Home / Ομάδες / Καυστικός Μόρας υπέρ του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων

Καυστικός Μόρας υπέρ του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων

«Ίσως έτσι βρεθεί λύση»

Aθήνα
Ο Βαγγέλης Μόρας αφού δήλωσε ότι χρειάζεται υπομονή αναφορικά με τη νέα προσπάθεια της Εθνικής, μίλησε γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όντας ιδιαίτερα καυστικός, τάχθηκε υπέρ του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι του προβλήματος δεν κάθονται σε ένα τραπέζι για να το λύσουν.

Ο Έλληνας διεθνής μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 σημείωσε ότι «δεν βλέπουμε πλέον μπάλα» και ότι «πρωταγωνιστές έχουν γίνει οπαδοί, διαιτητές και πρόεδροι».

Αναλυτικά:

Για την Εθνική ομάδα: «Χτίζεται κάτι καινούργιο, με ένα νέο προπονητή και ένα σύστημα που δεν είναι άγνωστο, αλλά έχει πολλά νέα πρόσωπα. Είναι πολλές οι αλλαγές και χρειάζεται χρόνος. Ας κρατήσουμε τη διάθεση που φαίνεται να υπάρχει από όλους. Αυτό το σύστημα πιστεύει ο προπονητής ότι είναι το καλύτερο βάσει υλικού. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε τι θέλει, τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν τα αποτελέσματα. Το θετικό είναι ότι διάθεση υπάρχει από όλους»Στα θετικά είναι ότι βάλαμε γκολ και ότι είχαμε αρκετές καλές στιγμές στα δυο ματς. Όταν ρισκάρεις περισσότερο μπροστά ίσως είναι φυσιολογικό να κινδυνεύεις περισσότερο πίσω. Πρέπει λοιπόν να βρούμε μια ισορροπία, να βρεθεί μια χημεία. Ο προπονητής έκανε τις δοκιμές του σε αυτά τα δυο φιλικά και στα υπόλοιπα δυο που μένουν πιστεύω ότι θα καταλήξει στα συμπεράσματά του».

»Είμαι καθαρά υπέρ της άποψης Ρεχάγκελ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παράγουμε παίκτες όπως άλλες χώρες. Το πρωτάθλημά μας πάει κάθε χρόνο από το κακό στο χειρότερο. Πρέπει να έρχονται παίκτες που θα δώσουν τα πάντα για να μείνουν. Θυμάμαι κάποτε σε προκριματικά, που έπαιξα ένα ματς στην Κρήτη με το Ισραήλ και μου είπε ότι “αυτή είναι η ευκαιρία σου, δεν θα έχεις άλλη”. Απλά αυτά τα λόγια. Μου το είπε απλά και όμορφα και χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν μπορεί κάποιος επειδή έκανε δυο καλές συμμετοχές να καλείται αμέσως στην Εθνική».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πιθανό Grexit «Μπορούν να σταματήσουν όλα; Εφόσον δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά, να δοθεί αλλιώς η λύση. Δεν βλέπουμε ποδόσφαιρο πλέον. Έχουμε καταντήσει να βλέπουμε ένα ντέρμπι και να παρακαλάμε να μην διακοπεί. Αντί να κάνουμε βήματα μπροστά από το 2004, έχουμε πάει πολλά βήματα πίσω. Δεν ξέρω ποια θα είναι η λύση, ίσως αυτό καταφέρει να πείσει όσους ευθύνονται για το πρόβλημα να βρουν μια λύση».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά στόχος μου δεν είναι αυτός. Αν έχω μιλήσει με κάποιον, είναι μόνο με τον κ. Κούγια, αλλά χωρίς κάτι παραπάνω. Δεν έχει να κάνει με την ομάδα, αλλά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσοι αποφεύγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο το κάνουν για το περιβάλλον. Να μπω στη διαδικασία να παίξω σε ένα πρωτάθλημα που τη μια Κυριακή παίζεις και την άλλη όχι, την άλλη αδικείσαι κατάφωρα. Έχω μάθει αλλιώς πλέον, έχει ηρεμήσει το κεφάλι μου, γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο το ξέρουν όλοι μόνο και μόνο για τα επεισόδια. Δεν ξέρω πώς μπορεί να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που το έχει μετανιώσει που έφυγε στο εξωτερικό. Εδώ πρωταγωνιστής δεν είναι ποτέ ο ποδοσφαιριστής. Είναι οι διαιτητές, οι οπαδοί και οι πρόεδροι».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*