Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Μου αρέσει στην ΑΕΚ»

«Μου αρέσει στην ΑΕΚ»

Χαρούμενος που βρίσκεται στην ΑΕΚ κι έτοιμος να τη βοηθήσει να γίνει ξανά ανταγωνιστική δήλωσε ο Κρις Ουόρεν. Σε συνέντευξή του, ο Αμερικανός μίλησε για τον εαυτό του, αλλά και τους στόχους της ομάδας

Εξαιρετικές εντυπώσεις από την ΑΕΚ και το επίπεδο δουλειάς που γίνεται μέχρι τώρα σ’ αυτή έχει αποκομίσει ο Κρις Ουόρεν.

Σε συνέντευξή του στο επίσημο site του συλλόγου, ο Αμερικανός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος που βρίσκεται στην «Ένωση».

Αφού αποκάλυψε λοιπόν τα πάντα για τον εαυτό του εκτός γηπέδου (από τις μουσικές και κινηματογραφικές προτιμήσεις του μέχρι τα πολιτικά) τόνισε ότι η ομάδα θα βελτιώνεται συνέχεια μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος να γίνει απόλυτα ανταγωνιστική.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ουόρεν

-Όταν δεν ασχολείσαι με το μπάσκετ, τι κάνεις; Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου, τα χόμπι σου;

«Όταν θέλω να χαλαρώσω το βράδυ και δεν ασχολούμαι με το μπάσκετ παίζω video games. Τα αγαπημένα μου είναι το Call Of Duty, το Mortal Kompat. Βέβαια, μου αρέσει να βγαίνω και με φίλους».

-Είσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Θα ήθελες να μας πεις, ωστόσο, κάποια πράγματα για την οικογένειά σου;

«Ε, εντάξει δεν έχω να πω και πολλά. Έχω τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Τα αγόρια μου μένουν στην Φλόριντα και το κορίτσι στο Μισισίπι».

-Νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις σε μέλη της οικογένειάς σου, μετά από έναν αγώνα ή υπάρχει κάποιος άλλος που εμπιστεύεσαι και δέχεσαι τις συμβουλές του;

«Είναι ανάλογα τον αγώνα. Μερικές φορές θέλω να μιλήσω μαζί τους και μερικές φορές όχι. Να σας πω την αλήθεια, όταν χάνουμε δεν θέλω να μιλάω και πολύ μαζί τους γιατί μερικές φορές με… τρελαίνουν περισσότερο. Μου λένε πράγματα που όντως μπορεί να συνέβησαν μέσα στο ματς, αλλά εκείνη την στιγμή με κάνουν να αισθάνομαι χειρότερα».

-Όταν κερδίζεις;

«Και πάλι… Μερικές φορές όταν κερδίζω, δεν θέλω να μιλάω πολύ γιατί οι δικοί μου άνθρωποι έχουν την δική τους οπτική. Εγώ έχω μία διαφορετική οπτική και θέλω να κρατάω αυτά που συνέβησαν για μένα…».

– Η οικογένεια σου παρακολουθεί τους αγώνες σου; Oι γονείς σου, τα παιδιά σου…

«Πιο πολύ παρακολουθούν τα αγόρια μου. Θα προσπαθήσουν μάλιστα να έλθουν στην Ελλάδα για να δουν κάποιους αγώνες μου με την ΑΕΚ. Και η σύζυγός μου και η μητέρα τους ενδέχεται να έλθουν. Τους αρέσει να με βλέπουν να παίζω. Ο πατέρας μου δεν βλέπω να έρχεται. Φοβάται τα αεροπλάνα!».

-Όταν τρέχεις στο παρκέ, δίνεις την αίσθηση ότι… χορεύεις. Είναι αυτό το στιλ σου ή όντως έχεις μουσικά ακούσματα τέτοια, που σε επηρεάζουν και στο περπάτημα και στο τρέξιμο;

«Τυχαίο νομίζω… Πιο πολύ μ’ ενδιαφέρει να περνώ καλά και να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι. Οπότε όταν ευχαριστιέσαι αυτό, που κάνεις, σίγουρα αποδίδεις και καλύτερα. Εγώ από μικρός αυτό ήθελα να κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω πραγματοποιήσει».

-Μιας και ο λόγος για μουσική. Τι είδος μουσική ακούς;

«Ακούω σχεδόν όλα τα είδη μουσικής, αλλά περισσότερο hip – hop, Rn’B. Μπορεί να ακούσω και κάποια κλασικά της δεκαετίας του 90′, τα οποία με κάνουν να ηρεμώ».

-Όλοι οι αθλητές έχετε κάποια μυστικά ή κάποιες προλήψεις πριν από κάθε αγώνα. Μπορείς να μας πεις τις δικές σου;

«Ειλικρινά, δεν έχω κάτι ιδιαίτερο που κάνω πριν από τους αγώνες. Κάθε παιχνίδι για μένα είναι διαφορετικό και αυτό που κάνω πριν τον κάθε αγώνα είναι να νιώθω καλά. Να αισθάνομαι καλά πριν να μπω στο παρκέ».

-Ξέρουμε, ότι στους Αμερικανούς αρέσει ο κινηματογράφος. Αρέσει και σε σένα;

«Εννοείται. Μου αρέσουν πάρα πολύ. Αυτοαποκαλούμαι μάλιστα λάτρης του κινηματογράφου και κυρίως του κλασσικού. Μου αρέσουν όλων των ειδών οι ταινίες και μου αρέσει πάρα πολύ να πηγαίνω στον κινηματογράφο».

-Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;

«H αγαπημένη μου ταινία είναι το… «TheWood», μία ταινία που βγήκε το 1999. Δεν είναι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά μου αρέσει πολύ».

-Ο αγαπημένος σου ηθοποιός;

«Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον».

-Βιβλία διαβάζεις με την ίδια συχνότητα που πας κινηματογράφο ή όχι;

«Όχι, δεν διαβάζω πολύ. Βέβαια αυτό τον καιρό προσπαθώ να αρχίσω. Έχω αγοράσει αρκετά βιβλία, αλλά αυτό που προσπαθώ να κάνω κάθε βράδυ είναι να διαβάζω λίγο από τη Βίβλο, την οποία κουβαλάω συνέχεια μαζί μου».

-Είσαι θρήσκος λοιπόν…

«Ναι… Πιστεύω στον Θεό».

-Διαβάζεις εφημερίδες και ιστοσελίδες μετά από αγώνα για να δεις τι γράφουν για σένα;

«Όχι, δεν συνηθίζω να διαβάζω εφημερίδες ή το Ίντερνετ. Πάντα αυτό έκανα, σε όποια χώρα κι αν έπαιζα, αυτό θα κάνω και στην Ελλάδα. Ξέρω πότε έχω παίξει καλά και πότε όχι. Σέβομαι τη δουλειά όλων, αλλά δεν θέλω να το βλέπω και γραμμένο».

-Ήθελες ανέκαθεν να γίνεις μπασκετμπολίστας;

«Ναι, από τότε που ήμουν μικρός. Ειδικά από την στιγμή, που άρχιζα να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο μπάσκετ, έλεγα στους γονείς μου: «Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω επαγγελματίας».

-Οι γονείς σου, σου έλεγαν να γίνεις κάτι άλλο;

«Πάντα οι γονείς μου με στήριζαν και με βοηθούσαν ώστε να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Σίγουρα, υπήρχαν άλλοι άνθρωποι και κυρίως οι δάσκαλοί μου, που μου έλεγαν ότι είμαι κοντός για να παίξω μπάσκετ, αλλά τελικά δεν βγήκαν αληθινοί. Εγώ τα κατάφερα».

-Με την πολιτική ασχολείσαι; Εντάσσεις τον εαυτό σου σε κάποια ιδεολογία;

«Δεν ασχολούμαι με την πολιτική και δεν εντάσσομαι κάπου συγκεκριμένα».

-Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι δεν ξέρεις ότι η Ελλάδα έχει Εθνικές Εκλογές την μεθεπόμενη Κυριακή;

«Κοιτάξτε… Παρακολουθώ κάποια πράγματα. Αυτό το ξέρω».

-Την Τετάρτη έπαιξες το πρώτο σου φιλικό ματς με την ΑΕΚ κόντρα στην νταμπλούχο Ιταλίας, Ντιναμό Σάσαρι. Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα και τον εαυτό σου;

«Πιστεύω ότι για πρώτο φιλικό προετοιμασίας ήμασταν πολύ καλοί. Παίξαμε πολύ καλά. Είναι αρχή ακόμα. Σιγά-σιγά γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Εγώ από τη θέση του πλέι-μέικερ προσπαθούσα μέσα στο παιχνίδι να καταλάβω ποιος μπορεί να κάνει τι, ποιος μπορεί να βοηθήσει, ώστε να κερδίσουμε.

Θέλουμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Όσο αφορά στον εαυτό μου θεωρώ ότι συνεχώς θα βελτιώνομαι. Θα συνεισφέρω στο να βελτιώνεται η ομάδα μου. Αυτός είναι ο καθημερινός στόχος όλων μας. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις και θα είμαστε έτοιμοι».

-Νιώθεις καλά στην ΑΕΚ;

«Ναι. Μου αρέσει να είμαι εδώ. Στόχος μου είναι να μάθω καλύτερα τους συμπαίκτες μου και εκτός παρκέ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις, και να είμαστε μια οικογένεια και εκτός γηπέδου, ώστε να μπορέσουμε αυτό να το βγάλουμε και μέσα στο γήπεδο».

-Θα κερδίσει η ΑΕΚ αύριο (Σάββατο 12/09) τη Ντιναμό στο Σάσαρι;

«Φυσικά… Νομίζω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και την Τετάρτη στο Νουόρο, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες. Κάναμε κάποια λάθη και έτσι δεν βγήκαμε νικητές από το ματς. Παρόλα αυτά επειδή βελτιωνόμαστε συνεχώς και κάνουμε προπονήσεις καθημερινά, πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε ακόμα καλύτερα στις οδηγίες του προπονητή. Θα είμαστε πιο πειθαρχημένοι. Βέβαια, το Σάββατο η εμφάνιση μας θα δείξει αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες του προπονητή».

-Ελληνικά έχεις μάθει καθόλου;

«Έχω μάθει μερικές λέξεις. Πολύ λίγες για την ακρίβεια. Κυρίως έμαθα αριθμούς. Ξέρω το «Ένα» και το «Τρία». Από κει και πέρα έχω μάθει και μία άσχημη λέξη που δεν θέλω να την πω! Πιο πολύ θέλω να μάθω τους μπασκετικούς όρους, ώστε να συνεννοούμαι με τους συμπαίκτες μου και μετά θα αρχίσω να μαθαίνω και τα βασικά ελληνικά».

πηγή sport fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*