Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Οριστικά τη Δευτέρα ο 4ος «αιώνιος» τελικός στο ΟΑΚΑ

Οριστικά τη Δευτέρα ο 4ος «αιώνιος» τελικός στο ΟΑΚΑ

Ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ

Αθήνα
Την απόφαση να αναβληθεί ο 4ος τελικός της Α1 μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά το πρόβλημα που ενέσκηψε με την προγραμματισμένη διεξαγωγή δύο αγώνων, ενός ποδοσφαιρικού (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Super League) και ενός μπασκετικού, στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή (29/5). Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε σε Super League και ΕΣΑΚΕ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η μπασκετική Λίγκα όρισε για την ερχόμενη Δευτέρα (30/5, 19:30) το τζάμπολ του 4ου τελικού στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Από πλευράς Super League, θέση που εκφράζει και τις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, υπάρχει ικανοποίηση για την τήρηση του προγράμματος των πλέι οφ, δεδομένου ότι δεν υπήρχε η παραμικρή εναλλακτική λύση σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα σε άλλη ημερομηνία. Η θέση της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κόντρα με το μπάσκετ και όποιον άλλον εμπλεκόμενο, αλλά «για εμάς ήταν αυτονόητο να τηρηθεί το πρόγραμμά μας».

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κλήθηκε να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι, καθώς η Αστυνομία και η ΔΕΑΒ δεν μπορούσαν να εγγυηθούν για την ομαλή διεξαγωγή των δύο αναμετρήσεων, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Super League και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, για τη σειρά των τελικών στην Α1 μπάσκετ.

Ο 4ος τελικός, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είχε οριστεί για την Κυριακή (29/5) στις 19:30 στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα άρχιζε την ίδια ημέρα στις 20:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μετά την προειδοποίηση από πλευράς Αστυνομίας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος για επεισόδια αν συναντηθούν οπαδοί ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, κλήθηκαν όλες οι πλευρές Super League, ΕΣΑΚΕ και οι ενδιαφερόμενες ομάδες να καταλήξουν σε συμφωνία. Καθώς, όμως αυτό δεν έγινε, το «μπαλάκι» πέρασε στην Πολιτεία, έχοντας δικαίωμα βάσει νόμου να αποφανθεί είτε την αναβολή των αγώνων ή τη διεξαγωγή τους χωρίς οπαδούς.

Η Super League εξήγησε με επιστολές τους ενδιαφερόμενους πως το πρόγραμμα του ποδοσφαιρικού αγώνα δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε ως προς την ώρα, ούτε ως προς την ημερομηνία, καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές ημερομηνίες, τονίζοντας πως η έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στις 20:00 την Κυριακή είναι μονόδρομος.

Ο ΕΣΑΚΕ, από την πλευρά του, ενημέρωσε πως οι δύο ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, συμφωνούν για μετάθεση του τζάμπολ από τις 19:30 στις 22:00 την Κυριακή, όχι όμως για διεξαγωγή του τελικού σε άλλη ημερομηνία.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Μετά την υπ’ αριθμ. Πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΛ/173882/12374/2098/27-5-2016 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη χρονική μετάθεση του 4ου αγώνα της τελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 29/5, η συνάντηση ορίζεται για την Δευτέρα 30/5 και ώρα 19:30 στο ίδιο γήπεδο (ΟΑΚΑ) και θα μεταδοθεί από το NS2/NS2HD live».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*