Home / Μπάσκετ / Euroleague / Η αντεπίθεση της Γιουβέντους περνάει από τη Ρώμη

Η αντεπίθεση της Γιουβέντους περνάει από τη Ρώμη

Aθήνα
Η Γιουβέντους, που το Νοέμβριο κινήθηκε σε ρυθμούς Μπαρτσελόνα, πανηγυρίζοντας μόνο νίκες, θα επιδιώξει απόψε (4/12, 21:45 OTEsport2) στην Ρώμη να πανηγυρίσει την πέμπτη στη σειρά επιτυχία της, επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή της στην συζήτηση για τον τίτλο στην Serie A.

Δέκατη έκτη μετά από τρεις αγωνιστικές, 15η μετά από έξι, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (που συζητιέται για τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ήταν ακόμα 14η στα μέσα Οκτωβρίου (8η αγωνιστική).

Η ήττα από την Σασουόλο (1-0, 10η ημέρα) επέτρεψε στον Αλέγκρι να θέσει στους παίκτες του προ των ευθυνών τους. «Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι είμαστε η Κιέβο; Έχουμε τον ίδιο αριθμό πόντων με την Κιέβο. Για να κερδίσει τα παιχνίδι η Κιέβο πρέπει να ιδρώσει,” είχε πει χαρακτηριστικά στους παίκτες του. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η άνοδος.

Μία νίκη απέναντι στην Λάτσιο που βρίσκεται σε κρίση, θα της επέτρεπε να εξακολουθήσει να προσεγγίζει με λίγο περισσότερες πιθανότητές την υπεράσπιση του τίτλου της. Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα, η Γιουβέντους δείχνει να έχει ανακάμψει, επιστρέφοντας στην 5η θέση, ακριβώς πίσω από το κουαρτέτο Νάπολι-Ίντερ-Φιορεντίνα-Ρόμα, που φαινόταν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το σκουντέτο. Φυσικά, οη ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι ακόμα επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι, η οποία θα είναι την Κυριακή στην Μπολόνια για να αναμετρηθεί με την ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Η Γιουβέντους έφτασε μόλις τρία βήματα από την Ρόμα (4η), που θα επισκεφτεί το Σάββατο την Τορίνο, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ειδικά για το μέλλον του Γάλλου προπονητή της Ρούντι Γκαρσία. Η Γιουβέντους θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την Λάτσιο χωρίς τον τιμωρημένο Πολ Πογκμπά και τον τραυματία Σάμι Κεντίρα. Η Λάτσιο από την μεριά της, θα αγωνιστεί χωρίς τον Λούλιτς που έσπασε ένα δάκτυλο και κινδυνεύει να δεχθεί ακρωτηριασμό σε ένα άλλο.

Οι Ρωμαίοι από την πλευρά τους σίγουρα δεν είναι στα καλύτερά τους: τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία στα πέντε τελευταία τους ματς, τους έριξαν στην 10η θέση. Ο προπονητής της Στέφαο Πιόλι απειλείται επίσης και ίσως μία νέα ήττα αποδειχθεί ικανή να τον απομακρύνει από τον πάγκο της .Η Ιντερ (2η) θα δεχθεί την επίσκεψη της Τζένοα το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η Φιορεντίνα, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση, θα φιλοξενήσει την Ουντινέζε την Κυριακή.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:

Λάτσιο-Γιουβέντους 04/12

Τορίνο-Ρόμα 05/12

Ιντερ-Τζένοα 05/12

Μπολόνια-Νάπολι 06/12

Αταλάντα-Παλέρμο 06/12

Φιορεντίνα-Ουντινέζε 06/12

Φροζινόνε-Κιέβο 06/12

Βερόνα-Εμπολι 06/12

Σαμπντόρια-Σασουόλο 06/12

Κάρπι-Μίλαν 06/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 14 αγώνες)

Νάπολι 31

Ίντερ 30

Φιορεντίνα 29

Ρόμα 27

Γιουβέντους 24

Σασουόλο 23

Μίλαν 23

Τορίνο 21

Αταλάντα 21

Λάτσιο 19

Ουντινέζε 18

Έμπολι 18

Κιέβο 16

Σαμπντόρια 16

Τζένοα 16

Παλέρμο 15

Φροζινόνε 14

Μπολόνια 13

Κάρπι 9

Βερόνα 6

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*