Home / Ομάδες / Με το δεξί η Γερμανία, νίκη και καλή εμφάνιση για την Πολωνία

Με το δεξί η Γερμανία, νίκη και καλή εμφάνιση για την Πολωνία

Στον Γ όμιλο

Aθήνα
Η Γερμανία νίκησε 2-0 την Ουκρανία σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του Γ΄ ομίλου του EURO 2016, που διεξήχθη στο «Πιέρ Μαρουά» της Λιλ.

Η Πολωνία ήταν εμφανώς καλύτερη από την (ακίνδυνη) Βόρεια Ιρλανδία, νίκησε με 1-0 και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Ο Μουστάφι έβαλε μπροστά στο σκορ την Γερμανία στο 19΄, ενώ στις καθυστερήσεις (90+2΄) ο Σβαϊστάινγκερ έγραψε το τελικό 2-0.

Η Ουκρανία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και με το «καλημέρα» απείλησε την Γερμανία, που σώθηκε από τη τρομερή επέμβαση του Νόιερ στην βολίδα του Κονοπλιάνκα (4΄). Η Γερμανία στην συνέχεια ισορρόπησε τον αγώνα και στο 19΄ κατάφερε να προηγηθεί με κεφαλιά του Μουσταφί (19΄) μετά από φάουλ του Κρόος.

Μετά από αυτό τέρμα ο αγώνας απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Αρχικά οι Ουκρανοί άγγιξαν την ισοφάριση στο 27΄ με την κεφαλιά του Χατσερίντι αλλά και πάλι ο Νόιερ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 29΄ ήταν σειρά του Πιατόφ να κάνει καταπληκτική απόκρουση στο σουτ του Κεντίρα.

Η Ουκρανία με όπλο τα συνεχόμενα κόρνερ συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, με μεγαλύτερη ευκαιρία αύτη στο 37΄ όταν ο Μπόατενγκ στην προσπάθεια του να κόψει παράλληλο γέμισμα των αντιπάλων παραλίγο να βάλει αυτογκόλ αλλά τελικά κατάφερε να διώξει την μπάλα ακριβώς πάνω στην γραμμή. Στο 39΄ η ομάδα του Φομένκο σκόραρε με τον Γιαρμολένκο αλλά το γκολ ορθώς ακυρώθηκε από τον διαιτητή ως οφσάιντ.

Τελικά η ομάδα του Λεβ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα στο σκορ.

Στην επανάληψη οι Γερμανοί παρουσιαστήκαν εμφανώς βελτιωμένοι και στο 52΄ παραλίγο να πετύχουν και δεύτερο τέρμα αλλά το σουτ του Κρόος, που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πιατοφ.

Η Γερμανία είχε την κατοχή τη μπάλας και ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα δεν επέτρεψε στους αντιπάλους της να επιτίθενται όπως έκαναν στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2΄) και ενώ οι Ουκρανοί είχαν περάσει όλοι μπροστά για την ισοφάριση «χτύπησαν» στην αντεπίθεση με τον Κεντίρα να πασάρει στον Σβαϊστάιγνκερ, που είχε μπει αλλαγή δυο λεπτά πριν, και αυτός με πλάσε να «καθαρίσει» το ματς κάνοντας το 2-0.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: – Κονοπλιάνκα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γ. Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μουστάφι, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (78΄ Σίρλε), Γκέτσε (90΄ Σβαϊστάινγκερ).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μ. Φομένκο): Πιάτοφ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σιντορτσούκ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (73΄ Ζιντσένκο), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66΄ Σελέζνιεφ) .

Πολωνία – Βόρεια Ιρλανδία 1-0

Το παιχνίδι στη «Allianz Riviera» της Νίκαιας ήταν ένας μονόλογος για τους Πολωνούς, οι οποίοι έφθασαν στη νίκη με το γκολ του Μίλικ στο 51ο λεπτό.

Από το πρώτο λεπτό η Πολωνία ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και άρχισε να πολιορκεί την άμυνα των Βορειοιρλανδών, οι οποίοι είχαν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς αδυνατούσαν να περάσουν τη μεσαία γραμμή και να παγώσουν τον ρυθμό. Στο 31’χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Πολωνία. Τότε, μετά από ατομική ενέργεια του Πίστσεκ και παράλληλο γύρισμα, ο Μίλικ έγινε αποδέκτης, απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι πάνω από την εστία.

Στο 39ο λεπτό νέα μεγάλη ευκαιρία για την Πολωνία. Αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, ο Καπούτσκα στόπαρε και έκανε δυνατό σουτ το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Μακ Γκόβερν. Η Πολωνία συνέχισε να πιέζει και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης κατάφερ ν’ ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 51′ γρήγορη επίθεση για τους Πολωνούς, ο Μπλαζισκόφσκι πάσαρε την μπάλα στον Μίλικ και αυτός με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Βόρεια Ιρλανδία προσπάθησε στη συνέχεια ν’ αντιδράσει, αλλά μετά …βίας έφθανε έως τη μεγάλη περιοχή της Πολωνίας. Αντίθετα οι Πολωνοί διατηρούσαν πάντα τον έλεγχο του αγώνα και με ξαφνικές αντεπιθέσεις έφθαναν πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Να σημειωθεί πως η πρώτη καλή στιγμή για τους Ιρλανδούς έγινε μόλις στο …76ο λεπτό με σουτ του Λάφερτι.

Διαιτητής: Αλί Χατεγκάν (Ρουμανία). Τέταρτος ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Κίτρινες: 65′ Καπούτσκα, 69′ Κάθκαρτ, 89′ Πίστσεκ.

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Χέντρεστσικ, Μπλαζισκόφσκι (80′ Γκροσίτσκι), Κριχόβιακ, Μαζίνσκι (78′ Γιοντλόβιετς), Καπούτσκα (88′ Πέτσκο), Λεβαντόφσκι, Μίλικ.

Β.Ιρλανδία (Μάικλ Ονίλ): Μακ Γκόβερν, Κάθκαρτ, Μακ Όλεϊ, Έβανς, Μακ Λάφλιν, Φέργκιουσον (66′ Γουόσινγκτον), Μακ Νερ (46′ Ντάλας), Μπερντ (76′ Γουόρντ), Νόργουντ, Ντέιβις, Λάφερτι.

Γ ΟΜΙΛΟΣ
12/6 Λιλ Γερμανία – Ουκρανία 2-0
12/6 Νίκαια Πολωνία – Β. Ιρλανδία 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν-Ι-Η Β. Τερμ.
Γερμανία 1 1 0 0 3 2-0
Πολωνία 1 1 0 0 3 1-0
Β. Ιρλανδία 1 0 0 1 0 0-1
Ουκρανία 1 0 0 1 0 0-2

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*