Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Η ώρα της αλήθειας

Η ώρα της αλήθειας

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την Εθνική μας ομάδα. Απόψε στις 19:30 έχει ραντεβού με την ιστορία και την Ισπανία, την οποία αντιμετωπίζει στα προημιτελικά του Eurobasket.

Oι Έλληνες διεθνείς δηλώνουν πανέτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση, στην οποία προβάλουν ως το φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

H Eθνική Ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης (2005) στο Βελιγράδι… Ή άλλιώς “βάλτο αγόρι μου…”

Ένα χρόνο μετά (2006) η Ισπανία στην κορυφή του κόσμου με νίκη στον τελικό επί της Ελλάδας με 70-47, μετά από το ελληνικό “έπος της Σαϊτάμα” απέναντι στις Η.Π.Α.

Mετά το σόκ της απώλειας του τίτλου το 2007 εντός έδρας από τη Ρωσία του Κιριλένκο, οι Ισπανοί επιστρέφουν δριμύτεροι στο Eurobasket του 2009 κατακτώντας τον τίτλο, με την Εθνική μας να φτάνει μέχρι το χάλκινο μετάλλιο.
Βολεύτηκαν ακόμη δύο χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης οι Ισπανοί, κατακτώντας ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket της Λιθουανίας το 2011.
Μέχρι την 3η θέση οι Ισπανοί το 2013, απογοητευτική η Ελληνική ομάδα εκτός 10αδας. Οι δύο ομάδες επιστρέφουν φέτος δριμύτερες για τη διεκδίκηση μίας θέσης στο βάθρο σε μία από τις τελέυταίες παραστάσεις του μεγάλου Πάου Γκασόλ για τους Ίβηρες…
Pau Gasol el faro de España #Pau #gasol #españa #español #record #triples #eurobasket2015
…αλλά και την αποθέωση της ομαδικότητας από το ελληνικό σύνολο που βρίσκεται στη Λιλ με ένα από τα κορυφαία ρόστερ όλων των εποχών
Πάει και το Βέλγιο!! Φύγαμε για τους 8!! #KontaStinEthniki #eurobasket2015 #3togo #hellasbasketballTo απόγευμα της Τρίτης στις 19:30, θα μάθουμε αν η ελληνική ομάδα είναι έτοιμη να ξεπεράσει το απροσπέλαστο -κατά το παρελθόν- ισπανικό εμπόδιο επιβεβαιώνοντας παίκτες, τεχνικό επιτελείο και φιλάθλους που πιστεύουν ότι η “Επίσημη Αγαπημένη” είναι πλέον το φαβορί σε μία κόντρα με τους “Φούριας Ρόχας”. Αποψη με την οποία ταυτίζονται και οι στοιχηματικές εταιρείες, καθώς ο Stoiximan.gr προσφέρει την Εθνική μας ομάδα σε τιμές φαβορί.
Η ώρα για το μεγάλο βήμα έφτασε… Άλλωστε 6 χρόνια χωρίς μετάλλιο γι’αυτή την ομάδα, είναι πολλά…
Πηγή: sport 24

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*