Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παναθηναϊκός / Με τρεις σημαντικές «προσθήκες» ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου

Με τρεις σημαντικές «προσθήκες» ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου

Αναμένεται να παρουσιαστεί διαφορετικός και βελτιωμένος στη συνέχεια. Διαβάστε την ανάλυση του sport-fm.gr.

Του Διονύση Δεσύλλα

Η βελτίωση για τον Παναθηναϊκό είναι επιτακτική. Οι «πράσινοι» καλούνται να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στη συνέχεια, πιο ελκυστικό, πιο γοητευτικό, ποδοσφαιρικά, πιο ορθολογικό τακτικά. Σε μια χρονιά όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες για το «τριφύλλι», οι πληγές τώρα που είμαστε στην αρχή παραμένουν ίδιες. Πως, όμως, θα κλείσουν; Πως θα δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο από τον φετινό Παναθηναϊκό; Εκτός από τη δουλειά, η απάντηση – θεωρητικά πάντα- είναι μια: Με τις νέες «προσθήκες»…

Οπου «προσθήκες», βάλτε τους Μάικλ Εσιέν, Μεχντί Αμπέντ και φυσικά Σέρχιο Σάντσεθ. Οι δυο πρώτοι θα μπουν σύντομα, ενώ ο Ισπανός στόπερ, που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στο κέντρο του «τριφυλλιού» έχει παίξει μόλις σε ένα επίσημο ματς, αυτό με την Κλαμπ Μπριζ στη Λεωφόρο, όταν και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα σε ένα ανόητο μαρκάρισμα, για να βάλει μπελάδες στον προπονητή του Γιάννη Αναστασίου.

Ανεβαίνει ο «βούβαλος»

Ο Μάικλ Εσιέν ή αλλιώς «βούβαλος» έχει μπει εδώ και δυο μέρες σε πρόγραμμα προπόνησης μαζί με τους συμπαίκτες του και μετράει αντίστροφα για να φορέσει, επιτέλους, την πράσινη φανέλα και να πατήσει χορτάρι. Εχει χάσει τέσσερα κιλά, έχει τρέξει πάρα πολύ με τον γυμναστή Γιούσεφ Φος και είναι ανεβασμένος ψυχολογικά. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, στις αρχές Σεπτέμβρη ο Γκανέζος θα είναι έτοιμος. Κι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, που αποτέλεσε την πιο hot μεταγραφή του καλοκαιριού.

inner

Το κέντρο, είτε σε 4-2-3-1, είτε σε 4-4-2 με ρόμβο, είτε ακόμη και σε 4-2-2-2, αλλάζει με τον Εσιέν μέσα. Δυναμώνει και ανασταλτικά και δημιουργικά, ενώ μην ξεχνάμε ότι εκτός των άλλων μιλάμε για έναν αμυντικό μέσο, ο οποίος εκτός από το να «δαγκώνει» απειλεί και την εστία, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Ο απαραίτητος Αμπέντ

Ο Μεχντί Αμπέντ έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό και με την επιστροφή του θα λύσει αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν σύγχρονο box to box μέσο, ο οποίος τρέχει, δίνει μάχες, πρεσάρει και φυσικά σκοράρει! Από τη 2η αγωνιστική της Super League θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου και θα πάρει θέση ως εσωτερικός μέσος, πιθανότατα με παρτενέρ τον Κάρλος Ζέκα.

inner

Με τον Αμπέντ που γνωρίσαμε όλοι από τη θητεία του στην ομάδα, κατανοούμε ότι το κέντρο θα ανέβει. Με τον πιο ώριμο Αμπέντ, που αγωνίστηκε στην Αγγλία και «μεγάλωσε», ίσως να περιμένουμε ακόμη καλύτερα πράγματα.

Σάντσεθ, η κολόνα

Αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Γκόρντον Σίλντενφελντ και αναμφίβολα η αποστολή του είναι δύσκολη. Πρώτον διότι πρέπει να αντικαταστήσει επάξια έναν ικανότατο στόπερ και δεύτερον γιατί έχει ακόμη… μελέτη για να «δέσει» με τον «αμυντικό συνεργάτη» του, τον Στάθη Ταυλαρίδη. Η αξία του είναι δεδομένη.

inner

Εξαιρετικός στόπερ, που, μάλιστα, έχει και την ικανότητα να βγάζει την ομάδα μπροστά. Η ανοησία του στο ματς με την Μπριζ κόστισε τη συμμετοχή του στη ρεβάνς και ίσως ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει πολλά απ’ αυτόν, σε μια γραμμή, την αμυντική, δηλαδή, στην οποία έχουν παρουσιαστεί αρκετά κενά.

ΠΗΓΗhttp://www.sport-fm.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*