ορεστιάδα. Από τότε φαινόταν πως θα έχει πολύ καλή πορεία και θα γίνει ένας μεγάλος παίκτης. Χαίρομαι για κείνον , αλλά αύριο εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να τον σταματήσουμε».

«Συμπαίκτες με Στόιτσεφ»

Όσο για το γεγονός ότι στον πάγκο της Ιταλικής Τρεντίνο βρίσκεται ο πρώην συμπαίκτης του Ράντοστιν Στόιτσεφ ο Νικολάι Ζελιάσκοφ σχολιάσε:« Καταρχήν με τον Στόιτσεφ ήμασταν συμπαίκτες στη ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Γνωριζόμαστε πολύ καλά , είμαστε φίλοι και χαίρομαι που θα τον δω στη Θεσσαλονίκη. Ο Στόιτσεφ έχει πετύχει πολλά στην Τρεντίνο και σε αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ότι ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας του έδωσε εν λευκώ το δικαίωμα να χτίσει μια ομάδα από την αρχή και να την οδηγήσει σε τόσες επιτυχίες». Τέλος, ο Βούλγαρος τεχνικός προσκάλεσε τον κόσμο να έρθει στο PAOK Sports Arena για να παρακολουθήσει από κοντά ένα αγώνα υψηλού επιπέδου. «Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλεύεται αυτές τις ευκαιρίες γιατί είναι σπάνιο ομάδες αυτού του επιπέδου να έρχονται στην Ελλάδα και όπως είπα και στην αρχή ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να παρακολουθήσουν έναν αγώνα υψηλού επιπέδου. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο».

«Να έρθουν οι οπαδοί μας»

Από την πλευρά του ο διεθνής κεντρικός του ΠΑΟΚ Κράσιμιρ Γκεοργκίεφ επαίνεσε και αυτός τον Βούλγαρο τεχνικό Ράντοστιν Στόιτσεφ αλλά και τον Γκεόργκι Μπράτοεφ καθώς είπε: «Είναι ένας πολύ καλός πασαδόρος και είναι δύσκολο παίζεις αντίπαλος του. Η Τρεντίνο είναι μια πολύ καλή ομάδα , αλλά μπορούμε να την κερδίσουμε εάν τα κάνουμε όλα όπως πρέπει. Πρέπει να παλέψουμε τον κάθε πόντο και να τα κάνουμε όλα σωστά. Ελπίζομε οι οπαδοί μας να έρθουν στο PAOK Sports Arena και να μας δώσουν ώθηση με τη συμπαράσταση τους».

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου
19:00: ΠΑΟΚ – Τρεντίνο (Ιταλία)
20:30: Νόλικο Μαασέικ (Βέλγιο) – Τουρ (Γαλλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Τρεντίνο 3 (3-0)
2. Τουρ 3 (3-1)
3. ΠΑΟΚ 0 (1-3)
4. Νόλικο Μαασέικ 0 (0-3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*