Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Μια σπάνια εικόνα στους σκόρερ της Σούπερ Λίγκας

Μια σπάνια εικόνα στους σκόρερ της Σούπερ Λίγκας

Μια σπάνια εικόνα στους σκόρερ της Σούπερ Λίγκας
Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα ελληνικά «κανόνια» που δεσπόζουν στις πρώτες θέσεις των σκόρερς στην Σούπερ Λίγκα απέναντι σε καυτά ονόματα που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Τώρα ειλικρινά, θα στοιχημάτιζε κανείς, πως μετά από το πέρας του πρώτου γύρου (έστω και με αβαντάζ ενός αγώνα παραπάνω για τον 2ο και τον 3ο) πως με τόσα σπουδαία ονόματα από τη μέση και μπροστά, οι έξι από τους επτά πρώτους σκόρερς θα ήταν Έλληνες; Δε νομίζω. Ακόμα κι ο υποφαινόμενος που συνηθίζει τις…παλαβές προβλέψεις, τέτοιο πράγμα δεν θα σκεφτόταν.

Βάλτε λίγο με το νους σας και λογαριάστε ποιοί επιθετικοί παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει τους Ιντέγιε και Φινμπόγκασον, ο Παναθηναϊκός τον Μπεργκ, η ΑΕΚ τους Μπουονανότε, Τζιμπούρ και Βάργκας, ο ΠΑΟΚ πήρε μετά βαϊων και κλάδων τον Μπερμπάτοφ, ενώ έχει και τον πάντα δραστήριο Μακ, ο Ηρακλής έχει τον μπαρουτοκαπνισμένο Περόνε, ο Ατρόμητος τον Ναπολεόνι και τον Λε Ταλέκ, ο Αστέρας τον Μάσα και ο ΠΑΣ τον Τσάβες και τον Ίλιτς.

Κι όμως, παρά το γεγονός πως υπάρχουν σπουδαίοι επιθετικοί, τον πρώτο λόγο έχουν επιθετικοί και μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία απ’ αυτούς που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ, είναι νέοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, με τον Μάντζιο να είναι ο μόνος μεγάλος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει δύο αναγνώσεις, δηλαδή το γεγονός πως είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που έχουν τον πρώτο λόγο φέτος, τουλάχιστον από την άποψη των επιδόσεων στα γκολ. Ειδικά οι μεγάλες και μεσαίες ομάδες επένδυσαν πολλά σε ξένους επιθετικούς, αλλά έχουν πάρει λίγα ή ελάχιστα.

Με εξαίρεση τον Ιντέγιε, που είναι ένα σέντερ-φορ που παίζει για όλη την ομάδα, σε γενικές γραμμές τα άλλα μεγάλα επιθετικά όπλα, δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν την προσδοκώμενη παραγωγικότητα. Ο κυριότερος λόγους, τουλάχιστον για τους περισσότερους απ’ αυτούς, είναι πως δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν ή ν’ αποδείξουν πως άξιζαν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη εικόνα, έρχεται σε μία περίοδο που ειδικά η Εθνική ομάδα, περνάει μια περίοδο έντονης εσωστρέφειας μετά την αποτυχία της στα προκριματικά, κυρίως λόγω της έλλειψης του γκολ, που την έχει πονέσει πολύ. Όπως είναι σαφές πως υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κι έλλειψης δημιουργίας παιχνιδιού. Ο συγκεκριμένος πίνακας, που έχει μόνο τον Μαρκόφσκι από ξένους παίκτες στην πρώτη εξάδα, αλλά κι έξι Έλληνες, με τον Φορτούνη να έχει 12, τον Γιάννου 11, τον Βέλλιο 9, τον Καρέλη 8 και τους Αθανασιάδη και Μάντζιο να έχουν από 6, σίγουρα θα πρέπει να δίνει μία καλή βάση στον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Αποδεικνύεται, έστω και σε αυτό το προβληματικό και φτωχό Πρωτάθλημα, της Σούπερ Λίγκας, πως επιθετικοί σε καλή κατάσταση και με προοπτικές εξέλιξης, υπάρχουν και θα πρέπει να δώσει ευκαιρίες σ’ αυτούς. Το κομμάτι της δημιουργίας, είναι εκείνο που θα πρέπει κυρίως να τον απασχολήσει.

http://www.sport-fm.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*