Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Μετά από Ολαϊτάν και Φορτούνη, ποιος;…

Μετά από Ολαϊτάν και Φορτούνη, ποιος;…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr δύο πράγματα, με αφορμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

• Θα μου πείτε τώρα, ποιος ασχολείται με το Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό να παίζει στα Χανιά, μία μάλλον μέτρια ομάδα της Β΄ Εθνικής.

• Εγώ, πάντως, ασχολούμαι. Είναι ένα επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού κι από τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται και τέτοια παιχνίδια, βλέπεις και τη σοβαρότητα γενικά της ομάδας.

• Το μόνο θέμα είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί, είτε από τον αγωνιστικό χώρο, είτε από άσχημα μαρκαρίσματα.

• Από εκεί και πέρα, αυτό που ξέρω είναι ότι τα τελευταία χρόνια, το Κύπελλο είναι ένα θεσμός που αναδεικνύει παίκτες για τον Ολυμπιακό! Παίκτες που βρίσκονται συνήθως μεταξύ 18άδας κι εξέδρας, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από τέτοια παιχνίδια να δείξουν την αξία τους και να κερδίσουν τους προπονητές τους.

• Μεγαλύτερο παράδειγμα δεν υπάρχει από τον Φορτούνη, που πέρσι έκανε κατάθεση ποιότητας σε τέτοια παιχνίδια και σε κωλοτερέν όπως της Παναχαϊκής και του Φωστήρα κι έτσι σιγά σιγά κέρδισε με το σπαθί του περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στο πρωτάθλημα, σε μία περσινή σεζόν στην οποία «ψήθηκε», με συνέπεια να τον βλέπουμε τώρα να θριαμβεύει…

• Ένα χρόνο πριν τον Φορτούνη ήταν ο Ολαϊτάν, που έπαιζε σοβαρά και καλά με τον Φωκικό και κέρδιζε πόντους, μέχρι που εκμεταλλευόμενος τον τραυματισμό του Μήτρογλου έκανε το μπαμ. Τον ξεχνάμε τον Μάικλ, αλλά αν δεν είχε εκείνη την απίστευτη περιπέτεια με την υγεία του, τώρα ο Ολυμπιακός δεν θα ήθελε άλλο σέντερ φορ, αν θυμηθούμε τι είχε δείξει αυτό το παιδί στα 20 χρόνια του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

• Παρεμπιπτόντως, είναι καλά στην υγεία του κι έχει παίξει 15 παιχνίδια (11 βασικός) στο φετινό ολλανδικό πρωτάθλημα με την Τβέντε, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.

• Και για να επιστρέψουμε στα τωρινά τα του Κυπέλλου. Γιατί να μην «βγει» και φέτος μέσα από το Κύπελλο ένα λαχείο για τον Ολυμπιακό! Θα έλεγα ο Κολοβός. Στο χέρι του είναι…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*