Home / Μπάσκετ / Euroleague / Η Άρσεναλ που ελπίζει και…

Η Άρσεναλ που ελπίζει και…

Η παράδοση -ειδικά των τελευταίων χρόνων- στην Αγγλία, δείχνει ότι η ομάδα που κάνει Πρωτοχρονιά στην κορυφή, στέφεται στο τέλος πρωταθλήτρια. Η Άρσεναλ μπορεί να ελπίζει, αλλά και να… φοβάται!

Ο πρώτος γύρος της Barclay’s Premier League ολοκληρώθηκε, με την Άρσεναλ να κάνει Πρωτοχρονιά στην κορυφή με συγκάτοικο τη Λέστερ, αλλά να λογίζεται ως πρώτη, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Η μάχη για τον τίτλο προμηνύεται συναρπαστική, παρότι εκτός τροχιάς είναι η περυσινή πρωταθλήτρια Τσέλσι, η οποία βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια, εκτός τετράδας μετά το πρώτο μισό είναι ταυτόχρονα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ έχουν μπροστά τους μια πολύ μεγάλη πρόκληση, καθώς ψάχνουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2004. Η παράδοση των τελευταίων ετών είναι υπέρ τους, αφού την τελευταία εξαετία, δύο φορές η Τσέλσι, άλλες δύο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μια η συμπολίτισσά της, Σίτι, κατέκτησαν τον τίτλο, όντας στην κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου.

Η μοναδική ομάδα που απέτυχε ήταν η Άρσεναλ την σεζόν 2013-14, καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Βέβαια, αυτή δεν είναι η μοναδική αποτυχία των Λονδρέζων, καθώς άλλες δύο φορές απέτυχαν να κόψουν πρώτοι το νήμα, όντας στην κορυφή την Πρωτοχρονιά. Τη σεζόν 2002-03 τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και το 2007-08 στην τρίτη της τελικής βαθμολογίας. Η μοναδική φορά από τις τέσσερις που πανηγύρισαν στο τέλος, ήταν το 2002-03. Το ποσοστό επιτυχίας είναι μόλις 25%, συνεπώς πρέπει να ξεπεράσουν την σε βάρος τους παράδοση.

Συνολικά, τώρα, από καταβολής Premier League την σεζόν 1992-93 μέχρι σήμερα, τις 12 από τις συνολικά 23 φορές (οριακά πάνω από το 50%) οι ομάδες που οδηγούσαν την κούρσα την Πρωτοχρονιά, ευτύχησαν στο τέλος της σεζόν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Επτά φορές, οι πρωτοπόροι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και τρεις στην τρίτη θέση. Η χειρότερη επίδοση είναι αυτή της Άστον Βίλα τη σεζόν 1998-99, αφού στον δεύτερο γύρο κατέρρευσε και τερμάτισε στην έκτη θέση και μάλιστα με διαφορά 24 βαθμών από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

inner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*