Home / Ομάδες / Ο Ντάνι Άλβες αποχαιρέτησε την «Μπάρτσα» και πάει Τορίνο

Ο Ντάνι Άλβες αποχαιρέτησε την «Μπάρτσα» και πάει Τορίνο

Μετά από οκτώ χρόνια

Αθήνα
Μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια σπουδαίας καριέρας στην Μπαρτσελόνα, ο Ντάνι Αλβες, αποφάσισε να φύγει από το «Καμπ Νου» και να αναζητήσει νέο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο 33χρονος οπισθοφύλακας, έλυσε την συνεργασία του με τους Καταλανούς (σ.σ. έληγε το 2017) και κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθεί στην Γιουβέντους που του έχει προσφέρει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στο διάστημα που αγωνίσθηκε για την Μπαρτσελόνα, ο Βραζιλιάνος άσος κατέκτησε 23 τίτλους, μεταξύ των οποίων έξι τίτλους πρωταθλήματος, τέσσερα κύπελλα, τρία ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, τρία Μουντιάλ συλλόγων και άλλα τόσα Champions League.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Άλβες:

«Σε ένα μήνα θα κλείσω οχτώ χρόνια από τον ερχομό μου στην Μπαρτσελόνα. Τον Ιούλιο του 2008 ήρθα για πρώτη φορά στο σύλλογο και φόρεσα τη φανέλα, με την οποία έζησα τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου. Από την πρώτη ημέρα, από την πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, μέχρι το τελευταίο λεπτό της εφετινής σεζόν είχα τη χαρά να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο με πάθος.

Έχω χιλιάδες εικόνες καταγεγραμμένες στο μυαλό μου απ’ το Καμπ Νόου και τους δρόμους της Βαρκελώνης. Πολλούς πανηγυρισμούς γκολ και κατακτήσεις τίτλων. Είμαι ένας προνομιούχος, ευλογημένος εργάτης του ποδοσφαίρου, στον οποίο η ζωή έδωσε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα του μεγαλύτερου συλλόγου στον κόσμο σε μία σπουδαία δεκαετία, έχοντας τρομερούς συμπαίκτες και προπονητές.

Θα μπορούσα να αναφέρω έναν-έναν όλους τους ανθρώπους, με τους οποίους είχα την τιμή και την ευκαιρία να ξεπεράσω προκλήσεις και δυσκολίες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, όμως προτιμώ να τους πω απλά ένα “ευχαριστώ”, επειδή στα αποδυτήρια δεν υπάρχουν διακρίσεις. Όλοι κερδίζουμε κι όλοι χάνουμε μαζί.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον προπονητή, τον προνητικό επιτελείο και όλους τους εργαζόμενους του συλλόγου. Πάντα με αντάμειβαν με εμπιστοσύνη και στήριξη για όλα όσα πρόσφερα.

Μ’ αυτό το γράμμα θέλω απλά να σας πω ότι πήρα την απόφαση να αναζητήσω μία νέα περιπέτεια στην καριέρα επειδή θεωρώ πως είναι η καλύτερη στιγμή να ολοκληρωθεί ένας κύκλος. Θα φύγω, αλλά θα επιστρέψω, επειδή είμαι ένας culé (σ.σ. οπαδοί της Μπαρτσελόνα). Σας ευχαριστώ που με κάνατε να νιώσω τόσο σημαντικός».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*