Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο Βάργκας χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη επί του ΠΑΟΚ

Ο Βάργκας χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη επί του ΠΑΟΚ

Αθήνα
Έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες της μέσα στο 2016 μετράει η ΑΕΚ, που επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Βάργκας στο 33΄. Έτσι, η Ένωση εδραιώνεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης μετά από 19 αγωνιστικές, φτάνοντας τους 39 βαθμους, τέσσερις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό και έξι από τον ΠΑΟΚ. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο 83΄.

Με σαφή προσανατολισμό να χτυπήσει την ΑΕΚ στην κόντρα, ο ΠΑΟΚ είχε στήσει έναν «τοίχο» με διπλή ζώνη στην άμυνα. Το σύστημα έμοιαζε να λειτουργεί μέχρι που η Ενωση βρέθηκε σε θέση ισχύος με τον τρόπο που συνηθίζει να κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές. Μια πολύ κρίσιμη απόκρουση του Ανέστη σε τετ-α-τετ με τον Ροντρίγκες στο 18΄ και στη συνέχεια ένα γκολ στην πρώτη της ευκαιρία!

Είναι (και) θέμα κυνισμού, αλλά κυρίως αφορά την προπονητική επίδραση στην επιθετική αποτελεσματικότητα. Στο 33΄ μετά από φάουλ του Μάνταλου και γύρισμα του Αρθο, ο Βάργκας έχασε το… άχαστο, όμως η μπαλά ξαναέφτασε σ΄αυτόν και από κοντά έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό έφερε πλήρη ανατροπή του σκηνικού. Τώρα η ΑΕΚ περίμενε και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να επιτεθεί. Ομως, δεν μπορούσε. Ούτε η είσοδος του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ βελτίωσε τη δημιουργική-εκτελεστική εικόνα της ομάδας του, ούτε η ταχύτητα των Μακ, Ροντρίγκες είχε καταλυτικά αποτελέσματα. Πολύ εύκολα η Ενωση κρατούσε τη νίκη, την οποία θα μποορούσε να έχει «καθαρίσει» από το 65΄ αν ο Γιάκομπ Γιόχανσον είχε τελειώσει τη φάση σωστά, μόνος απέναντι στον Βελλίδη, από την ασίστ του Γκάλο. Ή στο 75΄ με το πλασέ του Μάνταλου από την πάσα του Αραβίδη.

Στην κιτρινόμαυρη άμυνα δέσποζε η φυσιογνωμία του Δημήτρη Κολοβέτσιου, που έσπρωξε στην αφάνεια τον Κλάους Αθανασιάδη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν σε τόσο κακή μέρα, που η ομάδα του βελτιώθηκε αμέσως μετά την αντικατάστασή του. Με τον Ζάϊρο αριστερό άκρο και τον Μακ στην κορυφή, η επίθεση λειτούργησε καλύτερα. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο στο τρίλεπτο 87΄-90΄ με διαδοχικά κόρνερ και (ακόμα) μία σπουδαία απόκρουση του Ανέστη στο 89΄ σε βολίδα του Κίτσιου.

Η βραδιά για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Μπερμπάτοφ που χτύπησε εκτός φάσης των Σιμόες. Ο Βούλγαρος ήταν εμφανώς εκνευρισμένος σε όλο το β΄ ημίχρονο κι αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πλέον ένα πρόβλημα μεγαλύτερο από την αποψινή ήττα.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Αραβίδης, Μπαρμπόσα, Ντίντακ – Μακ, Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ, Χαρίσης

Κόκκινη: Μπερμπάτοφ (83΄)

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (61΄ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (90+1΄ Μπουονανότε), Αραβίδης (90+1΄ Σοϊλέδης)

ΠΑΟΚ
(Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Μιγκέλ Βίτορ (77΄ Ρικάρντο Κόστα), Τζαβέλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46΄ Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ, Αθανασιάδης (70΄ Ζαϊρο), Ροντρίγκες

* Παρέα παρακολούθησαν το ματς ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ιβάν Σαββίδης, από την κεντρική σουίτα του ΟΑΚΑ.

* Τουλάχιστον 50 άτομα από τον ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκαν στις δύο σουίτες που διέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ στους φιλοξενούμενους. Ανάμεσά τους οι γιοι του Ιβάν Σαββίδη και φυσικά οι ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός 18άδας. Ο ΠΑΟΚ έχει κατέβει με πλήρη ομάδα στην Αθήνα και θα παραμείνει στην πρωτεύουσα αφού ακολουθεί την Τετάρτη το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

* Ο Μιγκέλ Κορδέρο, εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, είδε το ματς από τις κερκίδες των επισήμων. Μαζί του ήταν ο πρώην συμπαίκτης του (τη χρονιά της Γ΄ Εθνικής) Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός είναι κοινός παρονομαστής των δύο ομάδων.

* Μικρότερη των προσδοκιών της ΠΑΕ ΑΕΚ η παρουσία του κόσμου. Το κρύο δεν επέτρεψε σε περισσότερους από 20.000 θεατές να βρεθούν στο ΟΑΚΑ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*