Home / Πόλο / Εύκολη νίκη της Ελλάδας επί της Γεωργίας με 18-10

Εύκολη νίκη της Ελλάδας επί της Γεωργίας με 18-10

Αθήνα
Διαδικαστικού χαρακτήρα -όπως αναμενόταν άλλωστε- ήταν το δεύτερο παιχνίδι της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών στα προκριματικά του World League. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε 18-10 της Γεωργίας στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, σε ένα ματς που δεν αντέχει σε κριτική, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Μάλιστα, αν οι Έλληνες παίκτες ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα (κυρίως στον παίκτη λιγότερο), το σκορ θα είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πλέον η προσοχή των διεθνών στρέφεται στο ντέρμπι της 1ης Δεκεμβρίου με την Ουγγαρία, ένα παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί -εκτός απροόπτου- στην Πάτρα, όπως έγινε σήμερα γνωστό. Ελπίδα των ανθρώπων της ΚΟΕ είναι το φίλαθλο κοινό της αχαϊκής πρωτεύουσας να δώσει δυναμικό «παρών», όπως είχε κάνει άλλωστε σε άλλες αναμετρήσεις της ίδιας διοργάνωσης τα προηγούμενα χρόνια, καθώς στην Αθήνα τα ματς της εθνικής διεξάγονται σε άδειες εξέδρες.

Ο Θοδωρής Βλάχος είχε τη δυνατότητα για πειραματισμούς, αν και προτίμησε να μην «πειράξει» πολύ τον κορμό της ομάδας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Γούνα, άφησε εκτός 13άδας τον αρχηγό Χρήστο Αφρουδάκη, καθώς και τον Γιώργο Δερβίση, και έδωσε την ευκαιρία στον 16χρονο Αλέξανδρο Παπαναστασίου να γίνει ένας από τους νεότερους πολίστες που έχουν φορέσει ποτέ το σκουφάκι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (σε επίπεδο ανδρών).

Ο νεαρός παίκτης της Γλυφάδας πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, είχε μία εξαιρετική αμυντική προσπάθεια στο τέλος της πρώτης περιόδου (κλέψιμο στα ίσια και κερδισμένη αποβολή) που οδήγησε σε γκολ του Φουντούλη, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το παρθενικό του τέρμα, καθώς «νικήθηκε» σε εκτέλεση πέναλτι από τον Σουμπλάτζε.

Στη 13άδα ήταν επίσης ο Μανώλης Πρέκας (που είχε παίξει και στο ματς της πρεμιέρας με τη Ρουμανία), αλλά και ο Δημήτρης Τίγκας, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στην Παρτιζάν. Βασικός τερματοφύλακας έπαιξε ο Στέφανος Γαλανόπουλος, που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Κώστα Φλέγκα.

Τα οκτάλεπτα: 7-2, 5-3, 3-3, 3-2

Η εθνική είχε 4/5 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 6 γκολ από την περιφέρεια, 4 από θέση φουνταριστού και 4 στην κόντρα. Η Γεωργία είχε 8/15 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Μυλωνάκης, 5΄47΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, και ο Ποντικέας, 36 δεύτερα πριν το τέλος.

Διαιτητές: Γκερζάνιχ (Ρωσία), Βλάσιτς (Κροατία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 1, Παπαναστασίου, Γεννηδουνιάς 3, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Πρέκας, Δελακάς, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Τίγκας 1, Βλαχόπουλος 4, Φλέγκας

ΓΕΩΡΓΙΑ (Γιόβαν Πόποβιτς): Σουμπλάτζε, Καβταράτζε, Τσρεπούλια 3, Έλεζ 2, Μπιτάτζε, Γέλατσα 1, Κβεντελιάνι 1, Μπαγκατούρια 1, Ρουρούα 2, Γκεγκελασβίλι, Τζακάια, Ιμναϊσβίλι, Στρούγιτς
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*