Home / Άλλα Σπόρ / Κόβουν… βεντούζες ο Μάικλ Φελπς και άλλοι αμερικανοί αθλητές

Κόβουν… βεντούζες ο Μάικλ Φελπς και άλλοι αμερικανοί αθλητές

Γεμάτοι μελανιές στο σώμα τους

Γεμάτος ομοιόμορφες κυκλικές μελανιές εμφανίστηκε ο Μάικλ Φελπς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και αρκετοί αναρωτήθηκαν για αυτά τα σημάδια.

Το NBC αποκάλυψε αρκετοί αμερικανοί αθλητές κόβουν… βεντούζες, ενώ ανατρέχοντας στο instagram του Φελπς, η είδηση επιβεβαιώνεται με μια προ ενός έτους φωτογραφία του, όπου η συμπατριώτισσά του κολυμβήτρια  Άλισον Σμιτ τον βοηθά με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Οι αμερικανοί το ονομάζουν «cupping» και σύμφωνα με το NBC, το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία πολλών ειδών τραυματισμών ή διαφόρων συμπτωμάτων όπως ο βήχας, η δυσκολία στην αναπνοή ή ακόμα και η ακμή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Φελπς χρησιμοποιεί τη μέθοδο για την αντιμετώπιση του μυϊκού πόνου. Οι «κούπες» συνδέονται με μια αντλία που αφαιρεί τον αέρα και επιτρέπει την αναρρόφηση του δέρματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μελανιές που μπορεί να κρατήσουν ακόμα και εβδομάδες.

Στην Ελλάδα οι βεντούζες αποτελούν παλιό γιατροσόφι το οποίο γινόταν με ποτήρια του νερού, ενώ για να αφαιρεθεί ο αέρας και να γίνει η αναρρόφηση στο δέρμα, χρησιμοποιούσαν οινόπνευμα και φλεγόμενο βαμβάκι.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*