Home / Ποδόσφαιρο / Football League / ‘Ενσταση ΑΕΛ, «γκάφα» από τον Απόλλωνα και παραίτηση του Τεννέ

‘Ενσταση ΑΕΛ, «γκάφα» από τον Απόλλωνα και παραίτηση του Τεννέ

Αφαίρεση τριών βαθμών!

Aθήνα
Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έγκυρη -όπως αποδείχτηκε- ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΛ, κατά του Απόλλωνα Σμύρνης για αντικανονική ταυτόχρονη χρησιμοποίηση 6 μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στον αγώνα της Football League κόντρα στον Πανελευσινιακό. Ετσι, μετά τη διαφαινόμενη αφαίρεση 3 βαθμών από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», ο προπονητής των «κυανολεύκων», Μπάμπης Τεννές, δήλωσε την παραίτησή ζητώντας συγγνώμη για το λάθος του.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός, ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για το λάθος με τους παίκτες του Απόλλωνα, υπέβαλε την παραίτησή του και ζήτησε μια μεγάλη συγγνώμη από τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο της ομάδας.

Η «γκέλα» του Απόλλωνα

Η σημαντική εξέλιξη -στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της ΠΑΕ ΑΕΛ- προέκυψε, καθώς οι διοικούντες τους «βυσσινί» ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα Πανελευσινιακός-Απόλλων Σμύρνης (0-1) και θα ζητήσουν τον μηδενισμό του Απόλλωνα και την αφαίρεση τριών βαθμών από τη βαθμολογία της «ελαφράς ταξιαρχίας», καθώς από το 71ο μέχρι και το 97ο λεπτό που τελείωσε ο αγώνας, αγωνίσθηκαν για λογαριασμό της αθηναϊκής ομάδας έξι κοινοτικοί-αλλοδαποί αντί για πέντε, όπως επιβάλουν οι κανονισμοί της ΕΠΟ.

Επιβεβαιώνει η ΕΠΟ

Μάλιστα, η ΠΑΕ ΑΕΛ έλαβε επιβεβαιώσεις από την ΕΠΟ και τη Football League σχετικά με την εγκυρότητα της ένστασης κατά του Απόλλωνα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε έξι ξένους / κοινοτικούς παίκτες στη σύνθεσή του, αντί για πέντε, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, αν και ο Φατιόν στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα αναφέρεται ως Έλληνας, ωστόσο στο δελτίο του είναι δηλωμένος ως Αλβανός, άρα λογίζεται ως κοινοτικός.

Το ντοκουμέντο…

Είναι ενδεικτικό πως το www.flnews.gr παρουσίασε αποκλειστικά φωτογραφικό ντοκουμέντο από το δηλωμένο στη διοργανώτρια αρχή ρόστερ του Απόλλωνα, όπου φαίνεται πως ο Φατιόν αγωνίζεται ως κοινοτικός.

Πηγή: www.flnews.gr

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*