Home / Ποδόσφαιρο / Οι 10 πιο διάσημοι καράφλες του ποδοσφαίρου

Οι 10 πιο διάσημοι καράφλες του ποδοσφαίρου

Το Sport24.gr παρουσιάζει τους 10 πιο διάσημους καραφλούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Άλλοι με τρομερό ταλέντο, άλλοι απλά καλοί παίκτες, αλλά όλοι τους χωρίς μαλλί…

Λίγες μέρες πριν το Sport24.gr σας παρουσίασε 15 διάσημους αθλητές που ξεκίνησαν την καριέρα τους με πολύ μαλλί, αλλά στην μεγαλύτερη διάρκειά τους ήταν καραφλοί.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούμε ποιοι είναι 10 πιο διάσημοι καραφλοί ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Να ξεκαθαρίσουμε όμως πρώτα πως αναφερόμαστε σε παίκτες όπως οι Άριεν Ρόμπεν, δηλαδή με πρόβλημα τριχόπτωσης, όχι όπως οι Ρονάλντο, Βερόν και Ρομπέρτο Κάρλος που απλά ξύριζαν το κεφάλι τους. Οι παρακάτω κύριοι δεν προνόησαν, για να χρησιμοποιήσουν ένα εξειδικευμένο τριχοτονωτικό σαμπουάν με ειδική σύνθεση για την αντιμετώπιση της αντρικής τριχόπτωσης, που μπορεί να κάνει θαύματα. Κι έτσι… την έπαθαν!

Δεν θα δείτε στην λίστα ακριβώς τους 10 καλύτερους παίκτες με καράφλα, άλλα πρόκειται για ένα top-10 που συνδυάζει αξία και χαρακτηριστική φιγούρα στα γήπεδα λόγω… αραίωσης. Αυτούς που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει τα… προβλήματα, αν χρησιμοποιούσαν μια προληπτική λοσιόν κατά της τριχόπτωσης, που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τριχόπτωση οποιασδήποτε αιτίας.

Ατίλιο Λομπάρντο

Η πιο χαρακτηριστική καράφλα του ιταλικού ποδοσφαίρου, καθώς ο Τζανλούκα Βιάλι που είχε αφάνα την οποία αργότερα ξύρισε, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα τριχόπτωσης. Ο Λομπάρντο λοιπόν είναι φιγούρα με την φανέλα της Σαμπντόρια στα χιόνια κόντρα στον Παναθηναϊκό στο δοκιμαστικό Champions League (Δεκέμβρης 1991 στο ΟΑΚΑ).
Τιμούρ Κετσμπάγια

Στην ΑΕΚ δεν είχε μαλλί, απλά αργότερα έκανε καριέρα στην Αγγλία με τη Νιούκαστλ έχοντας ξυρισμένο κεφάλι. Άριστη και απαραίτητη επιλογή για την εμφάνιση του Γεωργιανού, με τον… γλόμπο να τον κάνει διάσημο στο νησί. Πλέον είναι προπονητής… πέντε χρόνια στον πάγκο της Ανόρθωσης, πέρασμα από Ολυμπιακό, πέντε χρόνια στην εθνική Γεωργίας και τώρα είναι έτοιμος να πάρει πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ.
Άριεν Ρόμπεν

Το πρόβλημα ήταν εμφανές από τότε που άρχισε να γίνεται γνωστός με την φανέλα της Αϊντχόφεν, με την Τσέλσι έκανε ότι μπορούσε με την χτένα, στην Ρεάλ είχε μαλλί ουσιαστικά μόνο στο πλάι και με την Μπάγερν έπιασε το ξυράφι. Θα μπορούσε βέβαια να χρησιμοποιήσει μία ειδική αγωγή κατά της τριχόπτωσης, αλλά μάλλον επέλεξε τον άλλον δρόμο.
Γιαπ Σταμ

Από 23 ετών με την φανέλα της Τσβόλε τα μαλλιά του ήταν ελάχιστα, έκανε σπουδαία καριέρα με Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λάτσιο και Μίλαν, ενώ έκλεισε την καριέρα του στον Άγιαξ, στον οποίο και εργάζεται στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας νέων. Από τους πιο σκληρούς αμυντικούς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ξυρισμένο λουκ τον έκανε να φαντάζει ακόμη πιο τρομακτικό για τους αντίπαλους επιθετικούς.
Γιόρνταν Λέτσκοφ

Εθνικός ήρωας για την Βουλγαρία. Με το γκολ του οι Βούλγαροι απέκλεισαν την Γερμανία στα προημιτελικά του Μουντιάλ 1994 στις ΗΠΑ. Έχει αγωνιστεί σε ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Αμβούργο, Μαρσέιγ και Μπεσίκτας, με τις οποίες πέτυχε 101 γκολ (5 με την εθνική).
Γκρέγκορς Λάτο

Πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 1974, όπου οδήγησε την εθνική Πολωνίας στην κατάκτηση της 3ης θέσης, όπως και το 1984, ενώ κατέκτησε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 1972 και ασημένιο το 1976.
Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Με ελάχιστα μαλλιά στο κεφάλι οδήγησε την Αγγλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1966. Πρόσφατα ο Ρούνεϊ τον πέρασε και ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερς των “3 λιονταριών”, ενώ είναι θρύλος φυσικά και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οποίας φόρεσε την φανέλα για 20 χρόνια (τα 3 πρώτα στις ακαδημίες).
Αλφρέδο ντι Στέφανο

Δημιούργημα της Ρίβερ Πλέιτ και θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε τα 5 σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών (1956-60). Έχει παίξει με τρεις διαφορετικές εθνικές ομάδες, της Αργεντινής, της Κολομβίας και της Ισπανίας! Πέθανε το 2014 στα 88 του χρόνια.
Ζινεντίν Ζιντάν

Το πρόβλημα είναι κυρίως στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αυτό το οποίο είχε ξυρίσει όταν στον τελικό του Μουντιάλ 2006 όταν το… προσγείωσε στο στήθος του Μάρκο Ματεράτσι. Κατέκτησε το Champions League με την Ρεάλ με θρυλική γκολάρα (photo) και βέβαια πήρε το Μουντιάλ με την Γαλλία στο Παρίσι το 1998. Έχει καταγωγή από την Αλγερία και είναι πια ο προπονητής της Ρεάλ.
Φαμπιάν Μπαρτέζ

Πιο θρυλική καράφλα και από αυτή του Ζιντάν για την Γαλλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ 1998, πολύ απλά γιατί ήταν γλόμπος και από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων είναι τα φιλιά του Λοράν Μπλαν στην καράφλα του. Έχει πάρει Champions League με την Μαρσέιγ, δύο πρωταθλήματα με τη Μονακό, δύο πρωταθλήματα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ με την εθνική εκτός από το Μουντιάλ έχει πάρει και Euro και Confederations.

Πηγή: sport 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*