Home / Ομάδες / Ο Μπάρτρα αφήνει την Μπαρτσελόνα και πάει Ντόρτμουντ

Ο Μπάρτρα αφήνει την Μπαρτσελόνα και πάει Ντόρτμουντ

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση του Μαρκ Μπάρτρα και επιβεβαίωσε ταυτόχρονα πως ο 25χρονος Ισπανός σέντερ μπακ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ντόρτμουντ.

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και 14 συνολικά στο “Camp Nou” (μέλος της Masia από το 2002 μέχρι το 2009 και για έναν χρόνο στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα) ο Μαρκ Μπάρτρα αφήνει τους “μπλαουγκράνα” και μετακομίζει βορειότερα, στην Γερμανία.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης το βράδυ της Παρασκευής (3/6) ο καταλανικός σύλλογος γνωστοποίησε πως η Ντόρτμουντ εξέφρασε την επιθυμία της να καταβάλλει το ποσό των 8.000.000 ευρώ που είναι η ρήτρα αποδέσμευσής του και έτσι ο παίκτης είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του στους “κιτρινόμαυρους” της Βεστφαλίας.

“Ο Μαρκ Μπάρτρα ήρθε σε σύλλογο σε ηλικία 12 ετών και είναι ένας άξιος εκπρόσωπος των αξιών με τις οποίες γαλουχήθηκε στη Masia, ως παίκτης και ως άνθρωπος.

  Ο αμυντικός πέρασε πάνω από τη μισή ζωή του στην Μπαρτσελόνα και με την πρώτη ομάδα κατέκτησε 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Champions League, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 ισπανικά Σούπερ Καπ και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Καταλανοί και με την οποία αποχαιρετούν ουσιαστικά τον Ισπανό διεθνή στόπερ.

Από την πλευρά της η Ντόρτμουντ γνωστοποίησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης πως ήρθε σε συμφωνία με τον Μπάρτρα για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, σημειώνοντας παράλληλα ότι απομένουν μικρές λεπτομέρειες για να κλείσει το deal και με την Μπαρτσελόνα.

Σημειώνεται πως στα έξι χρόνια παρουσίας του στην πρώτη ομάδα, ο Μπάρτρα αγωνίστηκε σε 59 ματς πρωταθλήματος ενώ έπαιξε και σε 22 ματς Champions League με την μπλαουγκράνα φανέλα.

πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*